Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma, maisteriohjelma

Turun yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Turku
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma, maisteriohjelma

Tavoite

Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelmassa sinulla on mahdollisuus opiskella Turun yliopiston laajan kielivalikoiman kieliä. Voit opiskella englantia, espanjaa, italiaa, latinaa, klassista kreikkaa, ranskaa, ruotsia (pohjoismaisia kieliä), saksaa, suomalais-ugrilaisia kieliä tai suomea. Näiden kielten lisäksi voit suorittaa opintokokonaisuuksia romanian, unkarin, venäjän ja viron kielistä.

Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma tarjoaa monipuolisen ja sinun omiin uratavoitteisiisi joustavasti mukautuvan koulutuksen. Saat valmiudet toimia erilaisissa viestinnän ja kieli- ja kulttuuriasiantuntijan tehtävissä.

Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelmasta valmistuvat maisterit tuntevat kielten yhteiskunnallisen ja kulttuurisen merkityksen. He kykenevät analysoimaan kielellisen vuorovaikutuksen ja vaikuttamisen ominaispiirteitä. Heillä on syvälliset tiedot kielen rakenteesta, vaihtelusta ja käytöstä.

Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma sopii sinulle, jos tähtäät muihin kuin perinteisiin opettajan, kääntäjän tai tulkin työtehtäviin. Se on hyvä vaihtoehto, jos olet kiinnostunut kielestä sosiaalisena ilmiönä ja kieli-, kirjallisuus- tai kulttuuriosaamisen yhdistämisestä yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Myös tutkijan uralle tähtäävälle kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma tarjoaa hyvän pohjan.

Tutkinto-ohjelma sisältää oman erikoistumiskielen opintoja ja muita opintoja, joista osa on kaikille yhteisiä:

  • Erikoistumiskielten opinnot syventävät yhden tai useamman kielen rakenteen, käytön ja kulttuurin asiantuntijuutta.
  • Yhteiset ja muut opinnot harjaannuttavat tulevaisuuden työelämän viestintä- ja vuorovaikutustaitoihin ja antavat valmiuksia toimia monikielisen yhteiskunnan asiantuntija- ja tutkimustehtävissä.
  • Lisäksi tutkintoon on mahdollista sisällyttää sivuaineopintoja. Monialaisen Turun yliopiston sivuainetarjontaa hyödyntäen voit rakentaa tulevan asiantuntijaprofiilisi monella tavalla.

Maisterin tutkinnon suoritettuasi olet asiantuntija, joka ymmärtää syvällisesti kielen olemusta, on perehtynyt erikoistumiskieleensä ja kielialueen kulttuuriin, historiaan ja yhteiskuntaan, kykenee itsenäiseen tiedonhakuun ja tiedon tuottamiseen sekä kriittiseen ajatteluun.

Tällaisia kieliasiantuntijoita tarvitaan yritysten, järjestöjen ja julkisen sektorin erilaisissa suunnittelu-, tutkimus- ja johtotehtävissä kotimaassa ja ulkomailla.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto-ohjelman opiskelijana rakennat itsesi näköisen tutkinnon verkostomaisesta tarjonnasta.

Erikoistumiskielen opiskelu takaa kielikohtaisen asiantuntemuksen, ja ohjelman muut opinnot antavat valmiuksia muuttuvan yhteiskunnan ja työelämän viestintä- ja vuorovaikutushaasteisiin ja syventävät tutkimukseen perustuvaa tietoa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö – kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä. Vuonna 1920 perustetussa Turun yliopistossa on 7 tiedekuntaa ja 7 erillistä laitosta. Yliopistossa opiskelee n. 20...


Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun yliopisto

Arvoinnit
Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: