Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hotelli- ja ravintola-alan koulutus

Hotelli- ja ravintola-alalla löytyy lukuisia eri ammattivaihtoehtoja, kuten tarjoilija, kokki, ravintolapäällikkö, hovimestari tai hotellipäällikkö. Työskentely esimerkiksi ravintolassa on hauskaa, mutta myös samalla intensiivistä ja fyysisesti vaativaa. Alan työntekijöiltä edellytetäänkin korkeaa stressinsietokykyä, sosiaalisuutta ja palvelualttiutta. Alta löydät Suomessa järjestettäviä hotelli- ja ravintola-alan koulutuksia!

 
Näyttää 1-50 yhteensä 207 tulosta
   
Hakutulokset Koulutustyyppi Paikka
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Mänttä
Voit suorittaa aikuiskoulutuksena hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Saskyn aikuiskoulutusosastossa Mäntässä. Kaikille tutkinnon suorittajille laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma, josta riippuen opiskelut...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Vamia
         
(1)
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Vaasa
Koulutuksen aikana suoritetaan Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto näyttötutkintona. Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on monipuolista alan perusosaamista. Hän...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Kiipulan ammattiopisto
Ammatilliset erityisoppilaitokset
Useita (2)
Kiipulan ammattiopiston hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa perehdytään ruoanvalmistukseen, keittiön puhtaanapitoon ja astioiden huoltamiseen. Koulutuksen käyneellä on valmiudet työskennellä ruokapalvelun...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Luksia
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Luksian hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tarjoilijan osaamisalan suorittanut hallitsee majoitus- ja ravitsemispalvelut sekä erilaiset tarjoilu-, myynti- ja kahvilapalvelun tehtävät....
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Vammalan ammattikoulu
Ammatilliset oppilaitokset
Sastamala
Tarjoilijan ammattiin valmistavan hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon voit suorittaa Vammalan ammattikoulussa. Tarjoilijan ammatissa tärkeää on varmistaa palvelun laadukkuus asiakkaan...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Omnia Koulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Espoo
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto tarjoaa monipuolista alan perusosaamista. Kokki pystyy toimimaan yrityksissä ja toimipaikoissa majoitus- ja ravitsemispalvelutehtävissä esimerkiksi myynnin,...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Vammalan ammattikoulu
Ammatilliset oppilaitokset
Sastamala
Kokiksi voit opiskella suorittamalla hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Vammalan ammattikoulussa.  Opintojen tavoitteena on antaa valmiudet ruuan valmistukseen yksittäisinä annoksina...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Koulutuskeskus Sedu
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (4)
Hotelli-, ravintola- ja catering-alalla Koulutuskeskus Sedussa opiskelet ensimmäisen vuoden alan perusopintoja ja sen jälkeen opinnot jatkuvat kokin osaamisalan mukaisesti. Kokin työ on...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | vastaanottovirkailija
Omnia Koulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Espoo
Hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet työskentelyyn hotellien ja ravintoloiden myynti-, asiakaspalvelu-, ruokatuotanto- ja puhtaanapitotehtävissä. Vastaanottovirkailijan suuntautumisvaihtoehto antaa valmiuksia...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Omnia Koulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Espoo
Tarjoilijan koulutus antaa valmiudet työskennellä anniskeluravintolan tarjoilu-, myynti- ja kassatehtävissä sekä muissa asiakaspalvelutehtävissä. Tarjoilija tuntee ravintolan palvelukokonaisuuden ja ravintolassa myytävät...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | vastaanottovirkailija
Mäntän seudun koulutuskeskus
         
(1)
Ammatilliset oppilaitokset
Mänttä
Mäntän seudun koulutuskeskus tarjoaa vastaanottovirkailijan työelämäpainotteisen koulutuksen, joka sisältää myös verkko-opetusta. Opiskelu kestää noin 1-2 vuotta - opintojen kesto määritellään tarkemmin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Oulun seudun ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan työt vaativat myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä ja ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallintaa. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Ammatti-instituutti Iisakki, Hämeenkyrön toimipiste
Ammatilliset oppilaitokset
Hämeenkyrö
Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet. Hän valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Työaikana kokki huolehtii asiakkaiden viihtyvyydestä, turvallisuudesta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto maahanmuuttajille
Vamia
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Vaasa
Koulutuksen aikana suoritetaan Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto näyttötutkintona. Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on monipuolista alan perusosaamista. Hän...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Oulun seudun ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan työt vaativat myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä ja ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallintaa. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Mänttä
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto toteutetaan näyttötutkintoperusteisena päivä/iltamonimuotokoulutuksena. Opinnot sisältävät lähi-, etä-, verkko- ja työssäoppimista. Lisäksi koulutukseen kuuluu itsenäistä opiskelua. Osaaminen...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Luksia
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Luksian hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto kouluttaa käytännönläheisesti ja työelämälähtöisesti ammattitaitoisia kokkeja, jotka hallitsevat ruoan valmistukseen liittyvät moninaiset vaiheet aina ruokalistan...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Koulutuskeskus Sedu
Ammatilliset oppilaitokset
Seinäjoki
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet erityyppisten ammattikeittiöiden ruokatuotanto- ja asiakaspalvelutehtäviin. Osaamisala valitaan ensimmäisen vuoden opintojen jälkeen. Asiakaspalvelun...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Oulun seudun ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Useita (3)
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan työt vaativat myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä ja ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallintaa. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Jyväskylän palvelualan opisto
         
(6)
Ammatilliset oppilaitokset
Jyväskylä
Kokiksi voit opiskella suorittamalla hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Jyväskylän palvelualan opistossa. Kokin ammatinkuvaan kuuluu aterioiden valmistaminen yksilöille tai suurimmille...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Valkeakoski
Hotelli-, ravintola- ja catering-alalla tuotetaan majoitus-, ravitsemis-, kokous- ja juhlapalveluja sekä maissa että merellä. Työtehtävät ovat ruoanvalmistus-, tarjoilu-, asiakaspalvelu- ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut kokki tuntee ruoanvalmistuksen salat. Hän tuntee erilaiset raaka-aineet ja hallitsee ruokien valmistuksen aina à la carte -ruoista...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut tarjoilija on asiakaspalvelualan ammattilainen. Hänellä on valmiudet työskennellä mitä erilaisimmissa työpaikoissa: kouluttautuneelle tarjoilijalle on kysyntää aina...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | vastaanottovirkailija
Oulun seudun ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Oulu
Kiinnostaako työ asiakaspalvelun parissa? Omaatko hyvät vuorovaikutustaidot ja terävän kielipään? Oulun seudun ammattiopiston vastaanottovirkailijan koulutus saattaa valmistaa sinut unelmiesi työhön!...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Itä-Karjalan Kansanopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Punkaharju
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa voit valita ruokapalvelun osaamisalan (kokki). Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki toimii ruoan valmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Kokki
Pohjois-Karjalan aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Joensuu
Kokit työskentelevät muun muassa ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, suurkeittiöissä sekä juhla- ja pitopalveluyrityksissä. Alan ammattilaisilta vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Keskuspuiston ammattiopisto
Ammatilliset erityisoppilaitokset
Helsinki
Kokin tutkinto antaa valmiuksia työskennellä monipuolisissa tehtävissä ravintoloissa, kahviloissa, suurkeittiöissä ja muissa alan yrityksissä. Keskuspuiston ammattiopiston kokkikoulutuksessa opitaan tekemään monipuolisesti...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut tarjoilija on asiakaspalvelualan ammattilainen. Hänellä on valmiudet työskennellä mitä erilaisimmissa työpaikoissa: kouluttautuneelle tarjoilijalle on kysyntää aina...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | vastaanottovirkailija, YO
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut henkilö kykenee toimimaan asiakaspalvelijan roolissa erilaisissa majoitusliikkeissä sekä esimerkiksi matkailu-, kylpylä-, terveys- ja hyvinvointipalveluja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut kokki tuntee ruoanvalmistuksen salat. Hän tuntee erilaiset raaka-aineet ja hallitsee ruokien valmistuksen aina à la carte -ruoista...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Salon seudun ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Salo
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Savonlinna
Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistosta valmistuu asiakaspalvelun ammattilaisia. Tarjoilijaksi opiskellaan asiakaspalvelun koulutusohjelmassa. Valmistuttuasi saat hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon. Haastava ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, YO
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa, myös erityisruokavalioasiakkaille....
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Salon seudun ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Salo
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija
Hyria koulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Useita (2)
Oletko kiinnostunut hotelli-, ravintola- tai suurtalousalasta? Haluatko kouluttautua kokin tai tarjoilijan tehtäviin? Hyria järjestään hotelli-, ravintola- ja catering-alan aikuiskoulutuksen, josta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
PAOK Palvelualan Opisto Kuopio
         
