Itsenäiset maisteriohjelmat

Laskentatoimi ja tilintarkastus, kauppatieteiden maisteri

Vaasan yliopisto, paikassa Vaasa
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Laskentatoimi ja tilintarkastus, kauppatieteiden maisteri

Opintojen jälkeen voit toimia taloushallinnon suunnitteluun, toteutukseen ja valvontaan sekä tilintarkastukseen liittyvissä johtamis-, analysointi- ja suunnittelutehtävissä, joissa tarvitaan syvällistä ymmärrystä yrityksen rahavirroista.

Laskentatoimen ja tilintarkastuksen maisteriohjelman keskeisiä osaamisalueita ovat:

  • yrityksen taloushallinnon sisäinen ja ulkoinen tarkastus
  • taloushallintoon liittyvät rekisteröinti-, suunnittelu- ja valvontalaskelmat
  • raportit ja tietokonejärjestelmät sekä
  • kirjanpito, tuloslaskenta ja niihin perustuva tilinpäätös ja sen analysointi

Opinnot antavat erinomaiset valmiudet liiketoimintaosaamisen soveltamiseen ja talousjohtamiseen liittyvien tietojärjestelmien hyödyntämiseen liiketoiminnan kehittämisessä. Voit profiloida vahvaa liiketoimintaosaamistasi myös moduuli- ja sivuainevalinnoilla.

Tavoitteet

Vaasan yliopisto kouluttaa kauppatieteellisen alan asiantuntijoita ja päätöksentekijöitä, joilla on hyvät valmiudet työskennellä vaativissa yritys- ja elinkeinoelämän tehtävissä kotimaisessa ja kansainvälisessä toimintaympäristössä. Kauppatieteen alalta valmistuneita kuvaavat mm. seuraavat ominaisuudet: kansainvälisyys, oma-aloitteisuus, innovatiivisuus, yhteistyökykyisyys ja ongelmanratkaisukyky.

Laskentatoimen ja tilintarkastuksen maisteriohjelman tarkoituksena on syventää liiketoiminta-osaamista laskentatoimen ja tilintarkastuksen keskeisissä kysymyksissä ja vahvistaa työelämässä tarvittavia valmiuksia. Laskentatoimen ja tilintarkastuksen työtehtävät ovat kasvavassa määrin kansainvälisiä, joten opinnot on suunniteltu vastaamaan tähän haasteeseen.

Laskentatoimen ja tilintarkastuksen maisteriohjelma rakentaa opiskelijalle asiantuntijuuden työskentelyyn taloushallinnon ja tilintarkastuksen erityisalueilla. Opinnot antavat monipuoliset valmiudet toimia taloushallinnon suunnitteluun, toteutukseen ja valvontaan sekä tilintarkastukseen liittyvissä johtamis-, analysointi- ja suunnittelutehtävissä, joissa tarvitaan syvällistä ymmärrystä yrityksen rahavirroista.

Maisteriohjelmaan voi hakea maisterihaussa, jos on suorittanut soveltuvan korkeakoulututkinnon. Opetus on suunniteltu päätoimista opiskelua varten ja tapahtuu arkisin päiväsaikaan.

Laskentatoimen ja tilintarkastuksen maisteriohjelma on mukana CIMA-kumppanuusohjelmassa (Chartered Institute of Management Accountants). Kumppanuusohjelma tarjoaa laskentatoimen ja tilintarkastuksen opiskelijoille mahdollisuuden edetä uran kannalta tärkeässä CIMA-tutkinnossa jo opiskeluaikana CIMA Master's Gateway Route -opintokokonaisuuden kautta.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Vaasa
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kauppatieteiden maisteri

Vaasan yliopisto
Wolffintie 34
65200 Vaasa

Vaasan yliopisto

Me Vaasan yliopistossa ratkomme suuria globaaleja haasteita ja luomme kestävämpää tulevaisuutta. Olemme vastuulliseen liiketoimintaan suuntautunut tiedeyliopisto. Vaasan yliopistossa voi opiskella kauppatieteitä, tekniikkaa, hallintotieteitä ja viestintätieteitä. Meillä on yli 5000 opiskelijaa. Koulutamme vastuullisia ja kansainvälisesti suuntautuneita asiantuntijoita johtamaan muutosta. Meiltä valmistuu...

Lue lisää oppilaitoksesta Vaasan yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu