Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Tieto- ja viestintätekniikka, diplomi-insinööri

Turun yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Turku
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Tieto- ja viestintätekniikka, diplomi-insinööri

Tieto- ja viestintätekniikan tavoitteena on kouluttaa diplomi-insinöörejä tulevaisuuden elinkeinoelämän ja yhteiskunnan tarpeisiin. Monipuolinen pääaine antaa tähän hyvät mahdollisuudet. Turun yliopiston ICT-alan diplomi-insinöörikoulutus tukeutuu monialaisen yliopiston vankkaan tiedepohjaan ja profiloituu tietoyhteiskunnan sisältöjen, palvelujen ja tuotteiden kehittämiseen. Valmistuva diplomi-insinööri on tieto- ja viestintätekniikan asiantuntija, joka omaa hyvän teorian soveltamiskyvyn ja ongelmanratkaisukyvyn sekä hyvät viestintätaidot ja valmiudet innovatiivisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen tietoyhteiskunnan avainalueilla.

Diplomi-insinööritutkinnossa voit syventyä valintasi mukaan elektroniikkasuunnitteluun, ohjelmistotekniikkaan, terveysteknologiaan, tietoliikenne- ja kyberturvallisuusteknologiaan ja älykkäisiin järjestelmiin. Opetus koostuu pääsääntöisesti luennoista ja harjoituksista. Luentoihin osallistuminen on vapaaehtoista mutta oppimisen kannalta erittäin suositeltavaa.

Harjoituksissa on yleensä läsnäolovaatimus. Kurssilla voi olla myös esim. oppimispäiväkirja, jossa kirjoitat kurssin aihepiiristä kirjoitelmia analysoiden opittuja asioita. Monilla kursseilla pidetään ryhmätöitä, joissa harjoittelet yhdessä kurssikavereiden kanssa kursseilla opittuja asioita käytännössä. Päätoimisesti opiskellen ylemmän tutkinnon voi suorittaa kahdessa vuodessa. Lukion matematiikan pitkä oppimäärä on suositeltavaa, mutta ei opintojen välttämätön edellytys.

Opiskelijan on mahdollista käyttää opinnoissaan hyväksi myös AHOT-menettelyä. Aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisella ja tunnustamisella (AHOT) tarkoitetaan menettelyä, jossa opiskelija voi korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muualla kuin toisessa korkeakoulussa tehdyillä opinnoilla. Tällaista osaamista on voinut syntyä esimerkiksi epävirallisen koulutuksen (täydennyskoulutus, henkilöstökoulutus, vapaa sivistystyö jne.) tai arkioppimisen (työkokemus, luottamustoimet, harrastukset jne.) yhteydessä. Keskeistä on kokemuksen kautta opitut tiedot ja taidot, ei itse kokemus. AHOT-päätökset tehdään tiedekunnassa arvioimalla osaaminen tapauskohtaisesti.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tieto- ja viestintätekniikka, diplomi-insinööri

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö – kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä. Vuonna 1920 perustetussa Turun yliopistossa on 7 tiedekuntaa ja 7 erillistä laitosta. Yliopistossa opiskelee n. 20...


Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun yliopisto

Arvoinnit
Tieto- ja viestintätekniikka, diplomi-insinööri ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: