Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Molekyylibiotieteet, maisteriohjelma

Turun yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Turku
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Molekyylibiotieteet, maisteriohjelma

Suoritettuasi filosofian maisterin tutkinnon Molekyylibiotieteissä tunnet oman erikoisalasi laajasti ja ajantasaisesti kykenet itsenäiseen tutkimuksen tekemiseen osaat tuottaa oman alan tieteellisiä raportteja pystyt jakamaan alasi asiantuntemusta yhteiskunnan eri tahoille osaat kommunikoida läheisten tieteenalojen asiantuntijoiden kanssa.

Molekyylibiotieteiden pääaineessa on neljä erikoistumislinjaa: Biokemia, Elintarvikekemia, Molekulaarinen kasvibiologia ja Solubiologia. Biokemian linjalta valmistuneena sinulla on vankka osaaminen sekä teorian että käytännön tasolla entsyymi- ja proteiinikemian, molekyylibiologian ja molekulaariseen solubiologian alueilla. Ymmärrät proteiinien ja muiden biomolekyylien rakennetta ja toimintaa ja pystyt ratkomaan mikrobiologian, solubiologian ja biolääketieteen ongelmia.

Suoritettuasi tutkinnon Elintarvikekemian linjalla hallitset vahvan teoriaosaamisen lisäksi laboratoriomenetelmät, joilla tutkitaan ravinnon ja raaka-aineiden molekyylirakenteita, kemiallisia ja biokemiallisia reaktioita, ravitsemuksellisia ja teknologisia ominaisuuksia sekä molekyylien välisiä vuorovaikutuksia.

Suoritettuasi tutkinnon Molekulaarisen kasvibiologian linjalla hallitset vahvan teoriaosaamisen lisäksi laboratoriomenetelmät, joilla tutkitaan kasvien ja muiden fotosynteettisten eliöiden (kuten levien ja syanobakteerien) solu- ja molekyylitason elintoimintoja. Vahvan solu- ja molekyylibiologisen osaamisen lisäksi ymmärrät eliöiden sopeutumismekanismeja muuttuvissa ympäristöolosuhteissa ja osaat tutkia niitä biokemiallisin, molekyylibiologisin ja biofysikaalisin keinoin. Ymmärrät myös näiden eliöiden hyötykäyttöön liittyvät periaatteet.

Suoritettuasi tutkinnon Solubiologian linjalla sinulla on vankka osaaminen sekä teorian että käytännön tasolla molekulaarisen solubiologian alueella. Tutkinto-ohjelmasta valmistuneena ymmärrät normaalien solujen toimintaa sekä sairauksien mekanismeja solutasolla.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Molekyylibiotieteet

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö – kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä. Vuonna 1920 perustetussa Turun yliopistossa on 7 tiedekuntaa ja 7 erillistä laitosta. Yliopistossa opiskelee n. 20...


Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun yliopisto

Arvoinnit
Molekyylibiotieteet, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: