Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
26.8.2019
Viimeinen hakuaika: 16.8.2019
   
Päiväopinnot
Paimio
Kansanopistot

Pop & Rock

Pop & Rock

Pop & Rock 

Pop & Rock -linjan tarkoituksena on tukea opiskelijan persoonallista musiikillista ilmaisukykyä ja antaa valmiuksia jatko-opintoihin pyrkimiseen. Linja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kehittää soitto- ja/tai laulutaitoaan, lavaesiintymistään, musiikin teorian tuntemustaan, biisintekotaitojaan sekä musiikkiteknologian hallintaa.

Pop & Rock -linja tarjoaa ponnahduslaudan musiikkimaailman ammattilaiseksi haluavalle, halusitpa sitten soittaa tai laulaa, esiintyä artistina tai kenties toimia musiikin tuottajana, sanoittajana tai biisintekijänä. Samalla se antaa valmiuksia hakeutua jatkokoulutukseen esimerkiksi konservatorioihin ja muihin alan oppilaitoksiin. Pop & Rock -linjalla on käytössään useita treenitiloja. Bändi- ja soittotuntitilojen lisäksi linjan opinnoissa käytetään opiston studiota.

Käytännönläheistä opetusta

Tarjolla on laadukasta, käytännönläheistä opetusta paitsi itse musiikista, myös sen markkinoinnista ja siihen liittyvästä yrittäjyydestä. Opiskelijat voivat halutessaan tehdä harjoitustentteinä konservatorioiden edellisten vuosien pääsykokeita, ja saavat tähän laaja-alaista pääsykoevalmennusta.

Opiskelijoille annetaan myös jatko-opintoihin liittyvää opinto-ohjausta. Opiston henkilökunnalta löytyy ensikäden tietoa useista konservatorioista sekä korkea-asteen musiikkioppilaitoksista (ammattikorkeakoulut, Sibelius-Akatemia). Heikommalla teoriapohjalla aloittaville on tarjolla tukiopetusta pienryhmissä tai jopa yksittäin. Vaatimaton pohja musiikin teoriassa ei ole este opinnoille.

Instrumenttivalikoima kattaa kaikki bändisoittimet: rummut, lyömäsoittimet, basso, keyboardit (myös vapaa säestys), kitarat ja laulu. Tarvittaessa pyrimme löytämään opettajan myös esim. puhallinsoittajille.

Opinnot

Tarjolla on kolme pääpainotusvaihtoehtoa: instrumentti-/laulupainotteiset opinnot, biisintekoon painottuvat opinnot ja musiikkiteknologiaan (äänittäminen, miksaaminen ja masteroiminen, notaatio) painottuvat opinnot. Nämä vaihtoehdot konkretisoituvat yksityistuntien muodossa: musiikkiteknologin yksityistunti on musiikkiteknologian tunti, kitaristi taas saa kitaratunnin. Jokaisella opiskeluviikolla opiskelijalla on sekä pää- että sivuinstrumentin yksityistunti.

Lukuvuosi jakaantuu musiikillisten teemojen mukaan jaksoihin (mm. pop/rock, blues/soul/R’n’B, groove/funk). Jokaiseen jaksoon kuuluu mahdollisuus opitun materiaalin esittämiseen livenä, keikan tallentaminen ja musiikkimaailman ammattilaisen vierailuluento. Syntyneille demoäänityksille etsitään väyliä eteenpäin, pois pöytälaatikoista.

Jaksojen lisäksi läpi koko lukuvuoden jatkuu musiikin teorian ja kulttuurialan yleistiedon opetus. Linjalla on mahdollista suorittaa Suomen musiikkioppilaitosten liiton vaatimuksia vastaavia musiikinteorian perusteet 1/3-, 2/3- ja 3/3-tutkintoja sekä vastaavia instrumentti- ja laulututkintoja.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Pop & Rock, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen sivuilta löytyvällä hakulomakkeella. Hakemuksen voit täyttää opiston verkkosivuilla ja lähettää sähköpostin liitetiedostona tai suoraan lomakkeella nettisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Linjan hinta: 550€ / kuukausi sisältäen majoituksen (2hh) sekä lounaan opiskelupäivinä. 

(Lisähinta 1hh 156€ / kk). Opiskelumaksu ilman majoitusta 100 euroa / vko. Opiskelijalla on halutessaan mahdollisuus ostaa lisää yksityistunteja.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pop & Rock? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Varsinais-Suomen Kansanopisto tarjoaa valmentavaa ja jatko-opintoihin tähtäävää koulutusta taiteen eri aloilta. Varsinais-Suomen Kansanopisto on perustettu vuonna 1899. Opisto on sitoutumaton eli ns. grundtvigilainen kansanopisto, yksityisen säätiön ylläpitämä aikuisoppilaitos. Opiston arvot perustuvat humanismiin, ekologisuuteen ja kansainvälisyyteen. Kansanopistojen yleissivistävät linjat kestävät yhden...


Lue lisää oppilaitoksesta Varsinais-Suomen Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Vistantie 37
21530 Paimio

 Näytä puhelinnumero
www.vsko.fi

Arvioinnit

Pop & Rock ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tervetuloa Kymenlaakson Opistoon!

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan eri­koistunut kansanopisto. Opintolinjat kestävät lukukauden tai lukuvuoden.