Sivuston käyttötapa: Mobiili

Korkeakoulujen kevään 1. yhteishaku on käynnissä 7.1. klo 8 – 20.1. klo 15. Katso haussa olevat ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutukset ja hae!

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | asennuksen ja automaation osaamisala

Ylä-Savon ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Iisalmi, Vieremä
Ammatilliset perustutkinnot

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | asennuksen ja automaation osaamisala

Kone- ja metallialan perustutkinto, koneistaja, Ylä-Savon ammattiopisto

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | asennuksen ja automaation osaamisala

Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Levyseppähitsaaja, ohutlevyseppä, putkihitsaaja, kunnossapitoasentaja

Levyseppähitsaajan käsittelyssä erilaisten levyntyöstö- ja liitostekniikoiden avulla teräs, alumiini ja erikoismetallit saavat uudet muotonsa. Konepajoissa, verstailla ja telakoilla metallilevystä valmistuu hitsaajien toimesta tuotteita monenlaista jatkokäyttöä varten.

Hyvällä levyseppähitsaajalla on erinomainen näkökyky, hyvä kunto, taitoa hahmottaa muotoja avaruudellisesti sekä valmiudet hallita erilaisia teknisiä välineitä ja materiaaleja. Levyseppähitsaajan tulee ymmärtää työpiirustuksia, olla tarkka ja pärjätä työssään niin itsenäisesti kuin isommassa porukassakin.

Koneistaja, CNC-koneistaja, työkalunvalmistaja, kunnossapitoasentaja

Koneistaja tekee työtä metallialan yrityksissä, konepajoilla ja verstaissa valmistaen erilaisia koneiden osia ja metallikappaleita niin sorvaamalla, jyrsimällä kuin muidenkin työstömenetelmien avulla. Vaativatkin koneistajan hommat hoituvat joko käsikäyttöisillä koneilla tai ohjelmoitavilla työstökoneilla. 

Koneistajan perustutkinto luo myös loistomahdollisuudet jatkaa opintoja esimerkiksi ammattikorkeakoulussa, jonka jälkeen alaa voidaan tarkastella joko suunnittelijan, osastoinsinöörin tai vaikkapa myyntipäällikön silmin. 

Mikäli olet työssäsi tarkka, et kammoksu tiimityöskentelyä ja intoa konetekniikkaan löytyy, hae ja hanki itsellesi se kunnon ammatti koneistajana!

Koneenasentaja

Koneasentaja kokoaa, asentaa, huoltaa, koekäyttää ja tarkistaa niin suuret koneet kuin pienemmät laitteetkin. Koneasentajalta hoituvat mm. metsä- ja maatalouskoneiden, kaivosajoneuvojen, voimalaitosten laitteiden ja automaatiojärjestelmien kokoonpanoasennukset. Lisäksi koneasentajalla on hanskassaan perustaidot hitsauksesta, levytöistä ja automaatiotekniikasta.

Konepajoilla ja kulkuneuvoteollisuudessa työskentelevän koneasentajan työkalupakista löytyvät erilaiset asennustyökalut, mittalaitteet ja hitsausvälineet. Mikäli työnkuvaan kuuluu järeämpien koneiden asennusta, koneasentaja käyttää apunaan nosto- ja siirtolaitteita. 

Mikäli sinulta löytyy teknistä taituruutta, et säiky kuvioita ja kaavioita, olet suunnitelmallinen ja huolellinen etkä karta tiimissä työskentelyä, älä enää mieti, vaan suuntaudu asentajaksi!

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | asennuksen ja automaation osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Peruskoulun 9.luokkalaiset ja ilman tutkintoa olevat hakevat yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jatkuvassa haussa kaikille hakijoille, sekä nuorille että aikuisille. Vapaita paikkoja koulutukseen joko Iisalmessa tai Vieremällä.

Tutkinto / todistus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | asennuksen ja automaation osaamisala

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | asennuksen ja automaation osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopisto

YSAO avaa ovet työelämään, tänään ja huomenna. Ylä-Savon ammattiopisto on alueen, yritysten ja taidon kehittäjä, joka tekee työtä osaavamman maailman puolesta. YSAO tarjoaa nuorille ja aikuisille ammatillista koulutusta ja järjestää lyhytkoulutuksia. Opiskelijoina on nuoria ja aikuisia yli 4000 noin 150...


Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ylä-Savon ammattiopisto

Asevelikatu 4
74100 Iisalmi

 Näytä puhelinnumero
www.ysao.fi


Arvoinnit
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | asennuksen ja automaation osaamisala ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: