Näyttää 1-7 koulutusta 7 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-7 koulutusta 7 tuloksesta
 

Espanjan kielen opiskelu

Oletko suunnitellut opiskelevasi espanjan kieltä yliopistossa? Suomessa espanjan kieliopintoja tarjotaan Helsingin yliopistossa ja Turun yliopistossa. Lisäksi useissa oppilaitoksissa on tarjolla yksittäisiä espanjan kielen kursseja. Myös ulkomailla suoritettavat kieliopinnot yleistyvät entisestään.

Espanja on maailman kolmanneksi puhutuin kieli ja äidinkielenään sitä puhuu noin 470 miljoonaa ihmistä. Heistä suurin osa asuu Keski- ja Etelä-Amerikassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Espanjan kieli on myös yksi EU:n ja YK:n virallisista kielistä.

Espanjan opiskelu yliopistossa

Yliopistossa espanjan oppiaineen opintojen tavoitteena on antaa opiskelijalle erinomainen espanjan kielen suullinen ja kirjallinen taito, teoreettiset tiedot kielen rakenteesta sekä espanjankielisten maiden kulttuurin perustuntemus. Espanjan kielen opiskelu antaa valmiudet espanjan opettajan, kääntäjän, kansainvälisessä ympäristössä toimivien asiantuntijoiden ja kieliasiantuntijan tehtävissä toimimiseen.

Kielen opiskelun lisäksi opiskeluaikana tutustutaan espanjalaiseen ja latinalaisamerikkalaiseen elämäntapaan ja kulttuuriin, johon kuuluu tärkeänä osana myös musiikki, tanssi, kirjallisuus ja kuvataide.

Espanjan kielen opiskelu yksittäisinä kursseina

Espanjaa voi opiskella yksitäisinä kursseina esimerkiksi avoimessa yliopistossa tai yliopistojen kielikeskuksissa. Myös monessa ammattikorkeakoulussa on mahdollista suorittaa yksittäisiä espanjan kielen kursseja. Vaihtoehtoina on alkeis- ja jatkokursseja.

Opiskele espanjaa ulkomailla

Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat kokeilla omia siipiäsi ulkomailla. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on loistava tilaisuus kasvaa ihmisenä, rohkaistua puhumaan vierasta kieltä ja saada uusia kokemuksia ja ystäviä ympäri maailmaa. Kielikurssit kestävän useimmiten muutamia viikkoja, kun taas vaihto-opiskeluun voi lähteä lukukaudeksi tai lukuvuodeksi.

Espanjaa opiskellut työelämässä

Työelämään sijoittuminen riippuu pitkälti opintovalinnoista sekä omista kiinnostuksen kohteista. Kieliä yliopistotasolla opiskelleet työskentelevät usein esimerkiksi kielten opettajina, kääntäjinä, tulkkeina tai tutkijoina. Monenlaisia kielten ja kulttuurien tuntemusta vaativia tehtäviä löytyy myös kaupallisella sekä tiedotus- ja matkailualalla. Työelämässä vieraan kielen osaaminen on usein tärkeä kilpailutekijä. Espanjan kielen osaaminen on erityisen tärkeää matkailuun, kulttuuriin ja ulkomaankauppaan liittyvissä työtehtävissä juuri kielen levinneisyyden vuoksi.


Palaa sivun alkuun


Lähteet: Turun yliopisto, Helsingin yliopisto, Avoin yliopisto

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!