Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja

Ylä-Savon ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Kiuruvesi
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Hingunniemi hevostalouden tutkinnot 2020.

Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja

Hevostenhoitajan työpäivät kuluvat hevosten päivittäisestä terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtien. Työssään hevostenhoitaja voi erikoistua joko hevostenkasvatus- ja hoitotyöhön tai ravihevosten valmentamiseen ja kilpailuttamiseen tai hevosharrastepalveluiden tuottamiseen.

Hevostenhoitajan työnkuvaan mahtuu monenlaista – kengittämisestä aina hevosvarusteiden huoltoon ja valmistamiseenkin saakka. Lisäksi arki pitää sisällään monimuotoisia tallitöitä, kuten karsinan ja tallin siivousta, ruokinnasta huolehtimista, lannan käsittelyä, laiduntamisen järjestelyä ja laitumen huoltotöitä sekä liikutuksia niin ajaen kuin ratsaillakin. 

Työtehtävät

Hevostenhoitajan työhön kuuluu hevosten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, päivittäiset tallityöt; karsinan siivoukset ja lannan käsittelyt, tallin puhdistukset, ruokinnat, laiduntamisen järjestelyt ja laitumen huoltotyöt, hevosten hoitotyöt ja liikutukset ajaen ja ratsastaen

Työpaikat

Hevostenhoitajat voivat hakea töihin erilaisille talleille riippuen mm. ammatillisista valinnaisista opinnoista. Ravitalleille, ratsastustalleille ja -kouluille, hevoskasvatustalleille, siittoloihin jne. Osa koulutuksen käyneistä perustaa oman yrityksen tai jatkaa maatilayrittämistä ja hevostalouden kehittämistä omalla tilallaan.

Ammatin vaatimukset

Hevosalan ammatit ovat fyysisesti raskaita ja vaativat hyvää yleiskuntoa. Ammatit edellyttävät itsenäistä ja oma-aloitteista työskentelyä. Muuttuvat olosuhteet, erilaiset asiakasryhmät ja kilpailujen nopeat aikataulut edellyttävät positiivista asennetta, kykyä joustaa ja toimia yhteistyössä valmentajien, kilpailijoiden ja harrastajien kanssa.

Työntekijän on viihdyttävä hyvin eläinten parissa sekä jatkuvasti ylläpidettävä ja kehitettävä hevosten käsittelytaitoaan. Rehulle tai eläinpölylle allergisille hevostenhoitajan työt eivät sovellu.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Haku yhteishaussa opintopolku.fi

Jatkuvassa haussa kaikille hakijoille, sekä nuorille että aikuisille. 

Tutkinto / todistus

Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja, 180 osp, myös yo-paikkoja.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopisto

Tutustu OPISKELIJAN IHME –pakettiin. Asu huikean edullisesti viihtyisässä soluasunnossa (sis. netti ja vesi) ja opiskele ammatti YSAOlla. KipinKapin hae uutta tietoa ja taitoa YSAOn monipuolisesta opintotarjonnasta ja tule ihmeidentekijäksi! YSAO avaa ovet työelämään, tänään ja huomenna. Ylä-Savon ammattiopisto on alueen, yritysten ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ylä-Savon ammattiopisto

Asevelikatu 4
74100 Iisalmi

 Näytä puhelinnumero
www.ysao.fi


Arvioinnit
Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja täytä seuraavat tiedot: