Sivuston käyttötapa: Mobiili

Matkailualan perustutkinto | matkailuvirkailija

Vantaan ammattiopisto Varia
Yhteenveto
Opiskelukieli: suomi
Opintotuki: Kyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Aloitus: Syksyllä
   
Paikkakunta: Vantaa
Koulutustyyppi: Ammatilliset perustutkinnot

Matkailualan perustutkinto | matkailuvirkailija

Matkailualan perustutkinto | matkailijavirkailija

Matkailualan perustutkinto | matkailuvirkailija

Suomessa matkailu on melko nuori elinkeino. Matkailun muotoja ovat vapaa-ajan matkailu, liike- ja työmatkailu sekä kokous-, kongressi-, ja incentive- eli kannustematkailu. Matkailuala tuottaa sekä kotimaisille että ulkomaalaisille matkailijoille erilaisia palveluja kuten matkatoimisto-, liikenne-, majoitus- ja ravitsemispalveluja. Peruspalvelujen lisäksi asiakkaille pyritään tuottamaan elämyksiä muun muassa ohjelmapalveluin.

Matkailuvirkailijan opinnot

Tutkinto antaa perusvalmiudet toimia monipuolisissa matkailualan työtehtävissä. Opintoihin sisältyy mm. matkailun ja yritystoiminnan perusteita, matkailuviestintää, matkailualan palvelutoimintoja, opastuksen perusteita ja matkatoimistopalveluja.

Työelämässä

Matkailuala tuottaa monenlaisia työtehtäviä, joissa korostuvat erityisesti asiakaspalvelutaidot, kulttuurien tuntemus ja asiakkaiden odotusten täyttäminen. Alalla on paljon osa-aikaisia ja sesonkiluonteisia työpaikkoja. Etenkin ohjelmapalveluyritysten ja erilaisten kulttuuri- ja taidetapahtumien, vesipuistojen, puuhamaiden, huvipuistojen, hiihtokeskuksien ym. tarjoamat työpaikat ovat pitkälti kausiluonteisia.

Matkailualalla vallitsee myös voimakas alueellinen keskittyminen. Työllisyys vaihtelee eri kunnissa sillä kuntien vetovoimakohteet ja luonnonolosuhteet ovat hyvin erilaisia. Matkailuvirkailijat toimivat mm. matkailualan neuvonta- ja myyntitehtävissä, matkakeskuksissa, hotelleissa, liikenneyrityksissä sekä matkailualan organisaatioissa ja yrityksissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Matkailualan perustutkinto | matkailuvirkailija, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Toimipiste

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5, 01600 Vantaa

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutuksen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Tutkinto / todistus

Matkalualan perustutkinto, matkailuvirkailija

Kustannukset

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa, opiskelutarvikkeensa ja työvälineensä. Kustannukset opiskelijalle ovat noin 450 euroa koko opiskeluajalta.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Matkailualan perustutkinto | matkailuvirkailija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan ammattiopisto Varia

Vantaan ammattiopisto Varia

Vantaan ammattiopisto Varia

Variassa järjestetään monimuotoista toisen asteen koulutusta nuorille ja aikuisille. Oppilaitoksesta löydät oman opiskelualasi kuudelta eri alalta, joilta on mahdollista valmistua 25 eri perustutkintoon. Koulutusta järjestetään sekä nuorille että aikuisille. Tällä hetkellä Variassa on noin 3800 opiskelijaa, joista 2700 nuoria ja 1100 aikuisopiskelijoita. ...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Vantaan ammattiopisto Varia yhteystiedot

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1
01370 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
sivistysvantaa.fi


Arvioinnit

Matkailualan perustutkinto | matkailuvirkailija ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.