Artikkelit ja haastattelut

Pohditko vielä, mikä on sinun juttusi? Haluaisitko saada vinkkejä eri opiskeluvaihtoehdoista ja kuulla opiskelijoiden kokemuksia? Täältä löydät kiinnostavia artikkeleja ja haastatteluja, joissa esitellään eri oppilaitosten ja alojen koulutuksia.

Artikkelit ja haastattelut

Pohditko vielä, mikä on sinun juttusi? Haluaisitko saada vinkkejä eri opiskeluvaihtoehdoista ja kuulla opiskelijoiden kokemuksia? Täältä löydät kiinnostavia artikkeleja ja haastatteluja, joissa esitellään eri oppilaitosten ja alojen koulutuksia.

Kaikki sivun artikkelit on julkaistu aiemmin Studentumin Koulutusliitteessä.

Vanginvartijan opinnot

Vankilassa työskentelevän vartijan on osattava kuunnella ja puhua

RSKK:sta valmistuu joka vuosi kourallinen vartijoita. Televisiossa ja elokuvissa vankilamaailma on täynnä vaarallisia tilanteita. Millaista opiskelu on ihan oikeasti?

Lue lisää

James McDade rohkaisee yrittäjyyteen

SeAMKissa PARASTA monikulttuurinen ympäristö

James McDade verkostoituu ja rohkaisee yrittäjyyteen Seinäjoki Entrepreneurship Society:n aktiivisena jäsenenä. Seinäjoen ammattikorkeakoulu on kansainvälinen korkeakoulu Seinäjoella.

Lue lisää

Sähkössä on poweria!

SÄHKÖSSÄ ON POWERIA! Sähköala työllistää

Sähkö on luonnonilmiö, jota ihminen on oppinut hyödyntämään monella tavalla. Millaiset ovat alan opiskelu- ja työllistymismahdollisuudet? Mitä muuta alasta tulisi tietää?

Lue lisää

Koulutusrahasto tarjoaa aikuiskoulutustukea.

"Voin suositella aikuisopiskelua kaikille!"

Koulutusrahaston aikuiskoulutustuki luo taloudelliset edellytykset aikuisena opiskelulle. ”Voin suositella aikuisopiskelua kaikille”, Anne Helasjoki-Vesanen kannustaa.

Lue lisää

Studera i Helsingfors

Råd och vägledning om att studera på svenska i Helsingfors

Att studera på svenska blir allt populärare även bland finskspråkiga i vårt land. På studeraihelsingfors.fi hittar du information samlad om de svenskspråkiga högskolestudierna som erbjuds i Helsingforsregionen.

Läs mera

Tallinnan yliopisto

Opiskele lakia kansainvälisessä ympäristössä

Alan Haji opiskelee lakia Tallinnan yliopiston Helsingin yksikössä. "Tutkinnosta erityisen kiinnostavan tekee Tallinnan yliopiston tarjoama mahdollisuus suorittaa osa opinnoista ulkomailla."

Lue lisää

Opiskelijakaupunki Turku

joka neljäs turkulainen on opiskelija

Turun kuudessa korkeakoulussa ahertaa noin 40 000 opiskelijaa. Asuminen on kohtuuhintaista ja kaupunki on käveltävän ja pyöräiltävän kokoinen. Keskustan jokivarsi sykkii elämää ja kaupungin edustalta aukeaa ainutlaatuinen saaristo.

Lue lisää

Minä valitsin kansanopiston!

MINÄ VALITSIN KANSANOPISTON!

Kansanopisto ei ole se ilmiselvä ykkösvaihtoehto opiskeluvaihtoehtoja punnitessa. Kysyimme viideltä opiskelijalta, millaista kansanopistossa opiskelu oikeasti on ja millaista hyötyä he ovat opiskeluistaan saaneet. Totuus tulee opiskelijoiden suusta.

Lue lisää

"Yrittäjänä saat olla itsesi pomo"

Pyysimme Seinäjoki Entrepreneurship Society:n (SeiES) hallitusta listaamaan ajatuksiaan yrittäjyydestä, nuorten yrittäjyydestä sekä Etelä-Pohjanmaasta yrittämisen paikkana. "Mahdollisuudet yrittäjänä ovat rajattomat."

Lue lisää

Ole nöyrä, mutta älä nöyristele!

Ole nöyrä, mutta älä nöyristele!

Arto Lappalainen työskentelee freelancer-kokkina. Muun muassa Suomen Top Chef -ohjelmassa esiintynyt ja kokkien maajoukkueessa kisannut Arto nauttii erityisesti alan jatkuvasta murroksesta.

Lue lisää

Ida Paul

"Jos teet jotain täysillä, ei vastoinkäymisiltä voi välttyä"

Ida Paul, 21, ei ole enää tuntematon kasvo Suomen artistikentällä. Ida opiskelee paraikaa toista vuottaan maailmankuulussa Harvardin yliopistossa Bostonissa. Miten hän yhdistää musiikkiuran ja opiskelun?

Lue lisää

Lapin matkailu kasvaa ja työllistää

Lapin matkailu kasvaa ja työllistää erityisesti nuoria

Lappi on yhtä kuin 100 366 neliökilometriä, 180 000 asukasta (ja yhtä paljon poroja), 200 talvipäivää, kahdeksan vuodenaikaa, yksi joulupukki ja aluetta elättävä elinkeino, matkailu. Matkailu työllistää erityisesti nuoria.

Lue lisää

Katugallup

Mitä hyötyä koulutuksesta on ollut elämässäsi?

Lähdimme Helsingin hulinaan ja kysyimme viideltätoista vastaantulijalta, mitä hyötyä koulutuksesta on ollut heidän elämässään. Entäpä mitä hyötyä koulutuksesta on ollut sinun elämässäsi?

Lue lisää

Vloggaaja Mmiisas

Vloggaaja Mmiisas aikatauluttaa työn ja opiskelun "TO DO"-LISTOILLA

Miisa Rotola-Pukkila, 21, opiskelee Tampereen yliopistossa puheviestintää ja tekee lisäksi pitkiä tunteja YouTube-videoidensa parissa. Vloggaaminen, eli videoblogin tekeminen, on Miisan työ.

Lue lisää

Toulouseen rakastunut sirkusakrobaatti

Toulouseen rakastunut sirkusakrobaatti

Karita Tikka, 24, opiskelee Ranskassa sirkusta ja tutkiskelee vapaa-ajallaan opiskelukaupunkiaan Toulousea. Ranskan kielen puhuminen ujostuttaa välillä, mutta Karita ei lannistu pienistä kommelluksista.

Lue lisää

Koulutusvalinnat – nuoren oma päätös?

Koulutusvalinnat – nuoren oma päätös?

Vanhemmat haluavat lastensa tekevän koulutuspäätöksensä itse. Kysyimme kolmelta nuorelta ja heidän vanhemmiltaan, millä tavoin vanhemmat ovat vaikuttaneet nuorten koulutusvalintoihin.

Lue lisää

Sami Vuori

Keskivertoa karskimpi yliopisto-opiskelija

Sami opiskelee Turun yliopistossa kemiaa ja valmistuu luonnontieteiden kandidaatiksi. Opintopolku poikkeaa merkittävästi opiskelukavereiden vastaavista, sillä Sami on tullut yliopistoon ammattikoulupohjalla.

Lue lisää

Opintojen perässä etelästä pohjoiseen

Junan tuoma – opintojen perässä etelästä pohjoiseen

Heini Kuusisto muutti kiinnostavien opintojen perässä Varsinais-Suomesta Rovaniemelle opiskelemaan Lapin yliopiston yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan. Lue Heinin ajatuksia maisemanvahdoksesta ja opinnoista.

Lue lisää

Younghearted

Younghearted – lukion käytäviltä bändin jäseniksi

Sympaattinen Younghearted on yhtye, joka koostuu kolmesta lahjakkaasta nuoresta muusikosta. Reeta toimii yhtyeen solistina, Emil soittaa kitaraa ja Atte laulaa välillä kitaran soiton ohessa.

Lue lisää

Paluu koulun penkille

Paluu koulun penkille – olisiko aika vaihtaa alaa?

Johanna Häkkinen ja Sinikka Niemi  tietävät, miltä tuntuu karistaa vanhat pölyt jaloista ja heittäytyä uuteen – eli vaihtaa alaa. Millaisia ajatuksia alan vaihtaminen on heissä herättänyt?

Lue lisää

Mikä on paras koulumuistosi?

Katugallup – mikä on paras koulumuistosi?

Lähdimme haastattelukierrokselle Helsingin keskustaan ja kysyimme yhdeksältä vastaantulijalta, mikä on heidän paras koulumuistonsa. Lue vastaukset!

Lue lisää

Ammatillisesta koulutuksesta yliopistoon?

Ammatillisesta koulutuksesta yliopistoon? Se on mahdollista!

Tällä hetkellä ammatillisen perustutkinnon suorittanut voi hakea yliopistoon yhteishaun kautta. Valinta tehdään valintakoemenestyksen perusteella.

Lue lisää

Mikke Tolvanen

Osaavat luovat maailmoja

Lue liiketalouden perustutkintoa opiskelevan Mikke Tolvasen,17, sekä metallialaa opiskelleen Lasse Tuomisen, 26, opintopoluista.

Lue lisää


Mainokset