Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja

WinNova
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Ulvila
Ammatilliset perustutkinnot

Video

WinNova järjestää toisen asteen ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä muuta ammatillista koulutusta pääasiassa Satakunnassa ja Vakka-Suomessa.

Metsäkoneenkuljettaja

Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja

Metsäkoneenkuljetuksen osaamisalalta valmistuu kuormatraktorin-, hakkuukoneen- tai puutavara-autonkuljettajia. Henkilökohtaisessa opetussuunnitelmassa otetaan huomioon aikaisemmat opinnot ja työelämän osaaminen. Tämän pohjalta muodostuu henkilökohtainen opetussuunnitelma ja suoritettavien opintojen määrä.

Opiskelut alkavat yhteisten opintojen ja metsien hoidon perustaitojen opiskelulla. Toisena ja kolmantena vuotena opiskelussa keskitytään koulutusohjelmakohtaisiin opintoihin. Merkittävänä osana opiskelua ovat ammattiosaamisen näytöt jakaantuen kaikkien kolmen vuoden ajalle samoin kuin vähintään 30 osaamispistettä kestävä työssäoppiminen.

Metsäalan ammattilainen työelämässä

Metsäalan perustutkinnon suorittanut tekee metsänhoidon ja puunkorjuun töitä. Hän uudistaa metsiä sekä raivaa ja harventaa puustoa metsänhoito-ohjeiden mukaisesti. Alan osaamista on myös mm. luontomatkailun järjestäminen, metsäkoneenkuljetus, koneellinen puutavaran lähikuljetus ja puutavaran autokuljetus. 

Metsäalan ammattilaisena voit työskennellä metsäkoneyrityksen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä tarjoten puunhankintaorganisaatiolle alihankintana puunkorjuuyrittäjäpalveluita ekologisesti ja ympäristönhoidollisesti kestävän metsätalouden periaatteiden mukaisesti.

Puutavara-autonkuljettaja

Koulutuksen aikana on mahdollisuus suuntautua puutavara-autonkuljettajaksi. Koulutukseen on mahdollista sisällyttää myös energiapuun korjuukoneen käyttöä tai kuljetusta.

Työtehtäviin kuuluu koneiden huolto- ja kunnossapito, puunkorjuutyöt ja oman ammatin ympäristövaikutusten tunteminen siten, että työntekijä osaa suunnitella ja toimia ympäristölle mahdollisimman vähän haittaa aiheuttaen. Koulutus antaa hyvät valmiudet työskennellä järeiden koneiden parissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa oppilaitoksen omilla kotisivuilla.

Vaatimuksia alalle: 

  • Metsäkoneenkuljettajan ammattiin soveltuva hyvä terveys: terveydentilasta vaaditaan soveltuva lääkärintodistus ennen opiskelijaksi hyväksymistä.
  • Hyvät käden ja vuorovaikutustaidot sekä tarkkuus ja täsmällisyys.

Osalla valituista on mahdollisuus saada opiskelija-asuntolapaikka. Opintoihin sisältyy kuljetusalan perustason ammattipätevyys ja C-ajokortti.

Tutkinto / todistus

Metsäalan perustutkinto, metsäkoneenkuljettaja

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

WinNova sosiaalisessa mediassa

WinNova

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

WinNova järjestää toisen asteen ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä muuta koulutusta Satakunnassa ja Vakka-Suomessa. Työelämän kehittäminen on ammattikoulutuksen ohella oppilaitoksen keskeinen ydintehtävä. Kampukset toimipisteineen sijaitsevat Porissa, Raumalla, Laitilassa ja Ulvilassa. Opiskelijoita on keskimäärin 5000 ja henkilöstöä 560. Kattavat...


Lue lisää oppilaitoksesta WinNova ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

WinNova

Tiedepuisto 3
28600 Pori

 Näytä puhelinnumero
www.winnova.fi


Arvioinnit
Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja täytä seuraavat tiedot: