✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Musiker (YH) | dagstudier

Yrkeshögskolan Novia
Yhteenveto
4 vuotta
ruotsi
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Pietarsaari
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Musiker (YH) | dagstudier

Mål

Inom musikbranschen har du möjlighet att arbeta på en bred bas som professionell musiker. Utgående från ditt fördjupningsområde kan du som musiker välja att arbeta bl.a. som pop-, rock- och jazzmusiker eller klassisk orkestermusiker. Du kan även välja att arbeta som kompositör och arrangör, eller varför inte göra en solistisk karriär? Möjligheterna är många. Studierna förbereder och ger studerande en spetskompetens för att fungera som musiker inom musikbranschen.

Profileringen för musiker stöder till att utveckla din musikaliska och konstnärliga identitet. Utbildningen lägger stor fokus på individuell handledning.

Utbildningens innehåll

Novias utbildning i musik är den enda musikutbildning på svenska i Finland som ger en examen på yrkeshögskolenivå. Utbildningen omfattar 240 studiepoäng och tar normalt fyra år i anspråk.

Tyngdpunkten i studierna ligger på det musikaliska hantverket. Genom undervisning i huvudämne samt olika former av ensemblespel, musikskrivningsämnen och branschkännedom stöds studerande i att utveckla sin musikaliska identitet och profil. En stor del av undervisningen är projektbaserad i form av workshops och mästarkurser samt olika former av konsertverksamhet. För att genomföra musikerutbildningen krävs det en enorm drivkraft och passion för musiken och instrumentet.

Fördjupningsområden

Klassisk musik
Musikerutbildningen inom den klassiska musiken syftar till att förbereda studerande för verksamhet i det offentliga musiklivet. Studerande har möjlighet att utveckla sina solistiska färdigheter och sin konstnärliga gestaltningsförmåga så att de kan fungera i olika sammanhang som i orkestrar, ensembler eller som solist. En stor del självständigt arbete ingår i utbildningen.

Undervisningen består av bl.a. huvudämnesstudier, musikskrivningsämnen och olika projekt. Kammarmusiken har en framträdande roll i studierna och den studerande deltar i ensembler som undervisas av erfarna kammarmusikinstruktörer.

Orkesterstudier görs i samarbete med Jakobstads Sinfonietta som håller regelbundna konserter i Schaumansalen i Campus Allegro. Lärarna är utövande konstnärer såväl i Finland som utomlands. Med jämna mellanrum gästas utbildningen av internationellt erkända musiker och konstnärer som håller mästarkurser och workshops för studeranden. Detta sker bl.a. under Kammarmusikfestivalen RUSK som hålls varje år i slutet av november.

Rytmmusik
Inom rytmmusiken sätts stor vikt på att stöda och utveckla studerandes musikaliska identitet och profil.

Huvudämnesstudier, ensemblespel, komposition och arrangering samt musikproduktion och entreprenörskap inom musikbranschen är de centrala ämnena inom fördjupningen. En stor del av utbildningen sker i workshops och projektform där konsertprojekt kontinuerligt uppförs runtom i regionen i samarbete med olika uppdragsgivare, näringslivet och olika former av konsertlokaler. Komponering, låtskrivning och arrangering är hela tiden i fokus för att utveckla den studerandes musikaliska uttryck och identitet. Inom utbildningen har man möjlighet att arbeta med musikproduktion i en modern ProTools baserad inspelningsstudio.

I Campus Allegro ordnas kontinuerligt konserter med grupper och artister som samtidigt gästar utbildningen i form av mästarkurser och workshops. Allegro Bigband är en del av verksamheten där studerande får praktisera i en större ensemblehelhet. Lärarna är aktiva utövande musiker såväl i Finland som utomlands. Vokalmusiken utgår fördomsfritt från flera olika teknikinriktningar, som bland annat Complete Vocal Technique. Utgående från detta stöds varje sångare att utveckla sin egen röst och profil genom mästarkurser och workshops.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Musiker (YH), Muusikko (AMK)

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novias verksamhetsområde finns längs den finlandssvenska kusten och har campus i Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Med 4 500 studerande är Novia den största svenskspråkiga yrkeshögskolan i Finland. Novia har ett tätt samarbete med näringslivet och har ett aktivt...


Lue lisää oppilaitoksesta Yrkeshögskolan Novia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Yrkeshögskolan Novia

Wolffskavägen 31
65200 Vasa


Arvioinnit
Musiker (YH) | dagstudier ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.