Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu | muotoilija (AMK) | päivätoteutus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
4 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Kouvola
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Video

Muotoilija (AMK), sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu

Sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu | muotoilija (AMK) | päivätoteutus

Sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu

Sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, muotoilija (AMK) (päivätoteutus)

Sisustusarkkitehdin työn tavoitteena on luoda toiminnallisesti ja esteettisesti korkeatasoisia sisätiloja ja toimintaympäristöjä.

Työnkuva on laaja käsittäen koko elinympäristöömme kuuluvien sisätilojen kirjon vanhojen rakennuksien muutoskorjauksista uusien asuntojen ja julkitilojen suunnitteluun.

Suunnittelukohteita ovat muun muassa hotellit, sairaalat, koulut, ravintolat, laivat, omakotitalot, asuinkerrostalot, messuosastot, vapaa-ajan asunnot, myymälät, tapahtumat, elokuvateatterit, elämysmatkailu, toimistot.

Olennainen osa sisätila-arkkitehtuuria on tiloihin liittyvät huonekalut, kiintokalusteet, varusteet ja sisustustuotteet. Näiden suunnittelusta ja valinnoista vastaavat sisustusarkkitehdit. Usein toimeksiantoon liittyy erityiskalusteita, kiintokalusteita ja rakenteita, jotka pitää suunnitella kohdekohtaisesti. Tällaisia ovat esimerkiksi myyntitiskit, säilytyskalusteet, portaat ja messurakenteet.

Muotoilun opinnot

Muotoilun koulutuksessa kehitetään ja hyödynnetään monipuolisesti visuaalista hahmotuskykyä, kädentaitoja, tietoteknisiä taitoja ja ongelmanratkaisua sekä organisointikykyä ja projektiosaamista. Muotoiluosaamisesi kehittyy osallistumalla eri osaamisalueiden opetukseen ja aktiiviseen omaan tekemiseen.

Taideaineilla on vahva perinne muotoilijoiden koulutuksessa. Niillä tähdätään seuraavien taitojen vahvistamiseen:

  • sommittelu väreillä ja muodoilla
  • koon ja elementtien välinen suhde
  • mittasuhteiden hallinta
  • muodon ominaisuudet.

Nämä taidot ovat muotoiluosaamisen perustana.

Sisustusarkkitehtuurin tai kalustesuunnittelun muotoilija työelämässä

Sisustusarkkitehdit työskentelevät arkkitehtitoimistoissa, sisustusarkkitehtitoimistoissa ja erilaisissa sisustus- ja muotoilupalveluja myyvissä suunnittelutoimistoissa. Suuremmat yritykset, jotka vastaavat itse tuotteidensa, palveluidensa ja toimitilojensa suunnittelusta ottavat palvelukseensa sisustusarkkitehteja. Suurin työllistäjä on yksityissektori. Julkinen sektori palkkaa myös sisustusarkkitehteja erilaisiin asiantuntijatehtäviin.

Sisustusarkkitehtuuri- ja kalustesuunnittelussa, kuten muillakin muotoilun aloilla, työllistytään kilpailukykyisen osaamisen ja verkostojen avulla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu | muotoilija (AMK) | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Muotoilija (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu | muotoilija (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

XAMK - Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Onko aika hankkia ammatti – ensimmäinen tai uusi? Ehkä tiedät täsmälleen, mitä haluat opiskella, ehkä tulevaisuutesi on vielä avoin. Xamkissa valinnanvaraa on niin koulutuksissa kuin opiskelutavoissakin: voit opiskella päivällä, illalla, viikonloppuina, kampuksella, etänä ja verkossa. Opiskelijavaihto jossakin Xamkin sadoista yhteistyökorkeakouluista...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi


Arvoinnit
Sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu | muotoilija (AMK) | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: