Sivuston käyttötapa: Mobiili

Fysikaaliset tieteet

Turun yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Turku
Kandiohjelmat

Fysikaaliset tieteet

Tavoite

Fysikaaliset tieteet ovat perusta sekä monille muille luonnontieteille että suurelle osalle modernia teknologiaa. Fysikaalisten tieteiden koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille vahva luonnontieteellinen osaaminen sekä kehittää moderneja työelämätaitoja: ongelmanratkaisua, analyyttistä ajattelua, tiedonhankintaa, kommunikaatiotaitoja, tieteellistä kirjoittamista, ryhmätyötaitoja ja organisointivalmiuksia.

Suoritettuasi luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon (LuK) fysikaalisista tieteistä osaat selittää ja analysoida luonnonilmiöitä fysiikan teorian avulla sekä ratkaista teknologisesti tärkeitä fysikaalisia ongelmia. Tunnet fysiikan keskeiset periaatteet ja sinulla on valmiudet opiskella fysiikkaa syvällisellä tasolla, jota fysikaalisten tieteiden asiantuntijalta vaaditaan. Osaat suunnitella ja toteuttaa fysikaalisia kokeita, käyttää matemaattisia malleja fysikaalisten ilmiöiden kuvaamiseen sekä vertailla kriittisesti kokeellisia ja teoreettisia tuloksia.

Turun yliopistossa on mahdollista hakeutua myös ns. Fast Track –linjalle, josta voi valmistua maisteriksi asti jopa kolmessa vuodessa! Hakeutuminen linjalle tapahtuu vasta sen jälkeen, kun olet saanut opiskelupaikan Fysikaalisten tieteiden tutkinto-ohjelmaan (LuK + FM) eli tähän hakukohteeseen. Tätä nopeaa suoritustapaa suositellaan lukiossa matematiikassa ja fysiikassa hyvin menestyneille opiskelijoille.

Koulutuksen sisältö

Fysikaalisten tieteiden kandidaatin tutkinto-ohjelmassa perehdytään laaja-alaisesti fysiikan teoreettisiin perusteisiin ja kokeellisiin sekä laskennallisiin menetelmiin. Koulutuksen ensimmäisenä vuonna opiskellaan fysiikan ja matematiikan perustaidot kerraten ja laajentaen lukiossa opittua. Toisena ja kolmantena vuonna perusopinnoista jatketaan aine- ja erikoistumisopintoihin, joissa valittuja aiheita ja menetelmiä opiskellaan syvemmin.

Opiskelu- ja opetusmenetelmät ovat monipuoliset ja vaihtelevat kursseittain. Näitä ovat mm. luennot, harjoitukset, projektityöt, laboratoriotyöt, seminaarit, ekskursiot ja tutkielmat. Opintojen alussa opiskelijoita valmennetaan myös oman opiskelutekniikkansa kehittämisessä.

Luonnontieteiden kandidaatin tutkinnnon suoritettuasi voit valita suoritatko ylemmän tutkinnon suomekielisessä Fysikaalisten tieteiden maisterintutkinto-ohjelmassa vai kansainvälisessä englanninkielisessä Master’s Degree Programme in Physical and Chemical Sciences-ohjelmassa.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö – kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä. Vuonna 1920 perustetussa Turun yliopistossa on 7 tiedekuntaa ja 7 erillistä laitosta. Yliopistossa opiskelee n. 20...


Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun yliopisto

20014 Turun yliopisto

Arvioinnit
Fysikaaliset tieteet ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.