Sivuston käyttötapa: Mobiili

Maarakennusalan ammattitutkinto

Ylä-Savon ammattiopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan
suomi
   
Päivä- tai monimuotokoulutus
Iisalmi, Siilinjärvi
Ammattitutkinnot

Maarakennusalan ammattitutkinto

Maarakennusalan ammattitutkinto, Ylä-Savon ammattiopisto

Maarakennusalan ammattitutkinto

Tutkinnon suorittanut osaa työskennellä maarakennustyömaalla itsenäisesti, taloudellisesti, joutuisasti ja laadukkaasti. Hän tuntee maaperän, maarakentamisen tavat ja niihin vaikuttavat olosuhteet.

Tutkinnon suorittanut osaa toimia turvallisesti ja ammattitaitoisesti maarakennustyömaalla hallitsee suorittamiensa tutkinnon osien työt ja tiedot osaa kuunnella ohjeita ja tulkita piirustuksia ja suunnitelmia. Hän osaa käyttää oikeita työmenetelmiä ja -koneita sekä huoltaa tarvitsemiaan koneita. 

Tutkinnon suorittanut voi työskennellä osaamisalansa ja erityisalansa tehtävissä maarakennustyömaalla.

Tutkinnon sisältö ja toteutus

Tutkinto tai sen osat suoritetaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Tutkinnon osien edellyttämä ammattitaito ja osaaminen osoitetaan tekemällä käytännön työtehtäviä aidoissa työtilanteissa ja työprosesseissa (näyttö).

Tutkinnon osat:

  • Maarakennuskoneiden käyttö
  • Maarakennuskoneiden huolto – ja korjaustyöt
  • Maarakennuskoneiden 3D – paikannus tai – ohjaus
  • Käsin tehtävät maarakennustyöt
  • Putkilinjojen rakennustyöt
  • Muoviputken hitsaus
  • Kaapeliverkon rakennustyöt
  • Viheralueiden rakennustyöt
  • Ympäristökiveykset
  • Piharakentaminen

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on riittävästi työkokemuksella tai muulla tavoin hankittua aiempaa, tutkinnon vaatimusten mukaista osaamista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maarakennusalan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Hakeminen koulutukseen tapahtuu suoraan oppilaitokseen.

Koulutukseen voivat hakea alan teknisen peruskoulutuksen omaavat henkilöt, joilla on vähintään yhden vuoden alan työkokemus tai alan osaaminen hankittu muuta kautta. 

Tutkinto / todistus

Maarakennusalan ammattitutkinto

Kustannukset

Siilinjärvi: Valmistavan koulutuksen hinta on 400 euroa, johon sisältyy opetusmateriaali, ammattipätevyysjatkokoulutuspäivät, kuljetusalan perustason ammattipätevyys, digipiirturikortti ja lähipäivien opetus. Muita kustannuksia ovat ajokortin/korttien hankinnasta aiheutuvat viranomaiskulut (mm. ammattipätevyyskortti, ADR-tutkintomaksu).

Iisalmi: Valmistavan koulutuksen hinta 200 euroa, joka sisältää lähi- ja etäopetuksen, opetusmateriaalin sekä lyhytkoulutukset (Tieturva 1, Työturvallisuuskortti, Tulityökortti, Ensiapu 1 ja Vesityökortti).
Mikäli opiskelija valitsee muoviputken hitsaus -osion, tulee lisäksi muoviputken hitsaukseen kuuluva pätevyysasiakirjan suorittamisesta aiheutuvat kustannukset (noin 550€ +alv.).

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maarakennusalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopiston kattava koulutustarjonta on täynnä mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Nuori tai aikuinen, peruskoulun käynyt tai ammattiin jo valmistunut – löydät takuulla itsellesi sopivan koulutuksen. Ammattiopiston neljä koulutusalaa ovat:  Tekniikan ja liikenteen ala Matkailu-, ravitsemis- ja talousala Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Luonnonvara-...


Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ylä-Savon ammattiopisto

Asevelikatu 4
74100 Iisalmi

 Näytä puhelinnumero
www.ysao.fi


Arvioinnit

Maarakennusalan ammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.