Sivuston käyttötapa: Mobiili

Insinööri (AMK) | sähkötekniikka | päivätoteutus

Vaasan ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Vaasa
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Insinööri (AMK) | sähkötekniikka | päivätoteutus

Tavoite

Sähkötekniiikan koulutus tarjoaa monipuolisen ammatin ja jatkuvasti uudistuvia työtehtäviä, joihin Vaasan ammattikorkeakoulussa VAMKissa pääset käsiksi jo opintojen aikana. Vaasan seudulla sähköinsinöörien työllisyys on erinomainen, ja harjoittelu- ja kesätyöpaikoissakin riittää valinnan varaa.  

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinööri on järjestelmällinen tiimityöskentelijä, jonka osaamista arvostetaan myös maailmalla. Kansainvälisiä tehtäviä VAMKin insinööriopiskelijoille on tarjolla projektiharjoittelussa, jossa työskennellään vaasalaisten suuryritysten mukana ulkomaan toimipisteissä.

Koulutuksen tavoitteena on antaa perusvalmiudet sähkö- ja automaatioalan suunnittelu-, tutkimus-, tuotanto-, markkinointi- ja tuotekehitystehtäviin, itsenäiseen yritystoimintaan sekä vientiyritysten kansainvälisiin tehtäviin.

Vaasan seutu on Pohjoismaiden merkittävin energiateknologian keskittymä, joten tuoreella insinöörillä on loistavat mahdollisuudet työllistyä niin kansainvälisiin suuryrityksiin kuin suunnittelutoimistoihin tai ryhtyä yrittäjäksi lukuisten alihankkijoiden verkostoon. Tämä monipuolinen toiminta alueella mahdollistaa opettajien ja opiskelijoiden tiiviin yhteistyön yrityksien kanssa ja luo työharjoittelun mahdollisuuksia niin kotimaassa kuin ulkomailla.

VAMKin sähkötekniikan koulutus on rakennettu palvelemaan mahdollisimman laajasti alueen kansainvälistä sähköteknistä yritystoimintaa. Opinnot toteutetaan juonteina, joissa rinnakkain toteutettavat erisisältöiset opintojaksot tukevat toisiaan. Juonteeseen kuuluu aina ryhmätyönä tehtävä projekti, joka tehdään yritykselle tai organisaatiolle.

Vaasan ammattikorkeakoulun sähkö- ja automaatiotekniikan opetuksessa erityisosaamisalueita ovat:

  • Sähkölaitteiden ja -verkkojen suojaustekniikka
  • Käytönvalvontatekniikka
  • Säädetyt sähkökäytöt
  • Ohjelmoitavat logiikat ja väylät
  • Simulointi

Koulutuksen sisältö

Sähkötekniikan opiskelussa perinteinen lähiopetus täydentyy innostavalla tavalla yhdessä tekemisen kautta projektioppimisena, käytännön harjoituksina sekä itsenäisinä opintoina esimerkiksi tietoverkoissa. Ensimmäisinä vuosina opiskellaan muun muassa yritystoimintaa, tietojenkäsittelyä, viestintää, matemaattis-luonnontieteellisiä perusopintoja sekä oman alan perusteita.

Opintojen loppuvaiheessa opiskelija paneutuu valitsemaansa erikoisosaamisen alueeseen. Insinööritutkintoon sisältyy lisäksi vapaasti valittavia opintoja ja kielten kursseja. Kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus valita vaihto-opiskelu- tai työharjoittelupaikka Vaasan ammattikorkeakoulun lukuisten ulkomaisten partnerikoulujen verkostosta.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Vaasan ammattikorkeakoulu

Vaasan ammattikorkeakoulu

VAMK on noin 3300 opiskelijan kansainvälinen korkeakoulu. Ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä alueen työelämän kanssa. Ja kun Vaasassa joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija, bileet ja kaverit eivät tästä kaupungista lopu. Vaasan ammattikorkeakoulussa elät #parastaaikaa VAMK tarjoaa koulutusta kolmella eri alalla: tekniikka,...


Lue lisää oppilaitoksesta Vaasan ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vaasan ammattikorkeakoulu

Wolffintie 30
65200 Vaasa

Arvioinnit
Arvioinnit
Insinööri (AMK) | sähkötekniikka | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit