Hallintotieteiden maisteriohjelma, aluetiede, julkisjohtaminen, julkisoikeus, hallintotieteiden maisteri (2 v)

Vaasan yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Vaasa
Itsenäiset maisteriohjelmat

Hallintotieteiden maisteriohjelma, aluetiede, julkisjohtaminen, julkisoikeus, hallintotieteiden maisteri (2 v)

Maisteriohjelmassa on kolme opintosuuntaa: aluetiede, julkisjohtaminen ja julkisoikeus.

Aluetieteen maisteriopinnot käsittelevät muun muassa seuraavia teemoja: innovaatioympäristöt ja -verkostot, paikkaperustainen kehittäminen, ilmastonmuutos, strateginen kaupunkikehittäminen, hyvinvoivat tulevaisuuden yhdyskunnat, maaseutu-kaupunki -vuorovaikutus sekä yritysten ja kansalaisten kasvava rooli osana aluekehittämisen pelikenttää.

Julkisjohtamisen maisteriopinnoissa käsitellään mm. hallinnon uudistamista, julkisen hallinnon tulevaisuutta, johtamisessa, organisoimisessa ja uudistamisessa kohdattavaa epävarmuutta ja paradokseja sekä uudenlaisia työelämäkompetensseja.

Julkisoikeuden maisteriopinnoissa opiskellaan ja tutkitaan julkisen sektorin toimintaa oikeudellisesta näkökulmasta. Maisteriohjelman ydinaineksia ovat hallinnolliselle päätöksenteolle asetettavat hallinnon menettelyä ja harkintavallan käyttöä koskevat oikeudelliset vaatimukset sekä päätöksentekijän vastuu. Perus- ja ihmisoikeudet ja niiden vaikutukset julkisessa toiminnassa ovat toinen merkittävä kokonaisuus.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Hallintotieteiden maisteri

Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto

Vaasan yliopistossa ratkotaan suuria globaaleja haasteita ja luodaan kestävämpää tulevaisuutta. Vaasan yliopisto on vastuulliseen liiketoimintaan suuntautunut tiedeyliopisto. Vaasan yliopistossa voi opiskella kauppatieteitä, tekniikkaa, hallintotieteitä ja viestintätieteitä. Yliopistossa on yli 5000 opiskelijaa. Vaasan yliopisto kouluttaa vastuullisia ja kansainvälisesti suuntautuneita asiantuntijoita johtamaan...


Lue lisää oppilaitoksesta Vaasan yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vaasan yliopisto

Wolffintie 34
65200 Vaasa

Arvioinnit
Hallintotieteiden maisteriohjelma, aluetiede, julkisjohtaminen, julkisoikeus, hallintotieteiden maisteri (2 v) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.