Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Musikpedagog (YH) | dagstudier

Yrkeshögskolan Novia
Yhteenveto
4 vuotta
ruotsi
Hösten
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
   
Lähiopetus
Monimuotokoulutus
Pietarsaari
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Musikpedagog (YH) | dagstudier

Få musikalisk, pedagogisk och vetenskaplig kunskap: bli musikpedagog! Studerande har möjlighet att utveckla såväl sin framtida lärarroll som musikerrollen då studierna fokuseras på huvudinstrumentet, samspel, musikskrivningsämnen och pedagogik.

Ett aktivt deltagande i det allmänna musiklivet i form av konserter och projekt förbereder för ett kommande yrkesliv som pedagog. Musikpedagogexamen ger behörighet att arbeta som instrument- och ensemblelärare vid t.ex. musikinstitut.

Studierna förbereder och ger studerande en spetskompetens för att fungera som musiker och musikpedagog inom musikbranschen. Tyngdpunkten i studierna ligger på det musikaliska hantverket och att utveckla den egna musikaliska identiteten och profilen.

Novias utbildning i musik är den enda musikutbildning på svenska i Finland som ger en musikpedagogexamen på yrkeshögskolenivå. Utbildningen omfattar 240 studiepoäng och tar normalt fyra år i anspråk.

Inom utbildningen till musikpedagog är det musikaliska hantverket i kombination med pedagogik och musikens didaktik det centrala. Genom undervisning i huvudämnet samt olika former av ensemblespel, musikskrivningsämnen och branschkännedom stöds studerande i att utveckla sin musikaliska identitet och profil. En stor del av undervisningen är projektbaserad i form av workshops och mästarkurser samt olika former av konsertverksamhet.

För musikpedagoger ingår 60 sp pedagogikstudier som sker i samarbete med Åbo Akademi. De pedagogiska kurserna innehåller centrala kunskapsområden för läraryrket, dvs kunskaper och färdigheter i undervisandets konst, i kommunikativ förmåga och förmedling, lärarkunskap, och ledningsförmåga.

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Musikpedagog (AMK)

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novias verksamhetsområde finns längs den finlandssvenska kusten. Novia är verksam inom flera branscher, betydelsefull i Svenskfinland med verksamhet i Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Med sina 4000 studerande och en personalstyrka som består av ca 300 personer är högskolan...


Lue lisää oppilaitoksesta Yrkeshögskolan Novia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Yrkeshögskolan Novia

Wolffskavägen 31
65200 Vasa


Arvioinnit

Musikpedagog (YH) | dagstudier ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele itsesi onnelliseksi!

Syvenny kuvataiteen, sarjakuvan, valokuvauksen, pelialan tai visuaalisen viestinnän maailmaan!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: