Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Uskontotiede, maisteriohjelma

Turun yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Turku
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Uskontotiede, maisteriohjelma

Tavoite

Uskontotieteen keskiössä on ihmisen uskonnollisuus ja henkisyys sen erilaisissa kulttuurisissa ja yhteiskunnallisissa muodoissa. Uskontotiede tutkii erilaisia uskomusperinteitä, uskonnollisia yhteisöjä ja yksilön uskonnollista ajattelua sekä kokemuksia niin länsimaissa kuin muissakin yhteisöissä eri aikoina. Uskontotieteilijöitä kiinnostavat myös ei-uskonnollisuus ja erilaiset ateistiset maailmankuvat. Uskontotiede on monitieteinen ja soveltuu siksi laaja-alaisesti kulttuuristen ilmiöiden tarkasteluun ja tulkintaan. Uskontotieteilijänä voit uskonnollisten aiheiden lisäksi esimerkiksi analysoida poliittisia väittelyitä, kehittää vastuullista yrittäjyyttä tai tarjota hyödyllisiä näkökulmia terveydenhoitoon ja ympäristöongelmiin.

Filosofian maisterin tutkinnon suoritettuasi sinulla on oman tieteenalasi hyvä tuntemus sekä valmiudet tieteellisen tiedon ja tieteellisten menetelmien soveltamiseen. Sinulla on valmiudet toimia työelämässä oman alasi vaativissa asiantuntija- ja kehitystehtävissä ja kansainvälisessä yhteistyössä. Sinulla on hyvä viestintä- ja kielitaito alasi tehtäviin sekä kansainväliseen toimintaan.

Turun yliopiston uskontotieteestä valmistuu uskonnon ja kulttuurin ilmiöihin perehtyneitä tutkijoita, opettajia ja muita asiantuntijoita yhteiskunnan eri sektoreille.

Koulutuksen sisältö

Uskontotieteen syventävissä opinnoissa keskeinen tavoite on pro gradu -tutkielman laatiminen sekä oman asiantuntijuuden ja työelämävalmiuksien kasvattaminen ja tarkentaminen. Syvennät tietojasi aiemmin oppimastasi. Harjaannut valitsemaan, käyttämään ja soveltamaan omaan tutkielmaasi liittyviä keskeisiä uskontotieteellisiä ja kulttuurisia tutkimuksenteon työvälineitä ja näkökulmia. Syventäviin opintoihisi kuuluu myös Suomessa tai ulkomailla tehtävä työharjoittelu.

Opiskelua läpäisevät työelämävalmiuksien sekä tutkimuseettisten kysymysten pohdinta. Uskontotieteen oppiaineessa kiinnitämme erityistä huomiota tieteelliseen kirjoittamiseen, sen tapoihin ja hyviin käytäntöihin.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö – kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä. Vuonna 1920 perustetussa Turun yliopistossa on 7 tiedekuntaa ja 7 erillistä laitosta. Yliopistossa opiskelee n. 20...


Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun yliopisto

Arvoinnit
Uskontotiede, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: