Sivuston käyttötapa: Mobiili

Graafinen muotoilu | muotoilija (AMK) | päivätoteutus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
4 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Kouvola
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Video

Muotoilija (AMK), graafinen muotoilu

Graafinen muotoilu | muotoilija (AMK) | päivätoteutus

Graafinen muotoilu

Graafinen muotoilu, muotoilija (AMK) (päivätoteutus)

Graafinen suunnittelija, taittaja, kuvittaja, AD, web-graafikko, pakkaussuunnittelija tai kirjagraafikko.

Graafinen muotoilu sisältää yhä enemmän monimediaisia projekteja, jotka vaativat monialaista visuaalista osaamista sekä yhteistyö- ja projektinjohtamistaitoja.

Graafinen muotoilija työskentelee printti- ja digitaalisen median parissa esimerkiksi mainos- ja suunnittelutoimistossa, kustantamoissa ja kirjapainossa, sanoma- ja aikakauslehdissä esimerkiksi graafikkona, taittajana, kuvittajana, suunnittelijana, taiteellisena johtajana tai web-graafikkona. Voit myös työskennellä itsenäisenä yrittäjänä.

Graafisen muotoilun opinnot

Opinnoissasi keskityt graafiseen muotoiluun, typografiaan, yritys- ja julkaisugrafiikkaan, digitaaliseen julkaisusuunnitteluun ja kuvitukseen. Syvennyt myös animaatioon, pakkaus- ja kampanjasuunnitteluun sekä mainonnan ja markkinoinnin osa-alueisiin yksittäisestä mainoksesta laaja-alaiseen brändinhallintaan asti.

Teoreettinen ymmärrys yhdistyy taiteelliseen osaamiseen, käytännön taitoihin sekä teknologian hallintaan. Projektioppiminen ja tutkivan oppimisen metodit ovat keskeisiä opetuksessa – oppiminen toteutuu usein työelämälähtöisissä TKI-projekteissa.

Valmistumisesi jälkeen hallitset laajoja visuaalisen viestinnän kokonaisuuksia, ymmärrät strategisten valintojen merkityksen ja pystyt arvioimaan kriittisesti graafisen suunnittelun merkitystä eri medioissa.

Muotoilun koulutuksessa painottuvat muotoiluprosessien sekä suunnittelumenetelmien ja -välineiden ammatillinen osaaminen, innovatiiviset oppimisympäristöt sekä yrittäjämäiset toimintatavat. Uudet, kansainvälisesti korkeatasoiset työskentelytilat luovat hyvän käytännön oppimisympäristön keskelle monialaista kampuskeskittymää, jossa yhdistyvät eri koulutusten osaaminen sekä laajat eri alojen yritysyhteistyöverkostot.

Opetuksessa perehdytään suunnitteluvälineiden ja -ohjelmistojen hallintaan sekä erityisesti käyttäjälähtöisiin muotoiluprosesseihin. Taide- ja materiaaliopinnot sekä perinteisten käsityömenetelmien hallinta vahvistavat muotoilun ydinosaamista. Ammattiopinnot rakentuvat monialaisista, yrittäjälähtöisistä ja käytännönläheisistä projekteista, joissa tavoitteena on muotoilualan työelämän tarpeista lähtevä käytännön osaaminen.

Graafinen muotoilija työelämässä

Muotoilun ala tarjoaa tehtäviä esimerkiksi toimintaympäristö- ja tilasuunnittelun, muotoiluprosessien, tuotekehityksen sekä konseptoinnin parissa. Myös erilaiset käyttöliittymät, mallien valmistus, design management, brändinhallinta ja tutkimustehtävät kuuluvat muotoilijoiden tehtäväkenttään.

Graafisen muotoilun ammattilainen voi olla esimerkiksi:

  • kuvittaja
  • AD
  • web-graafikko
  • pakkaussuunnittelija tai
  • kirjagraafikko

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Graafinen muotoilu | muotoilija (AMK) | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Muotoilija (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Graafinen muotoilu | muotoilija (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

XAMK - Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Onko aika hankkia ammatti – ensimmäinen tai uusi? Ehkä tiedät täsmälleen, mitä haluat opiskella, ehkä tulevaisuutesi on vielä avoin. Xamkissa valinnanvaraa on niin koulutuksissa kuin opiskelutavoissakin: voit opiskella päivällä, illalla, viikonloppuina, kampuksella, etänä ja verkossa. Opiskelijavaihto jossakin Xamkin sadoista yhteistyökorkeakouluista...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi


Arvoinnit
Graafinen muotoilu | muotoilija (AMK) | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: