Sivuston käyttötapa: Mobiili

Artikkelit ja haastattelut

Artikkelit ja haastattelut

Pohditko vielä, mikä on sinun juttusi? Haluaisitko saada vinkkejä eri opiskeluvaihtoehdoista ja kuulla opiskelijoiden kokemuksia? Täältä löydät kiinnostavia artikkeleja ja haastatteluja, joissa esitellään eri oppilaitosten ja alojen koulutuksia.

Vanginvartijan opinnot

Vankilassa työskentelevän vartijan on osattava kuunnella ja puhua

Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksesta valmistuu joka vuosi kourallinen vartijoita. Televisiossa ja elokuvissa vankilamaailma on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Millaista opiskelu oikeasti on?

Lue lisää

James McDade rohkaisee yrittäjyyteen

SeAMKissa PARASTA monikulttuurinen ympäristö

James McDade verkostoituu ja rohkaisee yrittäjyyteen Seinäjoki Entrepreneurship Society:n aktiivisena jäsenenä. Seinäjoen ammattikorkeakoulu on kansainvälinen korkeakoulu Seinäjoella.

Lue lisää

Sähkössä on poweria!

SÄHKÖSSÄ ON POWERIA!

Sähkö on luonnonilmiö, jota ihminen on kekseliäisyydessään oppinut hyödyntämään monella tavalla. Millaiset ovat alan opiskelu- ja työllistymismahdollisuudet? Mitä muuta alasta tulisi tietää?

Lue lisää

Koulutusrahasto tarjoaa aikuiskoulutustukea.

"Voin suositella aikuisopiskelua kaikille!"

Koulutusrahaston aikuiskoulutustuki luo taloudelliset edellytykset aikuisena opiskelulle. ”Voin suositella aikuisopiskelua kaikille”, Anne Helasjoki-Vesanen kannustaa.

Lue lisää

Studera i Helsingfors

Råd och vägledning om att studera på svenska i Helsingfors

Att studera på svenska blir allt populärare även bland finskspråkiga i vårt land. På studeraihelsingfors.fi hittar du information samlad om de svenskspråkiga högskolestudierna som erbjuds i Helsingforsregionen.

Läs mera

Tallinnan yliopisto

Opiskele lakia kansainvälisessä ympäristössä

Alan Haji opiskelee lakia Tallinnan yliopistonHelsingin yksikössä. "Tutkinnosta erityisen kiinnostavan tekee Tallinnan yliopiston tarjoama mahdollisuus suorittaa osa opinnoista ulkomailla sekä tehdä harjoitteluja Suomessa ja ulkomailla", Haji kertoo.

Lue lisää

Opiskelijakaupunki Turku

joka neljäs turkulainen on opiskelija

Turun kuudessa korkeakoulussa ahertaa noin 40 000 opiskelijaa. Asuminen on kohtuuhintaista ja kaupunki on käveltävän ja pyöräiltävän kokoinen. Keskustan jokivarsi sykkii elämää ja kaupungin edustalta aukeaa ainutlaatuinen saaristo.

Lue lisää

Minä valitsin kansanopiston!

MINÄ VALITSIN KANSANOPISTON!

Kansanopisto ei ole se ilmiselvä ykkösvaihtoehto opiskeluvaihtoehtoja punnitessa. Kysyimme viideltä opiskelijalta, millaista kansanopistossa opiskelu oikeasti on ja millaista hyötyä he ovat opiskeluistaan saaneet. Totuus tulee opiskelijoiden suusta.

Lue lisää

"Yrittäjänä saat olla itsesi pomo"

Pyysimme Seinäjoki Entrepreneurship Society:n (SeiES) hallitusta listaamaan ajatuksiaan yrittäjyydestä, nuorten yrittäjyydestä sekä Etelä-Pohjanmaasta yrittämisen paikkana. "Mahdollisuudet yrittäjänä ovat rajattomat."

Lue lisää

Ole nöyrä, mutta älä nöyristele!

Ole nöyrä, mutta älä nöyristele!

Arto Lappalainen  työskentelee freelancer-kokkina ja opettaa restonomiopiskelijoita. Muun muassa Suomen Top Chef -ohjelmassa esiintynyt ja kokkien maajoukkueessa kisannut Arto nauttii erityisesti alan jatkuvasta murroksesta.

Lue lisää

Ida Paul

"Jos teet jotain täysillä, ei vastoinkäymisiltä voi välttyä"

Ida Paul, 21, ei ole enää tuntematon kasvo Suomen artistikentällä. Ida opiskelee paraikaa toista vuottaan maailmankuulussa Harvardin yliopistossa Bostonissa. Miten hän yhdistää musiikkiuran ja opiskelun?

Lue lisää

Lapin matkailu kasvaa ja työllistää

Lapin matkailu kasvaa ja työllistää

Lappi on yhtä kuin 100 366 neliökilometriä, 180 000 asukasta (ja yhtä paljon poroja), 200 talvipäivää, kahdeksan vuodenaikaa, yksi joulupukki ja aluetta elättävä elinkeino, matkailu. Matkailu työllistää erityisesti nuoria. Tiesitkö nämä asiat Lapista?

Lue lisää

Katugallup

Mitä hyötyä koulutuksesta on ollut elämässäsi?

Lähdimme Helsingin hulinaan ja kysyimme viideltätoista vastaantulijalta, mitä hyötyä koulutuksesta on ollut heidän elämässään. Entäpä mitä hyötyä koulutuksesta on ollut sinun elämässäsi?

Lue lisää

Kommentteja: