Sivuston käyttötapa: Mobiili

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Vamia
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Iltaopinnot
Vaasa
Ammatilliset perustutkinnot

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

putkiasentaja

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Koulutus valmistaa nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeisiin LVI-alan moniosaajia, jotka hallitsevat niin uudis- kuin saneerauskohteiden putkiasennustöiden haasteet.

Koulutus antaa hyvän tiedollisen ja taidollisen perustan toimia erilaisten energiaratkaisujen parissa.

Koulutuksen aikana käydään läpi uusiutuvista energiamuodoista mm. maalämpölaitteistojen-, aurinkolämpölaitteistojen-, pienkylmälaitteiden- sekä biomassakattiloiden asentaminen. Myös yritystoiminnan suunnittelu voi sisältyä koulutukseen, opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Talotekniikan perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Koko tutkinnon laajuus on 180 osp.

Putkiasentajan opinnot

Putkiasennuksen osaamisalan opinnot sisältävät ammatillisia opintoja lämmitysjärjestelmien sekä käyttövesi- ja viemärijärjestelmien asentamisesta sekä vaihtoehtoisesti joko putkistojen hitsausta tai LVI-huoltopalveluiden tuottamista ja LV-järjestelmien huoltamista.

Lisäksi valitset opintoihisi valinnaisia tutkinnon osia, joita voi olla esimerkiksi LVI-korjausrakentaminen, LV-järjestelmien huoltaminen, Ilmanvaihtojärjestelmien mittaukset ja tasapainotus tai aurinkolämpölaitteistojen asentaminen.

Ammattiopinnoissa opiskelet käytännönläheisesti niin oppilaitoksessa kuin myös oikeilla työmailla. Opintoihin sisältyy myös työturvallisuus-, tulityö- ja ensiapukorttien suorittaminen. Opintoihin kuuluu yhteiset tutkinnon osat.

Koulutuksen kesto

Opinnot kestävät n. 2–3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutukseen haetaan Vamian sivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinto / todistus

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vamia

Vamia

Vamia – TyöElämää varten

Vamia aloitti toimintansa 1.1.2017 ja siihen yhdistyivät Vaasan ammattiopisto, Vaasan aikuiskoulutuskeskus sekä Vaasan rannikkoseudun oppisopimustoimisto. Vamia on Vaasan kaupungin ylläpitämä monialainen ammatillisen koulutuksen organisaatio, jossa opiskelee vuosittain yli 7000 opiskelijaa. Oppilaitos tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille, aikuisille sekä työ- ja yrityselämälle...


Lue lisää oppilaitoksesta Vamia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vamia

Ruutikellarintie 2
65100 VAASA

 Näytä puhelinnumero
vamia.fi

Arvioinnit

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.