Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Turku
Kandiohjelmat

Saksa

Tavoite

Haluatko saksan kielen asiantuntijaksi, opettajaksi, kääntäjäksi tai tulkiksi? Onko tavoitteenasi työskennellä tärkeissä asiantuntijatehtävissä, joissa edellytetään saksan kielen ja kulttuurin osaamista?

Turun yliopiston saksan kielen kandidaattiopinnoissa hankit vahvan saksan kielitaidon, perehdyt saksankielisen alueen yhteiskuntaan, kulttuuriin ja kirjallisuuteen sekä omaksut kielen ja vuorovaikutuksen analyysitaitoja. Kandidaattiopinnot suoritettuasi valmistut humanististen tieteiden kandidaatiksi.

HuK-tutkinnon jälkeen voit jatkaa opintojasi maisterivaiheen tutkinto-ohjelmassa, jossa erikoistut haluamaasi työnkuvaan. Maisteriopinnoissa valitset yhden Turun yliopiston Kieli- ja käännöstieteen laitoksen tutkinto-ohjelmista:

  • Kielen oppimisen ja opettamisen tutkinto-ohjelma
  • Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma (Deutschlandstudien)
  • Monikielisen käännösviestinnän tutkinto-ohjelma

Filosofian maisterin tutkinnon suorittaneena:

  • Sinulla on oman tutkinto-ohjelmasi työelämätaitoja ja ammatillista erityisosaamista kielen oppimisesta ja opettamisesta, kieliasiantuntijuudesta yhteiskunnassa tai monikielisestä käännösviestinnästä.
  • Olet syventänyt erikoistumiskielesi, saksan, osaamista sekä kehittänyt vuorovaikutuksen ja kielen ilmiöiden analyysitaitojasi.

Saksan kielen asiantuntijoita tarvitaan opetus- ja koulutusalalla, käännös- ja tulkkausviestinnän tehtävissä sekä yritysten, järjestöjen ja julkisen sektorin erilaisissa kansainvälisissä suunnittelu- ja johtotehtävissä kotimaassa ja ulkomailla.

 

Koulutuksen sisältö

Humanistisen tieteiden kandidaatin tutkintoa varten suoritat saksan kielen perus- ja aineopinnot. Kandidaatin tutkinnossa opinnot tähtäävät erinomaiseen saksan kielen suulliseen ja kirjalliseen taitoon. Samalla perehdyt saksankielisten maiden yhteiskuntiin, historiaan, kirjallisuuteen ja kulttuuriin sekä tutustut kielen ja vuorovaikutuksen ilmiöiden analyysimahdollisuuksiin.

Erikoistuminen tapahtuu maisteriopinnoissa. Maisterin tutkintoa opiskelet yhdessä seuraavista tutkinto-ohjelmista:

  • Kielen oppimisen ja opettamisen tutkinto-ohjelmassa erikoistut kielen oppimisen ja opettamisen kysymyksiin. Tässä tutkinto-ohjelmassa sinun on mahdollista hankkia aineenopettajan pätevyys.

  • Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelmassa (Deutschlandstudien) hankit kielikohtaisen asiantuntemuksen, ja ohjelman muut opinnot antavat valmiuksia muuttuvan kotimaisen ja kansainvälisen yhteiskunnan ja työelämän viestintä- ja vuorovaikutushaasteisiin.

  • Monikielisen käännösviestinnän tutkinto-ohjelmassa kouluttaudut kulttuurienvälisen viestinnän asiantuntijaksi, erikoistut käännösviestinnän kysymyksiin ja saat valmiudet toimia kääntäjän ja tulkin tehtävissä.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö – kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä. Vuonna 1920 perustetussa Turun yliopistossa on 7 tiedekuntaa ja 7 erillistä laitosta. Yliopistossa opiskelee n. 20...


Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun yliopisto

20014 Turun yliopisto

Arvioinnit
Saksa ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.