Sivuston käyttötapa: Mobiili

Journalistikoulutus

Voionmaan koulutuskeskus
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Tampere
Kansanopistot

Video

Journalistiksi Voionmaalta

   

Journalistikoulutus

Radio- ja tv-toimittajalinja

Journalismi

Journalistikoulutus on tarkoitettu niille, jotka tähtäävät kirjoittaviksi toimittajiksi tai aikovat radio- ja tv-työhön. Koulutuksessa opiskelee perinteisesti myös tutkintonsa jo suorittaneita ja ammatissa työskenteleviä, jotka tarvitsevat lisää viestintätaitoja. Opetus valmentaa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opintoihin sekä pääsykokeisiin. Voionmaan käyneet sijoittuvat hyvin viestintäalan jatko-opintoihin. Koulutuksen vahvuus ovat tiiviit yhteydet toimituksiin ja alan kouluihin.

Journalistilinjalla opit monimediatoimittamisen perusteet. Opetusohjelmaan kuuluvat journalistinen ja luova kirjoittaminen, valokuvaus, esiintyminen sekä radio- ja videotyö. Opit ymmärtämään ja tuottamaan journalismin eri lajityyppejä, kuten uutisia, reportaaseja ja henkilöhaastatteluja. Oppimista tehostaa harjoitustöistä saamasi henkilökohtainen palaute.

Opiskelu

Syyslukukauden aikana opis­kellaan journalis­tisen työn perusteita ja keskeisiä osaamisalueita, minkä jälkeen kevätlukukaudella voi keskittyä omaan suuntautumisvaihtoehtoonsa.

Lukuvuoden edetessä voit painottaa opintojasi kiinnostuksesi mukaan joko kirjoitus- tai radiotyöhön.

Viestinnän perusopinnot

Käytännön työhön perehtymisen ohella opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Tampereen yliopiston avoimen yliopiston viestinnän perusopinnot (25 op). Kurssien luento-osuudet käydään yhdessä yliopisto-opiskelijoiden kanssa. Tenttikirjat opiskellaan ja esseet valmistellaan yhdessä opistolla oman opettajan johdolla. 

Avoimen yliopiston opinnot voit hyväksilukea osaksi myöhempiä journalismin tai viestinnän yliopisto-opintoja. Voit sisällyttää ne sivuaineeksi myös jonkin muun alan yliopistotutkintoon.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Journalistikoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan koulutuskeskuksen medialinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Kaikki hakijat haastatellaan ennen opintojen alkua. Hakijat kutsutaan haastatteluun henkilökohtaisesti.

Kysy hakuajoista ja hakemisesta Voionmaan koulutuskeskukselta.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Journalistikoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Voionmaan koulutuskeskus

Voionmaan koulutuskeskus

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa vuosittain elokuun...


Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Voionmaan koulutuskeskus

TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.voio.fi

Arvioinnit

Journalistikoulutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Toteuta unelmasi – opiskele medi...
Voionmaan opisto

Oletko aina halunnut tehdä oman tv-dokumentin? Kiinnostaako sinua elokuvien ohjaaminen? Vai haluatko syventyä valokuvaukseen?

Voionmaan Opisto on monipuolinen, Tampereen läheisyydessä sijaitseva oppilaitos, joka on erikoistunut mediakoulutuksiin.

Lue Voionmaan Opistossa toimittajalinjalla opiskelleiden Miilan (kuvassa), Oton, Annin sekä valokuvausta opiskelleen Minjan haastattelut!

Lue lisää