Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Elokuva- ja tv-koulutus

Voionmaan koulutuskeskus
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Tampere
Kansanopistot

Video

Elokuva- ja tv-koulutus

Elokuva- ja tv-koulutuksessa voit perehtyä elokuva- ja tv-työn osa-alueisiin ja ammattikuviin. Tavoitteena on antaa perustiedot ja -taidot elokuvan taiteellisista, teknisistä ja tuotannollisista osa-alueista. Pääpaino on laajasti ymmärretyssä ja sisältörikkaassa elokuvailmaisussa, jossa teoriaa opetetaan tiiviissä yhteydessä käytäntöön.

Tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet alan jatko-opintoihin, työtehtäviin ja itsensä kehittämiseen. Pyrimme auttamaanopiskelijaa löytämään oma, persoonallisia taipumuksia vastaava suuntautuminen elokuva- ja tv-alan taiteellisiin, teknisiin ja tuotannollisiin ammatteihin.

Koulutuksen sisältö

ETV:n opetuksesta noin 1/3 on elokuvailmaisun teoriaa, 1/3 tekniikkaa ja 1/3 ohjattua itsenäistä ryhmätyöskentelyä.

Koulutus alkaa perusjaksolla, joka sisältää elokuvailmaisun perusteet, kuvaus- ja äänitystekniikan, käsikirjoittamisen, edit-tekniikan ja osallistumisen eri tehtäviin käytännön produktioissa.  Perusjakson jälkeen voit opiskella joko elokuvailmaisun tai av-viestinnän ryhmässä.

Elokuvailmaisun ryhmässä keskeisiä sisältöjä ovat käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, valaisu, äänitys- ja äänisuunnittelu, editointi ja tuottaminen. Elokuvailmaisun ryhmään valitaan opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneita elokuva- ja videoalasta koko laajuudessaan, eivätkä halua opintojen alkuvaiheessa suuntautua johonkin tiettyyn tehtävärooliin.

Lajikohtaisesti teoriaa ja käytäntöä yhdistetään fiktiivisen lyhytelokuvan, musiikkivideon, dokumenttielokuvan ja tv-tuotantojen opetusproduktioissa.

Av-viestinnän ryhmässä keskeiset sisällöt liittyvät av-työprosessiin.

Av-viestinnän ryhmään valitaan opiskelijoita, jotka:

  • ovat kiinnostuneita ammattimaisista tilaustuotannoista ja mahdollisesta työharjoittelusta
  • suuntautuvat perusjakson jälkeen johonkin seuraavista: käsikirjoitus ja sisällöntuotanto, kamera-operointi, tv-kuvaus ja valaisu, äänitys ja äänisuunnittelu av-tuotteissa, editointi ja leikkaus, yrittäminen, tekijänoikeus, muutmedia-alan ammattitutkintoon(av-osaamisala) tai tutkinnon osiin valmentavat sisällöt.

Av-viestinnän ryhmän sisältöihin voi kuulua myös yhteisiä kursseja av-ammattilinjan, journalistilinjan ja käsikirjoituskoulutuksen kanssa, jotka opiskelija valitsee henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Lajikohtaisesti teoriaa ja käytäntöä yhdistetään av-viestinnän opetusproduktioissa.

Yhteistyökumppanit

Voionmaalla on tiivistä yhteistyötä elokuva- ja tv-alan toimijoiden kanssa.Yhteistyökumppaneina ovat olleet mm.Yleisradio,BottomlandProductions, Legenda Film & TV, Filmaattiset Oy ja lukuisat elokuva- ja tv-alan tuotantoyhtiöteri puolilla maata. 

Mahdolliset musiikkivideotuotannot toteutetaan yhteistyössä levy-yhtiöiden kanssa.

Opiskelijat ovat olleet avustajina useissa kotimaisissa pitkien elokuvien tuotannoissa.

Lopputyöt

Lopputyöt ovat Elokuvakoulun yhteisiä hankkeita. Jokainen opiskelija sijoittuu johonkin lopputyöryhmään suuntautumisvaihtoehtonsa mukaisesti. Lopputöiden käsikirjoittaminen aloitetaan syyskaudella, varsinainen tuotantojakso ajoittuu loppukevääseen.

Lopputyö voi olla fiktiivinen lyhytelokuva, dokumenttielokuva, tv-dokumentti, musiikkivideo, videotaideteos tai monimediaalinen essee.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Elokuva- ja tv-koulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan koulutuskeskuksen medialinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Kysy hakuajoista ja hakemisesta Voionmaan koulutuskeskukselta.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Opiskelijatarinat

Elokuva- ja TV-linjalla tositoimiin

Elokuva- ja tv-linja, tutummin ETV, antaa opiskelijalle tietoa elokuvan ja tv:n tekemisen taiteellisista ja teknisistä alueista. Lue, mitä linjoilla oikeen opiskellaan!Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elokuva- ja tv-koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Voionmaan koulutuskeskus

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta, hallintotieteistä, yhteiskuntatutkimuksesta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Voionmaan koulutuskeskus

TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.voio.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin

Saija
Oli todella kivaa! Ehdottomasti paras koulu missä olen ollut tähän asti. Koulutus oli todella tiivis mut kun on vaan vuosi aikaa niin ihan ymmärrettävää.
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 4 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Elokuva- ja TV-linjalla tositoimiin
Voionmaan koulutuskeskus

Elokuva- ja tv-linja, tutummin ETV, antaa opiskelijalle tietoa elokuvan ja tv:n tekemisen taiteellisista ja teknisistä alueista. Lue, mitä linjoilla oikeen opiskellaan!

Lue lisää
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Elokuva- ja tv-koulutus täytä seuraavat tiedot:

Mistä haluat lisätietoja? *
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen toteutustavat
Koulutuksen alkamisajankohta
Hakukriteerit
Hakeminen
Jostain muusta, mistä? (selvennä viestikentässä)