Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Näyttää 1-20 koulutusta 244 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 244 tuloksesta
1
2
3
4
...
13

Media-alan ja viestinnän koulutus

Haluatko haastavan ja mielenkiintoisen ammatin tviestinnän tai median parissa? Haluatko tuottaa tekstiä tai kuvaa erilaisiin medioihin? 

Viestintä- ja mediakoulutus ovat monipuolisia opiskelualoja ja voivat johtaa moniin eri ammatteihin niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla. Opintojen kautta voit saada jännittävän työn esimerkiksi mainos- tai markkinointialalta tai työskennellä tiedotuksen parissa internetissä. Jokaisella medialla on omat erikoisuutensa ja jokaisella asiakasryhmällä omat vaatimuksensa – näihin vastaaminen vaatii erikoistaitoja.

Viestintäalan työtehtävät ovat laaja-alaisia, sillä työn osaamisvaatimukset ovat nousseet teknologian kehityksen myötä. Perinteisen tiedottamisen rinnalle on noussut muun muassa erilaisten ohjelmistojen hallinta sekä verkko- ja monimediaosaaminen.

Jatkuva kouluttautuminen on viestinnän alalla välttämätöntä, ja monet työtehtävät vaativat erityisosaamista. Alalla vaaditaan uusien asioiden omaksumista sekä opitun tiedon jakamista. On myös tärkeää ymmärtää mistä asioista tulee ja kannattaa viestiä ja kenelle.

Viestinnän ammatissa toimivilla voi olla monia erilaisia ammattinimikkeitä, vaikka työ olisikin sisällöltään hyvin samanlaista kuin työkaverilla. Ammattinimikkeet ja työnkuvan painopisteet vaihtelevat työnantajan mukaan. Viestinnän ammattilainen voi työskennellä esimerkiksi tiedottajana, viestintäpäällikkönä, copywriterina tai kehityspäällikkönä.

Viestintä-ja media-ala yliopistoissa

Yliopistoissa ja korkeakouluissa viestintä- ja media-alaa voi opiskella kaupallisen koulutuksen kautta, minkä lisäksi tietyissä yliopistoissa tai korkeakouluissa tarjotaan muun muassa viestinnän, audiovisuaalisen mediakulttuurin ja elokuvataiteen opintoja. Viestintäkoulutus korostaa eri asioita yliopistosta riippuen ja oppiaineen nimenä voi olla myös esimerkiksi tiedotusoppi tai journalistiikka, yhteisöviestintä tai mediatutkimus.

Monissa suomalaissa yliopistoissa voi suorittaa viestintäalan perustutkinnon: Helsingin yliopisto (joukkoviestintä ja organisaatioviestintä), Aalto-yliopisto (Master's Program, International Business Communication, suomen kieli ja viestintä, Tampereen yliopisto (tiedotusoppi), Jyväskylän yliopisto (yhteisöviestintä, journalistiikka, kulttuurienvälinen viestintä ja puheviestintä), Vaasan yliopisto (viestintätieteet sekä multimediajärjestelmät ja tekninen viestintä sekä Turun yliopisto (mediatutkimus).

Yliopistokoulutuksella voi tulevaisuudessa työskennellä muun muassa tiedottajana, viestintäassistenttina, viestintäpäällikkönä, toimittajana, päätoimittajana, journalistina, konsulttina, AD:na tai kulttuuriyrittäjänä.

Viestintä- ja media-ala ammattikorkeakoulussa

Ammattikorkeakouluopinnot ovat enemmän tiettyyn alaan ja käytäntöön suuntautuneita. Opinnot suoritetaan läheisessä yhteydessä työelämään ja sisältävät käytännön harjoittelua. Alan opintoja tarjotaan useissa eri suuntautumisvaihtoehdoissa, kuten viestinnän, mediatekniikan, journalismin sekä elokuvan ja television koulutusohjelmissa.

Muun muassa seuraavista ammattikorkeakouluista löytyy viestinnän koulutusohjelma: Turun ammattikorkeakoulu (journalismin koulutusohjelma sekä mediatuotannon koulutusohjelma), Haaga-Helia ammattikorkeakoulu (journalismin koulutusohjelma), Kymenlaakson ammattikorkeakoulu (viestinnän koulutusohjelma), Metropolia Ammattikorkeakoulu (elokuvan ja television koulutusohjelma, viestinnän koulutusohjelma: 3D-animointi ja -visualisointi sekä viestinnän koulutusohjelma: digitaalinen viestintä) sekä Arcada (Film och television).

Viestintä-ja media-ala ammattikouluissa

Ammatillisessa peruskoulutuksessa löytyy esimerkiksi kuvallisen ilmaisun perustutkinto sekä audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto. Ammatti- ja erikoisammattitutkintoja ovat esimerkiksi viestintä- ja informaatioalan sekä graafisen ja viestintätekniikan tutkinnot. Viestinnän alalla on lukuisia ammatteja ja ammattiryhmiä, jonka vuoksi alalla tarvitaan sekä moniosaajia että tietyn tekniikan tai taidon erityisosaajia. Ammatillisen koulutuksen tavoitteissa korostuu alan kaikille opiskelijoille yhteinen perusosaaminen sekä laaja valinnaisten opintojen osuus, joka mahdollistaa hyvin erilaisten suuntautumisvaihtoehtojen toteuttamisen.

Viestintä-ja media-ala kansanopistoissa

Kansanopistojen järjestämän tiedostusalan opetuksen yleisenä tavoitteena on antaa alan perusvalmiuksia tiedotusalan tehtäviin. Opiskelijat saavat alan perustietoja, jotka antavat pohjaa varsinaiselle ammattikoulutukselle ja edistävät jatko-opintoihin hakeutumista. Lukuisat kansanopistot tarjoavat alan koulutusta eri opintolinjojen muodossa.

Palaa sivun alkuun

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!