Maantiede, maisteriohjelma

Turun yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Turku
Itsenäiset maisteriohjelmat

Maantiede, maisteriohjelma

Maantieteen FM-tutkinnossa keskitytään oman asiantuntijuuden ja erityisosaamisen sekä tutkimustaitojen kehittämiseen. Orientoivissa opinnoissa tutustutaan maantieteen ajankohtaiseen tutkimukseen ja asiantuntijuuden hyödyntämiseen yhteiskunnassa. Menetelmäopinnoissa sovelletaan menetelmiä aitoihin tutkimusongelmiin ja luodaan vankka pohja oman tutkimuksen tekemiseen. Erikoistumisen perustana ovat laitoksen maantieteellistä osaamista monipuolisesti integroivat erikoistumisalat (ks. tutkimuksen painopisteet). Pro gradu -tutkielmaa tehdessä erikoistuminen syventyy edelleen, kun opiskelijat toimivat vuorovaikutuksessa laitoksen tutkijoiden kanssa.

Opiskelijoita kannustetaan myös omaehtoiseen opiskeluun, harrastuneisuuteen ja maailman tapahtumien seurantaan. Maisterin tutkintoon voi liittää työelämäprojekteja ja työharjoittelujakson tai muun erikseen sovittavan projektityön. Osallistuminen alan kokouksiin, seminaareihin ja konferensseihin tukee kiinnittymistä maantieteen tiede- ja asiantuntijayhteisöön.

Tavoitteet

Filosofian maisterin (FM) tutkinto maantieteessä kehittää syvällisesti asiantuntijuutta ja tutkimustaitoja opiskelijan valitsemalla erikoistumisalalla. Kahdessa vuodessa suoritettavassa 120 opintopisteen laajuisessa FM-tutkinnossa voi valita tutkimus- ja asiantuntijatehtäviin valmentavan maantieteen linjan tai aineenopettajan kelpoisuuteen johtavan opettajan linjan. Maantieteen linjalla opinnot kytkeytyvät laitoksen tutkimustyöhön sekä yhteistyöhön yhteiskunnan toimijoiden kanssa. Opettajan linjalla opiskelijat perehtyvät syvällisesti maantieteen opetuksen tutkimukseen ja käytännön toteutukseen sekä koulutuksen tavoitteisiin ja mahdollisuuksiin yhteiskunnassa. FM-tutkinnon jälkeen on mahdollisuus hakeutua jatko-opintoihin, jotka johtavat filosofian tohtorin (FT) tutkintoon maantieteessä tai lähialoilla.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Kansainvälisen tutkimusyliopiston koulutustarjonta, mutta samalla kompakti kampus ja kodikas tunnelma ovat Turun yliopiston ehdottomia valttikortteja. Yliopisto tarjoaa yli 70 koulutusohjelmaa ja yli 130 oppiainetta 8 tiedekunnassa. Turun yliopistosta valmistuvat ovat luovia ja oma-aloitteisia asiantuntijoita, joille valmiit ratkaisut ja toimintamallit eivät...


Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun yliopisto

20014 Turun yliopisto

Arvioinnit
Maantiede, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.