Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Suomen ja sen sukukielten maisteriohjelma

Turun yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Turku
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Suomen ja sen sukukielten maisteriohjelma

Tavoite

Suomen ja sen sukukielten maisteriohjelma on tarkoitettu ei-äidinkielisille, kandidaatintutkinnon ulkomailla tai Suomessa suorittaneille suomen kielen ja muiden suomalais-ugrilaisten kielten opiskelijoille. Sen tavoitteena on syventää opiskelijan suomen kielen teoreettista tuntemusta ja käytännön osaamista sekä perehdyttää hänet Suomen kulttuurin osa-alueisiin kytkemällä tiedot laajempaan kielitieteelliseen ja fennougristiseen kehykseen niin, että hän voi toimia suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin asiantuntemusta vaativissa tehtävissä Suomessa tai ulkomailla.

Koulutuksen sisältö

Suomen ja sen sukukielten maisteriohjelman opintojaksot poimitaan Kulttuuri ja yhteiskunta -kokonaisuutta lukuun ottamatta pääasiassa suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen oppiaineen aineopintojen ja syventävien opintojen tarjonnasta. Joitakin opintojaksoja voi valita sopimuksen mukaan myös fonetiikan oppiaineesta sekä Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen yhteisistä opinnoista. Jokaisen opiskelijan on tutustuttava teoreettisella tasolla suomalais-ugrilaisiin kieliin, ja halutessaan opiskelijan on mahdollista perehtyä suomen kielen ohella johonkin muuhun suomalais-ugrilaiseen kieleen esimerkiksi sisällyttämällä sopimuksen mukaan viron tai unkarin opintojaksoja Fennougristiikka ja kielen teoria -sisältökokonaisuuteen. Toiseen kieleen perehtyminen ei kuitenkaan ole pakollista.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan erillisessä maisterihaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö – kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä. Vuonna 1920 perustetussa Turun yliopistossa on 7 tiedekuntaa ja 7 erillistä laitosta. Yliopistossa opiskelee n. 20...


Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun yliopisto

Arvoinnit
Suomen ja sen sukukielten maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: