Katugallup: Oliko oikean opiskelualan tai ammatin löytäminen sinulle helppoa?

Kävimme kauppakeskus Kampissa Helsingin keskustassa ja kysyimme vastaantulijoilta, onko oikean opiskelualan löytäminen ollut heille helppoa.

Albert, Masku

Albert, 30, Masku

Ei ollut helppoa. Lopetin nuorena lukion kesken ja lähdin opiskelemaan kauppaopistoon. Tämän jälkeen toimin myyjän uralla jonkin aikaa ja myin harrastukseni puolesta mm. biljardipöytiä. Sitten hain opiskelemaan ammattikorkeakouluun, jonka aikana myös perustin oman yrityksen. Yrityksen kautta löysinkin sitten oman juttuni markkinoinnin parista, ja sillä tiellä olen edelleen.

Mika, Helsinki

Mika, 36, Helsinki

Ei ollut helppoa. Lukion jälkeen päädyin opiskelemaan siskoni jalanjäljissä kansainvälistä liiketoimintaa, mikä ei tuntunutkaan omalta jutulta. Tällä hetkellä opiskelen Tanskassa aineenopettajaksi, joka on unelma-ammattini.

Niko, Oulu

Niko, 24, Oulu

Ei ollut helppoa. Vietin välivuosia matkustellen ennen kuin löysin oman alani. En aktiivisesti miettinyt mitä opiskelisin, vaan ajatus lähteä opiskelemaan valtiotieteitä heräsi luonnostaan välivuosien aikana.

Antti, Helsinki

Antti, 37, Helsinki

Ei varsinaisesti ollut helppoa. En ole juurikaan opiskellut, vaan sattuman kautta päätynyt nykyisiin hommiin IT-alalle. Lukion jälkeen lähdin armeijaan, jossa tutustuin ystävään, joka pyysi minut töihin. Siitä se homma lähtikin sitten eteenpäin.

Kirsi, Hollola

Kirsi, 58, Hollola

Kyllä. Olen toiminut yrittäjänä puolisoni kanssa 40 vuotta. Se on aina tuntunut hyvältä ja selkeältä valinnalta.

Milla, Helsinki

Milla, 26, Helsinki

Aluksi ei ollut kovin selkeää, kun lähdin hakeutumaan alalle. Valintojen tekeminen tuntui hankalalta sillä olin kiinnostunut monesta eri vaihtoehdosta. Päädyin kuitenkin opiskelemaan kauppakorkeakouluun ja tällä hetkellä toimin HR-tehtävissä. Nyt kun työskentelen alalla, tuntuu se omalta jutulta ja oikealta päätökseltä.

Sanna, Forssa

Sanna, 38, Forssa

Ei oikeastaan. En ollut varma, mitä lähtisin opiskelemaan ja hain opiskelemaan erilaisia juttuja. Lopulta kävin sekä matkailun restonomin että kulttuurituottajan tutkinnot ja olen tyytyväinen alaan, jolle päädyin.

Paula, Vantaa

Paula, 63, Vantaa

Ei ollut helppoa. Nuorena sitä ajautui minne ajautui ja päädyin vaihtamaan alaa vuonna 2010. Nykyään ihmisiä ohjataan enemmän ja alanvaihtaminen onnistuu.

Taru, Helsinki

Taru, 66, Helsinki

Vanhempani vaikuttivat paljon siihen, mitä opiskelin, mutta en itse oikein ollut siihen tyytyväinen. Myöhemmin hakeuduin sitten toiselle alalle ja osin myös sattuman kautta löytyikin se oikea polku. Tämän jälkeen onkin sitten ollut mukava, mielenkiintoinen ja omalta tuntuva ura.

Julkaistu 9.1.2019 Koulutusliitteessä   

TEKSTI JA KUVAT:  Aurea Kling & Linda Leinonen


Mainokset