Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja

Vamia
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Päiväopinnot
Vaasa
Ammatilliset perustutkinnot

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja

Kosmetologi

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja

Koulutus on tarkoitettu kauneudenhoitoalasta ja asiakaspalvelusta kiinnostuneille henkilöille. Koulutus soveltuu myös ammatinvaihtajille sekä jo alalla toimiville, joilta puuttuu alan tutkinto.

Koulutuksen aikana suoritetaan kauneudenhoitoalan perustutkinto näyttöinä. Koulutus tähtää tutkinnon suorittamisessa tarvittavien taitojen oppimiseen. Koulutuksessa opiskellaan muun muassa ihon hoitoa, yrittäjyyttä, ehostusta ja syventävää ihonhoitoa.

Hyvä kauneudenhoitoalan ammattilainen on asiakaspalveluosaaja. Hän on kielitaitoinen, luotettava, ammattitaitoinen ja tehokas. Hän suunnittelee työpäivänsä ja -tehtävänsä ammattimaisesti ja itsenäisesti.

Kosmetologi

Kosmetologin työssä pääset suunnittelemaan, toteuttamaan ja markkinoimaan asiakkaalle kasvojen, vartalon, jalkojen ja käsien hoitoja sekä ehostusta. Hoidat ihmistä päästä varpaisiin ja näin ennaltaehkäiset erilaisia sairauksia ja kosmeettisia haittoja. Työ vaatii siisteyttä, luotettavuutta ja kykyä tulla toimeen kaikenlaisten ja -ikäisten ihmisten kanssa. Ihoallergiset oireet ja ärsytysihottumat ovat kuitenkin merkkejä alalle soveltumattomuudesta.

Kauneudenhoitoalan perustutkinto antaa sinulle valmiudet toimia itsenäisenä kauneudenhoitoalan ammatin- tai liikkeenharjoittajana, toisen palveluksessa alan yrityksissä ja hoitolaitoksissa tai monialaisissa kauneudenhoidon yhteisyrityksissä. Mikäli myynti ja markkinointi kiinnostavat, sinulla on mahdollisuus tehdä myös mm. tuote-esittelijän, kosmetiikkamyyjän tai kouluttajan töitä maahantuojien ja kosmetiikkatehtaiden palveluksessa.

Kosmetiikkaneuvoja

Kosmetiikkaneuvojan työssä ohjaat asiakkaita ihon ja kauneuden hoidossa, sekä osaat myydä ja markkinoida tuotteita ja palveluita. Kosmetiikkaneuvojana olet ihonhoidon ja kosmetiikkatuotteiden asiantuntija. Työsi vaatii asiakaspalveluhenkisyyttä ja esiintymistaitoa.

Valmistuneena kosmetiikkaneuvojana voit työskennellä markkinointi-, myynti- sekä esittelytehtävissä tavarataloissa, kauneushoitolassa tai maahantuontiyrityksessä. Työtehtäviisi kuuluu esimerkiksi asiakkaiden neuvominen ja ohjaaminen ihon- ja kauneudenhoidossa sekä kauneudenhoitotuotteiden myynti.

Koulutuksen kesto

Koulutuksen kesto on noin 2–3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Hakijalta vaaditaan kiinnostusta alaan ja asiakaspalveluhenkisyyttä. Lisäksi hakijalla oltava hyvä terveys sekä edellytykset tuottaa alan työtehtävissä tarvittavaa palvelua. Valinta tapahtuu haastattelun perusteella.

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutukseen haetaan Vamian sivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vamia

Vamia

Vamia – TyöElämää varten

Vamia aloitti toimintansa 1.1.2017 ja siihen yhdistyivät Vaasan ammattiopisto, Vaasan aikuiskoulutuskeskus sekä Vaasan rannikkoseudun oppisopimustoimisto. Vamia on Vaasan kaupungin ylläpitämä monialainen ammatillisen koulutuksen organisaatio, jossa opiskelee vuosittain yli 7000 opiskelijaa. Oppilaitos tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille, aikuisille sekä työ- ja yrityselämälle...


Lue lisää oppilaitoksesta Vamia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vamia

Ruutikellarintie 2
65100 VAASA

 Näytä puhelinnumero
vamia.fi

Arvioinnit

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.