Kuukauden koulutus - Kirsi Seppänen

Julkaistu elokuussa 2012

mediateknikko

Nimi: Kirsi Seppänen

Oppilaitos: Metropolia Ammattikorkeakoulu

Koulutusohjelma: Mediatekniikka

Suuntautuminen: Graafinen viestintätekniikka 


Mitä opiskelet ja miten valitsit koulutuksen?

Opiskelen mediatekniikan koulutusohjelmassa ja suuntaudun opinnoissani graafiseen viestintätekniikkaan. Valitsin koulutusohjelman aiempien opintojeni, työkokemukseni ja kiinnostusteni perusteella. Mediatekniikan insinööriopinnot tuntuivat luonnolliselta jatkumolta päästä näkemään viestintäalaa laajemmasta ja teknisemmästä perspektiivistä.

Minkälainen hakuprosessi oli?

Hain kevään yhteishaussa: täytin hakemuksen netissä maaliskuussa, jonka jälkeen odottelin kutsua kesäkuun alun pääsykokeeseen. Kutsut saapuivat toukokuun lopussa. Sen jälkeen odottelin heinäkuun loppupuolta, jolloin postilaatikosta tippui koulun kirjekuoressa paksu nivaska papereita. Kirjeessä toivotettiin tervetulleeksi opiskelemaan mediatekniikkaa. Kouluun piti tämän jälkeen toimittaa jäljennökset aiemmista opintotodistuksista.

Oletko suorittanut opiskelijavaihdon tai työharjoittelun? Kokemuksia?

Suoritin Erasmus-opiskelijavaihdon keväällä 2008. Opiskelin Lontoossa London College of Communicationissa paino- ja kustannusalan opintoja. Kokemus lontoolaiseen elämänmenoon oli hyvin avartava ja ennen kaikkea itsenäistävä. Opinnot ovat mielestäni vaativampia Metropoliassa, mutta onhan opiskelijavaihdossa kyse muustakin kuin koulunkäynnistä. Lontoo on valloittava kaupunki ja eräänlainen kulttuurien ja käytäntöjen rento sulatusuuni, jossa oppi luovimaan tilanteissa kuin tilanteissa. Kieli- ja sosiaaliset taidot paranivat ja säästöt hupenivat, mutta vaihto-opinnoille ja sille kokonaisvaltaiselle kokemukselle en pysty asettamaan hintalappua. Priceless!

Tämän lisäksi olin European Digital Print Media -intensiivikurssilla Budapestissa syksyllä 2009. Oli mielenkiintoista tavata keskieurooppalaisia viestintätekniikan opiskelijoita ja opettajia ja tarkastella heidän opiskelu- ja opetuskäytäntöjä. Opetus oli nimensä mukaan todella intensiivistä: pitkiä päiviä ja tilastollisen tarkkoja tehtäviä.

Työharjoittelun suoritin reprossa ja sanomalehden prepress -osastolla. Molemmat olivat hyvin käytännönläheistä päätetyötä, josta on ollut hyötyä.

Mikä motivoi opiskeluasi?

Koulun hyvät yhteydet alan työpaikkoihin ja teollisuuteen ja ennen kaikkea valmistuminen ja tutkinnon saaminen. Opiskelemani koulutusala on tekniikan kokonaiskuvassa melko lailla erikoisosaamista ja Metropolian toimipiste Espoon Leppävaarassa on ainoa graafisen tekniikan suuntautumisvaihdon opiskelupaikka amk-tasolla Suomessa. Koulu tarjoaa mielestäni hyvät valmiudet mennä alalla ylöspäin.

Opiskelun plussat ja miinukset?

Plussana pienen koulutusohjelman mukana tuoma tekemisen meininki ja hyvä henki oppilaiden ja opettajien kesken, ajantasainen laitteisto, opetus ja kirjastopalvelut. Internetissä toimiva opintoportaalin käyttö ja ajantasaisuus on loistava juttu. Lisäksi kansainväliset yhteydet ja niiden hoito on ollut erinomaista.

Miinuksena ensimmäisen vuoden kuormittavuus yleisaineilla, koska varsinaiset "alan" opinnot starttaavat täydellä teholla vasta toisena opintovuotena, sekä EVTEKin ja Stadian yhdistymisen alkuaikoina toimintojen alkukankeudet.

Suunnitelmasi koulutuksen jälkeen?

Hakeutuminen alan jatko-opintoihin ja/tai työelämään. Yrittäjyys kiinnostaa myös, yksin tai alan osaajien kanssa. Graafisella alalla on eri alojen yhteistyön myötä tarjota paljon uusia sovelluksia, vaikka monet luulevat graafisen tekniikan jäävän vain sanomalehtien painamiseen. Ala on oikeasti todella laaja, sen huomaa jo kun miettii vaikka mitä kaikkea painokoneen uumenista tullutta kotoa löytyy.

Viimeksi päivitetty: 03 heinä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi