Automaatio ja tietotekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)
Tekniikan kandidaatin tutkinto
Tekniikan kandidaatin tutkinnon laajuus on 180 opintopistettä ja sen voi suorittaa päätoimisesti opiskellen kolmessa vuodessa. Opinnot rakentuvat seuraavista osa-alueista:
- Kaikille opiskelijoille yhteiset yleis- ja perusopinnot
- Opintosuuntakohtaiset opinnot ja kandidaatin tutkielma
- Vapaasti valittavat opinnot
Tekniikan kandidaatin tutkinnon alkuosa on kaikille tekniikan opiskelijoille pääosin yhteinen. Yhteisissä opinnoissa saat yleiskäsityksen tekniikan alan perusteista ja energia-alasta, opiskelet teknillistä matematiikkaa ja fysiikkaa sekä saat hyvät viestintä- ja kielitaidot. Yhteisissä opinnoissa pääset toimimaan monialaisissa tiimeissä. Monet uudet ratkaisut syntyvät tunnetusti eri alojen kohdatessa.
Tekniikassa tarvittavassa matematiikassa perehdyt muun muassa yhtälöryhmiin ja matriiseihin, differentiaalilaskentaan sekä kompleksilukuihin ja niiden sovelluksiin. Fysiikassa opit muun muassa mekaniikan, sähköopin ja termodynamiikan lainalaisuudet sekä niiden matemaattista mallintamista.
Eri tekniikan aloilta on kaikille yhteisiä opintoja, joissa opit esimerkiksi energian tuotantomuotoja, sähköverkon rakennetta, tietoliikennetekniikkaa sekä digitaalisten järjestelmien ja tietokonemallinnuksen perusteita sekä esimerkiksi projektihallintaa, kyberturvaa sekä paljon muuta.
Suunnan opinnot perehdyttävät automaation ja tietotekniikan keskeisiin osaamisalueisiin, kuten elektroniikkaan, mitta-antureihin, tietokantoihin ja tietorakenteisiin. Opit sekä teoriaa että tietoja ja taitoja ammatillisen tehtäväalueen kehittämiseen ja käytännön ongelmien ratkaisemiseen.
Diplomi-insinöörin tutkinto
Diplomi-insinöörin tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä ja sen voi suorittaa päätoimisesti opiskellen kahdessa vuodessa.
Tavoitteet
Automaation ja tietotekniikan opinnoissa keskeisiä asioita ovat: tietokonemallintaminen ja -ohjelmointi, tietotekniikkaa sisältävien laitteiden ja järjestelmien suunnittelu ja toteutus sekä erilaiset tekoälymenetelmät. Tehokas ja luotettava energiantuotanto ja -jakelu sekä kestävät ja optimoidut ratkaisut ovat opintojemme ydintä. Yhteistyö yritysten kanssa tuo opetukseemme tuoreita näkökulmia teknologian ja liiketoiminnan kehityssuunnista.
Ohjelmaan valitut opiskelijat saavat opiskeluoikeuden sekä tekniikan kandidaatin (180 op) että diplomi-insinöörin tutkintoon (120 op). Kursseilla pääset syventymään tieteenalan perusteorioihin sekä kokeilemaan teoriaa käytännön laboratorio- ja projektitöissä nykyaikaisessa opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa. Tulevana diplomi-insinöörinä pääset käyttämään samoja laitteita ja ohjelmistoja, joita teollisuusyritykset käyttävät. Kandidaatin tutkinnon jälkeen sinulla on valmiudet jatkaa DI-tutkintoon ja soveltaa oppimaasi työelämässä.
Lähde: Opintopolku
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Vaasan yliopisto
Vaasan yliopistossa ratkotaan suuria globaaleja haasteita ja luodaan kestävämpää tulevaisuutta. Vaasan yliopisto on vastuulliseen liiketoimintaan suuntautunut tiedeyliopisto. Vaasan yliopistossa voi opiskella kauppatieteitä, tekniikkaa, hallintotieteitä ja viestintätieteitä. Yliopistossa on yli 5000 opiskelijaa. Vaasan yliopisto kouluttaa vastuullisia ja kansainvälisesti suuntautuneita asiantuntijoita johtamaan...
Lue lisää oppilaitoksesta Vaasan yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä