Kulturelli

Kulturelli

Sinusta tuli: Kulturelli Kirsi tai Kulturelli Kimmo

Kulturelli Kirsi ja Kulturelli Kimmo ovat luovia ja taiteellisia. Kulturellille Kirsille ja Kimmolle sopii koulutus esimerkiksi muotoilun/käsityön tai taiteen/kulttuurin alalla. Myös esimerkiksi media-alalta löytyy heille sopivia koulutuksia, joissa Kirsin ja Kimmon luovuus pääsee kukoistamaan.

Alan ammatillisia perustutkintoja:

  • Media-alan perustutkinto
  • Kuvallisen ilmaisun perustutkinto
  • Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto
  • Musiikkialan perustutkinto
  • Sirkusalan perustutkinto
  • Tanssialan perustutkinto

Hae kulturellille sopivia kouluksia


Taide / Kulttuuri

Taidekoulutus on laaja kulttuurialue ja se jaetaan useimmiten neljään eri opintoalaan: käsi- ja taideteollisuus, viestintä ja informaatiotieteet, teatteri ja tanssi sekä musiikki. Kulttuurikoulutus on erittäin laaja pitäen sisällään monia eri koulutuksia ja työskentelymahdollisuuksia.

Taiteen ja kulttuurin alalla työskentely on monien unelma, mikä tarkoittaa että kilpailu sekä opiskelu- että työpaikoista on kovaa. Ammatit taiteen ja kulttuurin alalla vaativat taidon lisäksi määrätietoisuutta ja kovaa työtä tavoitteita kohti. Alalla on lukemattomia suuntautumisvaihtoehtoja, ja koulutuksen jälkeen työmahdollisuuksia on monia. Tärkeisiin ominaisuuksiin kuuluu luovuus, ongelmanratkaisutaidot sekä kyky hahmottaa visuaalista ympäristöä. Myös kielitaito ja oman osaamisen markkinointi auttavat menestymään alalla.

Hae taide/kulttuurikoulutuksia

Muotoilu / Käsityö

Muotoilu / Käsityö on suuntauksena erittäin monialainen koulutusvaihtoehto. Oletko kiinnostunut kenkien, kellojen tai tekstiilin muotoilusta? Kiinnostaako muotoilijan ammatti? Kenties haluat suuntautua teolliseen muotoiluun? Yhteistä kaikille koulutuksille on luovuus, tuottavuus ja ennakkoluulottomuus.

Hae muotoilu/käsityökoulutuksia

Tiedotus / Viestintä / Media

Tiedotus, viestintä ja media-ala kulkevat pitkälti käsi kädessä ja alan merkitys kasvaa jatkuvasti entisestään tekniikan kehityksen myötä. Jokaisen yrityksen on tänä päivänä tiedettävä miten viestin saa perille tiettyyn kohderyhmään ja miten koko informaatiovirta toimii - massamediassa, internetissä ja lukuisissa muissa medioissa. Viestintä on taito joka vaatii koulutusta.

Hae tiedotus/viestintä/mediakoulutuksia


Lukiokoulutus

Vai kiinnostaako sinua lukio-opiskelu? Voit totta kai suorittaa kolmivuotisen lukion ja hakea tämän jälkeen esimerkiksi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon opiskelemaan sinua kiinnostavaa alaa. Mikäli et ole vielä ihan varma tulevaisuudensuunnitelmistasi, saat lisäksi lisää mietintäaikaa hakemalla lukioon. Muistathan myös että suorittamalla kaksoistutkinnon voit suorittaa sekä lukion että ammatillisen perustutkinnon samanaikaisesti!

Hae lukiokoulutuksia

Viimeksi päivitetty: 26 kesä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi