Vaatetusala

Vaatetusala

Vaatetusalalla opiskelun lähtökohtana on kiinnostus ihmisiä, heidän unelmiaan, toiveitaan ja tarpeitaan kohtaan. Vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen opinnoissa perehdytään vaatetus- ja mallisuunnittelun lisäksi mm. muotipiirustukseen, muodin historiaan, kaavoitukseen, materiaaleihin ja markkinointiin.

Huom. Oppilaitokset-listaus näyttää ne oppilaitokset, joilla on haun rajauksiin soveltuvaa koulutusta vähintään yhdessä koulutuspaikassa. Kaikkia koulutuksia ei välttämättä tarjota kuitenkaan jokaisessa koulutuspaikassa.
Näyttää 1-30 yhteensä 30 tulosta
Oppilaitokset Paikkakunta sort
Aalto-yliopisto Useita (6)
Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto Useita (8)
Ammattiopisto Luovi Useita (18)
Bovallius-ammattiopisto Useita (9)
Edupoli Useita (7)
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Useita (2)
HeiHei! Travel Useita (37)
IED - Istituto Europeo di Design Useita (8)
Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, IKATA Ikaalinen
Ingmanedu kulttuurialan ammattiopisto Toivala
Kainuun ammattiopisto Useita (8)
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto Useita (6)
Koulutus-Center Useita (2)
Koulutuskeskus Sedu Useita (8)
Lapin yliopisto Rovaniemi
Lounais-Suomen ammattiopisto Novida Useita (3)
Luksia Useita (5)
Marbella Design Academy Marbella
Omnia Useita (2)
Oulun seudun ammattiopisto Useita (8)
Rasekon aikuisopisto Timali Useita (3)
Rasekon ammattiopisto Useita (3)
Savon ammatti- ja aikuisopisto Useita (6)
Stadin aikuisopisto Helsinki
Stadin ammattiopisto Helsinki
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu Useita (15)
Teho-Opisto Helsinki
Vaasan ammattiopisto Useita (2)
Vantaan ammattiopisto Varia Vantaa
Västra Nylands folkhögskola Karjaa
Näyttää 1-30 yhteensä 30 tulosta
 

Vaatetusala -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Vaatetusalalta löytyy koulutuksia jokaisen makuun, aina ammatillisesta peruskoulutuksesta yliopistotasolle. Ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa mm. tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinnon tai tekstiili- ja vaatetustekniikan ammatti- ja erikoisammattitutkinnon. Useista ammattikorkeakouluista löytyy tekstiili- ja vaatetustekniikan koulutusohjelma ja yliopistoista esimerkiksi lavastustaiteen ja pukusuunnittelun koulutus.

Vaatetusalalla opiskelu

Yliopistoissa ja korkeakouluissa tekstiili- ja vaatetusalaa voi opiskella Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa sekä Aalto-yliopistossa. Ammattikorkeakoulujen vaatetusalan koulutusohjelmasta valmistuu vestonomeja, jotka työskentelevät vaatteiden valmistuksen, kaupan, suunnittelun tai kulttuurin eri tehtävissä. Ammatillisessa oppilaitoksessa esimerkiksi vaatetusalan perustutkinnon suorittanut osaa suunnitella, valmistaa, myydä ja korjata vaatteita ja sisustustekstiilejä. Muita suuntautumisvaihtoehtoja ovat jalkinealan koulutusohjelma, tekstiilihuollon koulutusohjelma sekä tekstiilitekniikan koulutusohjelma.

Työelämässä

Vaatetusalan koulutusohjelmasta valmistuttuasi voit toimia asiantuntija-, kehittämis-, projekti- tai esimiestehtävissä alan yrityksissä. Voit työskennellä vaatetusalalla esimerkiksi tuotantotoiminnassa tai siihen liittyen hankintatoiminnan tai logistiikan parissa. Voit myös sijoittua alan palvelutehtäviin, kulttuurisektorille tai ryhtyä itse yrittäjäksi.

Alalta valmistunut voi työskennellä myös kaupan tai median palveluksessa, tuotesuunnittelijana vaatetusteollisuudessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Vestonomi voi työskennellä esimerkiksi mallimestarina, markkinointiassistenttina tai pukeutumisneuvojana. Vaatetusalan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä mm. vaatetusteollisuudessa, ateljeetyyppisessä pienyrityksessä tai teatteripuvustamossa.

Näin käytät Studentum.fi:tä
Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.

Vertaile koulutuksia