Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elokuva- ja tv-koulutus

Voionmaan koulutuskeskus
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Tampere
Kansanopistot

Video

Elokuvantekijäksi Voionmaalta

   

Elokuva- ja tv-koulutus

Elokuva- ja tv-koulutus

Elokuva- ja tv-koulutus

Elokuva- ja tv-linja (ETV) toimii tiiviissä yhteistyössä dokumenttilinjan, näyttelijälinjan ja koulun muiden linjojen kanssa. Linjalla voi perehtyä elokuva- ja tv-työn osa-alueisiin ja ammattikuviin. Elokuva- ja tv-linjan antaa opiskelijalle perustiedot ja -taidot elokuvan taiteellisista ja teknisistä osa-alueista. Pääpaino on laajasti ymmärretyssä ja sisältörikkaassa elokuvailmaisussa, jossa teoriaa opetetaan tiiviissä yhteydessä käytäntöön.

Tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet alan jatko-opintoihin ja työtehtäviin. Erityisesti pyritään ohjaamaan opiskelijaa löytämään oma, persoonallisia taipumuksia vastaava suuntautuminen elokuva- ja tv-alan taiteellisiin, teknisiin ja tuotannollisiin ammatteihin.

Opiskelu elokuva- ja tv-linjalla

ETV:n opetuksesta noin 1/3 on elokuvailmaisun teoriaa, 1/3 tekniikkaa ja 1/3 ohjattua itsenäistä ryhmätyöskentelyä. Opintojen alussa tutustutaan elokuvailmaisun perusteisiin ja tutustutaan eri tehtäviin kuvausryhmässä. Perusjakson jälkeen voi suuntautua käsikirjoittajaksi, ohjaajaksi, kuvaajaksi, äänittäjäksi, leikkaajaksi, valaisijaksi tai tuottajaksi.

Teoriaa ja käytäntöä yhdistetään lyhytelokuvan, musiikkivideon, tv-viihdeohjelman ja tv-dokumentin opetusproduktioissa. Opetukseen kuuluu musiikkivideokursseja, jotka toteutetaan yhteistyössä levy-yhtiöiden tai muiden tilaajien kanssa. Lisäksi Voionmaalla tehdään lopputöinä ja harjoitustöinä vuosittain useita muitakin musiikkivideoita.

Lopputyö voi olla fiktiivinen lyhytelokuva, dokumenttielokuva, tv-dokumentti, musiikkivideo, videotaideteos tai monimediaalinen essee. Lukuvuosi päättyy Voionmaan Elokuvagaalaan.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Elokuva- ja tv-koulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan koulutuskeskuksen kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Kaikki hakijat haastatellaan ennen opintojen alkua. Hakijat kutsutaan haastatteluun henkilökohtaisesti.

Kysy hakuajoista ja hakemisesta Voionmaan koulutuskeskukselta.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elokuva- ja tv-koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Voionmaan koulutuskeskus

Voionmaan koulutuskeskus

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa vuosittain elokuun...


Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Voionmaan koulutuskeskus

TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.voio.fi

Arvioinnit

Elokuva- ja tv-koulutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Toteuta unelmasi – opiskele medi...
Voionmaan opisto

Oletko aina halunnut tehdä oman tv-dokumentin? Kiinnostaako sinua elokuvien ohjaaminen? Vai haluatko syventyä valokuvaukseen?

Voionmaan Opisto on monipuolinen, Tampereen läheisyydessä sijaitseva oppilaitos, joka on erikoistunut mediakoulutuksiin.

Lue Voionmaan Opistossa toimittajalinjalla opiskelleiden Miilan (kuvassa), Oton, Annin sekä valokuvausta opiskelleen Minjan haastattelut!

Lue lisää