Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Hammaslääketiede

Turun yliopisto
Yhteenveto
5,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Turku
Kandi- ja maisteriohjelmat

Hammaslääketiede

Turun yliopiston hammaslääketieteen laitos on vahvasti tieteellinen ja kansainvälinen yhteisö, jossa on kannustava ilmapiiri. Opiskelijoiden oma kandiseura on myös tiivis ja aktiivinen. Lisäksi jokainen hammaslääkäriksi opiskeleva saa Turussa mentorin: hammaslääkärin, joka tukee ammattiin kasvua koko opiskelun ajan.

Jo peruskoulutusvaiheessa saat monitahoisen asiantuntijuuden eri hammaslääketieteen osa-alueilla. Opinnot koostuvat teoreettisten opintojen lisäksi kliinisestä hoitoharjoittelusta (ohjatusta potilaiden hoidosta), joka tapahtuu Turun kaupungin opetushammashoitolassa, Turun yliopistollisen keskussairaalan suu- ja leukasairauksien klinikalla sekä terveyskeskusten hammashoitoloissa eri puolella Suomea. Näin kohtaat jo opintojen aikana monipuolisesti erilaisia perusterveydenhuollon potilaita.

Hammaslääketieteen lisensiaatti

Hammaslääkäri on suun ja leukojen alueen lääketieteellinen asiantuntija. Hammaslääkäri edistää monipuolisesti väestön suunterveyttä sekä hoitaa suun ja leukojen sairauksia ja vammoja.

Valmistuvan hammaslääkärin osaamisalueita ovat

  • ammatillisuus, eettisyys ja vuorovaikutus
  • tiedollinen perusta ja tietojenkäsittely
  • kliininen tutkiminen, diagnostiikka ja hoidon suunnittelu
  • potilaan hoito ja suun terveyden ylläpito
  • terveyden edistäminen

Hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinnon tiedekunnassa suorittanut hakee luvan harjoittaa hammaslääkärin ammattia laillistettuna ammattihenkilönä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolta (Valvira).

Koulutuksen sisältö

Hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinto on, paitsi akateeminen, myös selkeästi ammattiin johtava tutkinto. Suurin osa opinnoista on kaikille yhteisiä ja pakollisia. Tutkinnon opinnot jakautuvat keskeisiin ja valinnaisiin opintoihin. Keskeisiin opintoihin sisältyy tutkintoon vaadittavien oppiaineiden perus- ja aineopintoja sekä syventäviä opintoja.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Hammaslääketieteen lisensiaatti

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Kansainvälisen tutkimusyliopiston koulutustarjonta, mutta samalla kompakti kampus ja kodikas tunnelma ovat Turun yliopiston ehdottomia valttikortteja. Yliopisto tarjoaa yli 100 koulutusohjelmaa ja yli 130 oppiainetta 8 tiedekunnassa. Turun yliopistosta valmistuvat ovat luovia ja oma-aloitteisia asiantuntijoita, joille valmiit ratkaisut ja toimintamallit eivät...


Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun yliopisto

20014 Turun yliopisto

Arvioinnit
Hammaslääketiede ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.