Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Energiatekniikka EnTeDI, Lappeenranta, Lahti, Turku, diplomi-insinööri

Turun yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Turku
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Energiatekniikka EnTeDI, Lappeenranta, Lahti, Turku, diplomi-insinööri

Energiatekniikan EnTeDI-ohjelman laajuus on 120 opintopistettä ja se johtaa diplomi-insiöörin tutkintoon. Tutkinto koostuu ydinopinnoista, energiatekniikan syventymisopinnoista, sivuopinnoista ja vapaasti valittavista opinnoista. Tutkinnon yleisiä aihepiirejä ovat energiatalous, projektityöskentely, energian hallinta ja energiatehokkuus energian käytön näkökulmasta.

Ydinopinnot (26 op) sisältävät opintoja tieteen ja teknologian roolista yhteiskunnassa sekä tutkimuksen metodiikasta. Ydinopintoihin kuuluu myös voimalaitosopin ja kiertotalouden opintoja sekä energiatekniikan alan työharjoittelua. Syventymisopinnot (vähintään 67 op) sisältävät rakennusten energiatehokkuuden hallinnan, energiatehokkaiden pumppu- ja puhallinjärjestelmien, energiatalouden ja sähkömarkkinoiden opintoja.

Lisäksi tehdään energiatekniikan erikoistöitä ja laboratoriotöitä (laboratoriotyöt järjestetään parina intensiivipäivänä Lappeenrannan kampuksella toisena opintovuonna). Syventymisopintoihin kuuluu myös 30 op laajuinen diplomityö, jolla opiskelija osoittaa perehtyneensä johonkin ammatillisen tehtäväalueen kannalta tieteellisesti ja yhteiskunnallisesti merkitykselliseen aiheeseen.

Työ on tutkimustehtävän luonteinen, ja se vastaa laajuudeltaan noin kuuden kuukauden täysipäiväistä työskentelyä. Sivuopinnot (20 op) tukevat valittuja syventymisopintoja joltakin opiskelijan valitsemalta alalta. EnTeDI -ohjelmaan suositellaan seuraavia etäopiskeltavia sivuopintokokonaisuuksia: Biobased Chemical Engineering, Liiketoimintaosaaminen tai FITechin (Finnish Institute of Technology) tekniikan alan sivuopintokokonaisuuksia. Opiskelijalla on mahdollisuus myös hyväksyttää muualla suoritettu sivuopintokokonaisuus DI-tutkintoonsa.

Opiskelija voi valita energiatekniikan syventymisopinnoista isomman kokonaisuuden ottamalla enemmän vaihtoehtoisia syventäviä opintojaksoja, jolloin erillisiä sivuopintoja ei tarvita tutkintoon. Vapaasti valittavat opinnot (20 op) voivat sisältää mitä tahansa LUT:n opintojaksoja tai toisissa yliopistoissa Suomessa tai ulkomailla suoritettuja opintoja.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Energiatekniikka, diplomi-insinööri

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö – kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä. Vuonna 1920 perustetussa Turun yliopistossa on 7 tiedekuntaa ja 7 erillistä laitosta. Yliopistossa opiskelee n. 20...


Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun yliopisto

Arvoinnit
Energiatekniikka EnTeDI, Lappeenranta, Lahti, Turku, diplomi-insinööri ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: