Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Fysikaalisten tieteiden tutkinto-ohjelma, maisteriohjelma

Turun yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Turku
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Fysikaalisten tieteiden tutkinto-ohjelma, maisteriohjelma

Tavoite

Filosofian maisterin koulutus rakentuu kandidaatin tutkinnossa hankitun osaamisen pohjalle. Maisteriopinnoissa valitset erikoistumisalan, ja opinnoissasi syvennyt juuri tämän alan erityisosaamisen kehittämiseen. Suoritettuasi koulutuksen osaat käyttää monipuolisia teoreettisia ja laskennallisia tekniikoita sekä koe- ja mittausmenetelmiä fysikaalisen tiedon tuottamiseksi ja analysoimiseksi. Koulutuksen tavoitteena on, että sinusta kehittyy itsenäinen asiantuntija, joka osaa arvioida informaatiota kriittisesti, suunnitella ja toteuttaa tutkimuksia uuden tiedon tuottamiseksi sekä ratkaista todellisia tieteellisiä ja teknologisia ongelmia sekä itsenäisesti että osana ryhmää työskennellen.

Fysiikan maisteritutkinto-ohjelmassa on valittavana viisi erikoistumisalaa: materiaalifysiikka, lääketieteellisen tekniikan fysiikka, teoreettinen fysiikka, teollisuusfysiikka, tähtitiede ja avaruusfysiikka sekä opettajan erikoistumisala.

 

Koulutuksen sisältö

Materiaalitutkimuksen erikoistumisalan opinnot antavat sinulle valmiudet ymmärtää ja kehittää materiaalien ominaisuuksia molekyyleistä ja nanohiukkasista metalli- komposiitti- ja puolijohdekerrosmateriaaleihin. Opintojen jälkeen tunnet myös tutkimuksen ja teollisuuden tärkeimmät materiaalien rakennetta mittaavat kokeelliset menetelmät ja tutkimuslaitteet sekä modernit laskennalliset menetelmät, joilla materiaalien ominaisuuksia mallinnetaan.

Myös lääketieteellisen tekniikan fysiikan erikoistumisalan opinnot antavat sinulle perustiedot materiaalien rakenteesta ja ominaisuuksista sekä niiden tutkimusmenetelmistä. Opintojen jälkeen tunnet lisäksi tärkeimmät lääketieteellisen tekniikan ja biolääketieteen mittausmenetelmät ja instrumentit.

Teoreettisen fysiikan erikoistumisala on tutkijakoulutuskeskeinen. Samalla kuitenkin saat valmiudet fysikaalisten ilmiöiden mallintamiseen ja matemaattisten työvälineiden soveltamiseen muissakin kuin fysikaalisissa sovellutuksissa. Saat kattavan kuvan fysiikan teorioiden perusteista ja matemaattisista rakenteista sekä osaat soveltaa teorioita fysikaalisten ongelmien ratkaisemiseen. Opit myös laskennallisia menetelmiä.

Teollisuusfysiikan erikoistumisalalla opiskellaan muita linjoja enemmän teollisuudessa tarvittavia työelämävalmiuksia. Pakollisiin sivuaineopintoihin kuuluu liiketoimintaosaamisen opintoja. Lisäksi opiskelijat osallistuvat usean alan opiskelijoiden yhteistyönä tehtävään Capstone-projektiin, joka useimmiten tehdään toimeksiannosta. Fysiikan opinnot keskittyvät erilaisten mittausjärjestelmien rakentamiseen ja teollisesti relevantin mallintamisen opiskeluun.

Tähtitieteen ja avaruusfysiikan erikoistumisalalla opiskelet erilaisia astrofysikaalisia ilmiöitä ja plasmafysiikkaa – aurinkokunnasta, neutronitähtiin ja kvasaareihin. Saat myös kokemusta havaintotekniikoista, avaruusinstrumentoinnista, numeerisista menetelmistä ja suurten data-aineistojen analyysista.

Fysiikan aineenopettajan erikoistumisala antaa sinulle fysiikan aineenopettajan pätevyyden. Maisterin tutkinnon tavoitteena on syventää fysikaalista maailmankuvaa sekä perehdyttää fysiikan pedagogiikkaan. Aineenopettajan koulutus antaa kelpoisuuden peruskoulun ja lukion lisäksi muiden oppilaitosten fysiikan opettajaksi.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö – kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä. Vuonna 1920 perustetussa Turun yliopistossa on 7 tiedekuntaa ja 7 erillistä laitosta. Yliopistossa opiskelee n. 20...


Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun yliopisto

Arvoinnit
Fysikaalisten tieteiden tutkinto-ohjelma, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: