Sivuston käyttötapa: Mobiili

Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja

Valkeakosken ammattiopisto
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Joustavasti / syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Päiväopinnot
Valkeakoski
Ammatilliset perustutkinnot

Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja

Autoasentaja, Valkeakosken ammattiopisto

Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja

Ajoneuvoasentaja toimii auto- ja konekorjaamolla monipuolisissa huoltotehtävissä. Tietokoneavusteinen mittaus ja testaus, järjestelmien vianhaku ja osavaihtotekniikat kuuluvat työnkuvaan. Yhä enemmän vaaditaan myös ajoneuvojen sähkö-, käynti-, turvallisuus- ja mukavuusjärjestelmien tuntemusta.

Osastolla on monipuolinen mahdollisuus opiskella mm. moottorin koneistusta ja viritystä sekä korinoikaisua ja maalausta. Pääosin työsalissa työskentely rakentuu todellisista asiakastöistä. Osasto toimii oikean autokorjaamon tavoin.

Koulutuksen sisältö

Opiskelet ammatillisia sisältöjä, kuten

  • moottori- ja voimansiirtotekniikkaa
  • diagnostiikka ja vianhakua
  • sähkötekniikkaa
  • työturvallisuutta
  • alan työpaikalla tapahtuvaa oppimista /oppisopimus

Tutkintoon kuuluva työpaikalla oppiminen tehdään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella alan yrityksissä.

Ajoneuvoasentaja työelämässä

Ajoneuvoasentajat sijoittuvat pääosin automaahantuojien ja piirimyyntiverkostojen huoltokorjaamoille. Merkittäviä työllistäjiä ovat myös yleiskorjaamot, pienkonekorjaamot, raskaan kaluston korjaamot, huoltoasemat ja erilaiset rengas-, autosähkö- ja varaosaliikkeet sekä kuljetustehtävät.

Jatko-opintojen jälkeen voi työllistyä esimerkiksi katsastusviranomaiseksi, korjaamoiden työnjohtoon, autokauppaan sekä erilaisiin auto- ja konealan suunnittelutehtäviin. Valmistuttuaan opiskelijalla on valmiudet ryhtyä vaikka itsenäisiksi yrittäjiksi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa. Mikäli sinulla on tiedossasi soveltuva työpaikka, voit hakeutua oppisopimuskoulutukseen.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Valkeakosken ammattiopisto

Valkeakosken ammattiopisto

Valkeakosken ammattiopisto (VAAO) tarjoaa käytännönläheistä ja mielenkiintoista opetusta. Opistosta valmistuu ammattiosaajia, joita tarvitaan työmarkkinoilla. Tutkintotodistuksesta tulee ammattikortti työelämään ja jatko-opintoihin. Valkeakosken ammattiopisto toimii Valkeakoskella Etelä-Pirkanmaalla. VAAO on monialainen ammatillinen oppilaitos, joka on alueellaan tärkeä ammatillisen koulutuksen tarjoaja. VAAO:ssa opiskelee vuosittain nuorten...


Lue lisää oppilaitoksesta Valkeakosken ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Valkeakosken ammattiopisto

Vanhankyläntie 2
37601 Valkeakoski

 Näytä puhelinnumero
vaao.fi

Arvioinnit

Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Uusi ura lentokoneasentajana?

Opiskele lentokoneasentajaksi. Opiskelu alkaa 7.1.2020. Pohjakoulutus: ammatillinen perustutkinto, lukio tai vastaavat tiedot. Haku 29.11. mennessä.