(4)
Ammatilliset oppilaitokset
Kuopio
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto Palvelualan Opisto Kuopiossa valmistaa kokin ammattiin. Koulutuksia voidaan järjestää myös oppisopimus- tai työvoimakoulutuksina. Hotelli-, ravintola- ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Tarjoilija
Pohjois-Karjalan aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Joensuu
Tarjoilijan työ painottuu asiakaspalveluun ja myyntiin, joten asiakaspalvelualttius ja kielitaito ovat työssä välttämättömiä. Tarjoilijat työskentelevät asiakkaiden parissa ravintoloissa, kahviloissa, matkailuyrityksissä,...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto nuorille aikuisille | kokki
Omnia Koulutus
Osaamisohjelmat 20–50-vuotiaille
Espoo
Omnia Koulutuksessa voit suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ja valmistua kokiksi. Koulutus on tarkoitettu 20–29 -vuotiaille nuorille aikuisille, joilla ei...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Kokkola
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija, YO
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut tarjoilija kunnostaa asiakastiloja, laittaa esille myytäviä tuotteita sekä esittelee, myy ja tarjoilee asiakkaille tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Kokkola
Koulutuksen tavoitteena on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perusututkinnon suorittaminen tai osatutkinnon suorittaminen. Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perusututkinto suoritetaan näyttötutkintona. Tutkinto rakentuu kolmesta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Tampere
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittamalla saat monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Voit työskennellä monipuolisten tehtävien parissa ravintoloissa, hotelleissa,...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Vantaan ammattiopisto Varia
Ammatilliset oppilaitokset
Vantaa
Suorittamalla hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon valmistut mielenkiintosi mukaan kokiksi tai tarjoilijaksi. Suuntautuminen kokin tai tarjoilijan koulutusohjelmaopintoihin tehdään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana....
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ammatilliset oppilaitokset
Mänttä
Mäntän seudun koulutuskeskus tarjoaa tarjoilijan työelämäpainotteisen koulutuksen, joka sisältää myös verkko-opintoja. Opiskelu kestää noin 1-2 vuotta - opintojen kesto määritellään tarkemmin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto nuorille aikuisille | tarjoilija
Omnia Koulutus
Osaamisohjelmat 20–50-vuotiaille
Espoo
Omnia Koulutuksessa voit suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ja valmistua tarjoilijaksi. Koulutus on tarkoitettu 20–29 -vuotiaille nuorille aikuisille, joilla ei...
Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus | restonomi | monimuotototeutus
Haaga-Helia
Ammattikorkeakoulututkinnot
Helsinki
Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon opiskelija muodostaa itselleen selkeän käsityksen hotelli- ja ravintola-alan eri sektoreiden liikkeenjohdossa vaadittavasta asiakaskeskeisestä ja tuloksellisesta toiminnasta....
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Kokkola
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Tampere
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittamalla saat monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Voit työskennellä monipuolisten tehtävien parissa ravintoloissa, hotelleissa,...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ammatilliset oppilaitokset
Mänttä
Mäntän seudun koulutuskeskus tarjoaa kokin työelämäpainotteisen koulutuksen, joka sisältää myös verkko-opetusta. Opiskelu kestää noin 1- 2 vuotta - opintojen kesto määritellään...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu Palvelut
Ammatilliset oppilaitokset
Joensuu
Haluatko oppia valmistamaan maukasta, terveellistä ja ravitsevaa ruokaa? Opiskele kokin ammatti Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuussa ja saat hotelli-, ravintola- ja catering-alan...
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-50 yhteensä 207 tulosta
Näytä kaikki (157) koulutukset

Hotelli- ja ravintola-alan koulutus

Hotelli- ja ravintola-alalla on useita suuntautumisvaihtoehtoja. Työpäivät ovat vaihtelevia ja työtehtävät moninaisia. Esimerkiksi työajat vaihtelevat paljon valitsemasi ammatin mukaan. Ammatinvalinnasta riippumatta hyvä stressinsietokyky, sosiaalisuus ja palvelualttius ovat alan valttikortteja. Alle olemme keränneet alan kouluttautumisvaihtoehtoja.


Koulutusvaihtoehtoja

Ammattikoulujen hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto on kolmen vuoden pituinen ammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös aikuiskoulutuksena. Perustutkinto tarjoaa kolme eri suuntautumisvaihtoehtoa:

  • Hotellipalvelun koulutusohjelma (esim. hotellivirkailija)
  • Ravintolan ruokatuotannon koulutusohjelma (esim. ravintolakokki)
  • Ravintolapalvelun koulutusohjelma (esim. tarjoilija)


Hotellipalvelun koulutusohjelmasta valmistunut hotellivirkailija työskentelee hotellin, lomakylän tai matkustajakodin vastaanotossa. Ravintolan ruokatuotannon koulutusohjelmasta valmistunut ravintolakokki suunnittelee ruokalistoja ja valmistaa ruokia, ja voi työskennellä ravintolassa, juhla- ja pitopalveluyrityksessä tai matkustaja- tai rahtialuksella. Ravintolapalvelun koulutusohjelmasta valmistuneen muita ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi hovimestari, junatarjoilija, kahvilatarjoilija, laivatarjoilija ja ravintolatyöntekijä.

Ammattikorkeakoulujen matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto tarjoaa suuntautumisvaihtoehtoina hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelman sekä hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelman. Opinnot kestävät n. 3,5 vuotta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös aikuiskoulutuksena.

Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelmasta valmistunut restonomi voi muun muassa johtaa majoitus- tai ravitsemisliikettä tai matkailualan organisaatiota tai työskennellä elintarvike- tai ravintoalalla. Hänen tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi hotellinjohtaja, hotellin myyntisihteeri, hovimestari, keittiöpäällikkö, ravintolapäällikkö, ravitsemispäällikkö ja vastaanottopäällikkö.

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmasta valmistunut restonomi voi työskennellä esimerkiksi matkailu-, ravitsemis- ja talousalan esimies- ja johtotehtävissä. Koulutuksesta valmistuneella on myös valmiudet työskennellä alalla yrittäjänä. Opinnoissa voi suuntautua joko hotelli- ja kongressipalvelujen tai ravitsemispalvelujen johtamiseen.