Sivuston käyttötapa: Mobiili

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Vamia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
suomi
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Iltaopinnot
Vaasa
Ammattitutkinnot

Turvallisuusalan ammattitutkinto

vartija

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Turvallisuusalan ammattitutkinto (ent. vartijan ammattitutkinto) antaa valmiudet erilaisiin vartioinnin ja järjestyksenvalvonnan tehtäviin. Tutkinnossa opitaan erityisiä valmiuksia mm. piirivartiointi- ja hälytystehtäviin, myymäläturvallisuuteen, paikallisvartiointiin, vastaanottotehtäviin sekä järjestyksenvalvontaan.

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet suorittaa turvallisuusalan ammattitutkinto tai tutkinnon osa. 

Koulutuksen toteutus ja kesto

Koulutusta on pääasiallisesti iltaisin, mutta osa opetuksesta toteutetaan myös päivisin sekä viikonloppuisin.

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. 

Vartija työelämässä

Vartijan tehtävänä on ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta toimialueillaan, vartioida toimeksiantajan omaisuutta, henkilöiden koskemattomuutta, paljastaa toimeksiantajaan kohdistuvia rikoksia tai toimia muiden vartijoiden esimiehenä. Vartijan tehtävä on useimmiten itsenäinen, ja siinä korostuu vastuullisuus, yritysturvallisuuden ja turvallisuustekniikan tuntemus sekä ongelmanratkaisu- ja vuorovaikutustaidot. Kysymyksessä on ennen muuta palveluammatti.

Työpaikkana vartijoilla on yleensä vartioimisliike, mutta usein alan koulutuksen suorittaneet hakeutuvat myös yritysten omiin vartioimistehtäviin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Turvallisuusalan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus on suunnattu turvallisuusalasta kiinnostuneille henkilöille. Koulutus soveltuu myös jo työssä oleville henkilöille, jotka haluavat suorittaa turvallisuusalan ammattitutkinnon.

Yleisiä pääsyvaatimuksia ovat 18–67 vuoden ikä ja soveltuvuus turvallisuusalan tehtäviin. Kaikista hakijoista tehdään Suojelupoliisille suppea turvallisuusselvityshakemus.

Lisäksi koulutuksen järjestäjä huomioi SORA-lainsäädännön mukaiset Vartijan ammattitutkinnon terveydentilavaatimukset hakuvaiheessa.

Koulutukseen haetaan Vamian sivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Kustannukset

Tutkinnon hinta on 198 euroa. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Turvallisuusalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vamia

Vamia

Vamia – TyöElämää varten

Vamia aloitti toimintansa 1.1.2017 ja siihen yhdistyivät Vaasan ammattiopisto, Vaasan aikuiskoulutuskeskus sekä Vaasan rannikkoseudun oppisopimustoimisto. Vamia on Vaasan kaupungin ylläpitämä monialainen ammatillisen koulutuksen organisaatio, jossa opiskelee vuosittain yli 7000 opiskelijaa. Oppilaitos tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille, aikuisille sekä työ- ja yrityselämälle...


Lue lisää oppilaitoksesta Vamia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vamia

Ruutikellarintie 2
65100 VAASA

 Näytä puhelinnumero
vamia.fi

Arvioinnit

Turvallisuusalan ammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.