Kansanopistot
4,0 (1 Arvioinnit)

Elokuva- ja tv-koulutus

Voionmaan koulutuskeskus, paikassa Tampere
Pituus
1 lukuvuosi
Opiskelukieli
suomi
Hinta
4 300 EUR
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
14 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 15.5.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 lukuvuosi
Opiskelukieli
suomi
Hinta
4 300 EUR
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
14 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 15.5.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Elokuva- ja tv-koulutus

Elokuva- ja tv-koulutuksessa voit perehtyä elokuva- ja tv-työn osa-alueisiin ja ammattikuviin. Tavoitteena on antaa perustiedot ja -taidot elokuvan taiteellisista, teknisistä ja tuotannollisista osa-alueista. Pääpaino on laajasti ymmärretyssä ja sisältörikkaassa elokuvailmaisussa, jossa teoriaa opetetaan tiiviissä yhteydessä käytäntöön.

Tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet alan jatko-opintoihin, työtehtäviin ja itsensä kehittämiseen. Pyrimme auttamaanopiskelijaa löytämään oma, persoonallisia taipumuksia vastaava suuntautuminen elokuva- ja tv-alan taiteellisiin, teknisiin ja tuotannollisiin ammatteihin.

Koulutuksen sisältö

ETV:n opetuksesta noin 1/3 on elokuvailmaisun teoriaa, 1/3 tekniikkaa ja 1/3 ohjattua itsenäistä ryhmätyöskentelyä.

Koulutus alkaa perusjaksolla, joka sisältää elokuvailmaisun perusteet, kuvaus- ja äänitystekniikan, käsikirjoittamisen, edit-tekniikan ja osallistumisen eri tehtäviin käytännön produktioissa.  Perusjakson jälkeen voit opiskella elokuvailmaisun, dokumentaarisen elokuva- ja tv-ilmaisun tai av-viestinnän ryhmässä.

Elokuvailmaisun ryhmässä keskeisiä sisältöjä ovat käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, valaisu, äänitys- ja äänisuunnittelu, editointi ja tuottaminen. Elokuvailmaisun ryhmään valitaan opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneita elokuva- ja videoalasta koko laajuudessaan, eivätkä halua opintojen alkuvaiheessa suuntautua johonkin tiettyyn tehtävärooliin.

Lajikohtaisesti teoriaa ja käytäntöä yhdistetään fiktiivisen lyhytelokuvan, musiikkivideon, dokumenttielokuvan ja tv-tuotantojen opetusproduktioissa.

Dokumentaarisen elokuva- ja tv-ilmaisun ryhmässä keskeisiä oppisisältöjä ovat dokumenttielokuvan historia, dokumentin käsikirjoittaminen, elokuva- ja tv-dramaturgia, ohjaus, kuvaus, äänitys, leikkaus ja tuotanto.

Dokumentin lajityyppeinä painottuvat tv-dokumentti; etnografisella, yhteiskunnallisella ja kulttuurisella viitekehyksellä.

Tv-ilmaisuun liittyvissä harjoitustöissä opiskellaan journalistista dokumenttia television asia- ja ajankohtaisohjelmien osa-alueena. Dokumentaarisen materiaalin versiointi eri välineisiin ja esitysympäristöihin muodostavat monimediaalisen lähestymistavan.

Av-viestinnän ryhmän sisältöihin voi kuulua myös yhteisiä kursseja av-ammattilinjan, journalistilinjan ja käsikirjoituskoulutuksen kanssa, jotka opiskelija valitsee henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Lajikohtaisesti teoriaa ja käytäntöä yhdistetään av-viestinnän opetusproduktioissa.

Yhteistyökumppanit

Voionmaalla on tiivistä yhteistyötä elokuva- ja tv-alan toimijoiden kanssa.Yhteistyökumppaneina ovat olleet mm.Yleisradio, BottomlandProductions, Legenda Film & TV, Filmaattiset Oy ja lukuisat elokuva- ja tv-alan tuotantoyhtiöteri puolilla maata. 

Mahdolliset musiikkivideotuotannot toteutetaan yhteistyössä levy-yhtiöiden kanssa.

Opiskelijat ovat olleet avustajina useissa kotimaisissa pitkien elokuvien tuotannoissa.

Lopputyöt

Lopputyöt ovat Elokuvakoulun yhteisiä hankkeita. Jokainen opiskelija sijoittuu johonkin lopputyöryhmään suuntautumisvaihtoehtonsa mukaisesti. Lopputöiden käsikirjoittaminen aloitetaan syyskaudella, varsinainen tuotantojakso ajoittuu loppukevääseen.

Lopputyö voi olla fiktiivinen lyhytelokuva, dokumenttielokuva, tv-dokumentti, musiikkivideo, videotaideteos tai monimediaalinen essee.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Elokuva- ja tv-koulutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

14 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen hakuaika: 15.5.2024

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan koulutuskeskuksen medialinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Kysy hakuajoista ja hakemisesta Voionmaan koulutuskeskukselta.

Opiskelijatarinat

Elokuva- ja TV-linjalla tositoimiin

Voionmaan koulutuskeskus

Elokuva- ja tv-linja, tutummin ETV, antaa opiskelijalle tietoa elokuvan ja tv:n tekemisen taiteellisista ja teknisistä alueista. Lue, mitä linjoilla oikeen opiskellaan!

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elokuva- ja tv-koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin
Kirjoita arviointi
4/5
Saija
28 maalis 2021

Oli todella kivaa! Ehdottomasti paras koulu missä olen ollut tähän asti. Koulutus oli todella tiivis mut kun on vaan vuosi aikaa niin ihan ymmärrettävää.

Voionmaan koulutuskeskus
TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta, hallintotieteistä, yhteiskuntatutkimuksesta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa...

Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu