Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mietitkö mihin hakisit? Tule Haavi-koulutusmessuille! 📚✨

Studentum Digi-Roadshow 2021–22

Studentum Roadshow on koko Suomen kattava koulutuskiertue, jonka aikana tiedotamme jatko-opinnoista lukioissa, varuskunnissa sekä koulutusmessuilla. Kiertue ajoittuu loka-tammikuulle. Täältä löydät kiertueaikataulun.


 

🔥 Mikä Digi-Roadshow? 🔥

 

Kaikkialla emme ehdi vierailla, vaikka haluaisimmekin! Tämän takia pidämme myös kaikille avoimia etälähetyksiä, joilla haluamme tarjota nuorille tietoa ja inspiraatiota.

Tämä on Digi-Roadshow:

 • Annamme vinkkejä opiskelualan valintaan
 • Kerromme omista opiskelu- ja urapoluistamme – ei ole yhtä oikeaa!
 • Esittelemme erilaisia oppilaitoksia eri puolilta Suomea
 • Mukana myös yhteistyöoppilaitosten opiskelijavieraita
 • Voit kysyä meiltä ja opiskelijavierailta kysymyksiä – vastaamme lähetyksen aikana ja kokoamme lisäksi tälle sivulle kysymyksiä ja vastauksia

  

👾

Osallistu omalta koneeltasi tai yhdessä ryhmänä!

🗓️

Useampi eri toteutus (ajankohdat alla)

🔗

Ilmoittaudu mukaan ilmoittautumislomakkeella

 

Digi-Roadshow'n järjestää studentum.fi. Mukana kiertueella on 13 yhteistyökumppania: Alkio-opisto, Euroopan komission Suomen-edustusto, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, Lapin ammattikorkeakoulu, Maanpuolustuskorkeakoulu, Metropolia Ammattikorkeakoulu, MilkWorks, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Suomen Ilmailuopisto, Tallinnan yliopisto, Teknologiateollisuus, Turun ammattikorkeakoulu ja Vapaa akatemia. Yhteistyökumppaneihin voit tutustua tarkemmin täällä.


 

🌟 Kenelle Digi-Roadshow on suunnattu?

Digi-Roadshow on suunnattu erityisesti toisen asteen opiskelijoille, jotka pohtivat jatko-opiskeluvaihtoehtoja. Lähetykseen voi osallistua itse omalta koneelta tai yhdessä luokassa/auditoriosta yhden yhteyden kautta.


 

🗓️ Ajankohdat

Digi-Roadshow'n aikana järjestetään lähetyksiä neljänä eri päivänä. Kunakin päivänä valittavana on aamu- tai iltapäiväajankohta.

Ajankohdat ovat:

 • perjantai 26.11.2021 klo 9–10 tai klo 13–14
 • torstai 16.12.2021 klo 9–10 tai klo 13–14
 • torstai 27.1.2022 klo 9–10 tai klo 13–14

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Mikäli lähetyksen ajankohta muuttuu tai peruuntuu, ilmoitamme siitä kaikille etukäteen ilmoittautuneille. Etälähetysten sisältö saattaa vaihdella hieman, mutta runko on sama. 


🎧 Toteutus

Lähetysten kesto on 1 tunti.

Järjestämme lähetykset Zoomin kautta. Zoom-lähetykseen voit osallistua Zoom-sovelluksen tai selaimen kautta. Suosittelemme sovelluksen lataamista etukäteen.

Lähetämme osallistumislinkin etukäteen kaikille ilmoittautuneille. Osallistumislinkki löytyy myös tältä sivulta tapahtumapäivänä.


 

📼 Tallenne

Lähetämme tallenteet jälkikäteen kaikille lähetykseen etukäteen ilmoittautuneille. Tallenteita voi myös tiedustella meiltä erikseen. 


 

💖  Näin osallistut:

Voit ilmoittautua haluamaasi lähetykseen osallistujaksi alla löytyvällä lomakkeella. Osallistumaan pääset myös ilman etukäteisilmoittautumista, mikäli lähetyksessä on tilaa.

Lähetyspäivät ja -ajat näet alla näkyvästä lomakkeesta. Osallistujien kamera ja mikki on asetettu valmiiksi pois päältä. Sinun tulee siis vain tulla lähetyksen ajaksi linjoille kuuntelemaan!

Voit halutessasi jättää Zoomin chatin kautta meille kysymyksiä tai terveisiä. Viestit näkyvät vain meille, ei muille osallistujille.

Lähetyksen aikana voit osallistua äänestyksiin puhelimellasi Mentimeterin kautta (osallistumaan pääset menemällä puhelimellasi osoitteeseen menti.com ja syöttämällä sinne lähetyksen aikana saamasi koodin). Muista siis pitää puhelin lähettyvillä lähetyksen aikana.


 

🙋 Kysyttävää?

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse: linda.leinonen@studentum.fi / 040 751 4156. 


ILMOITTAUDU MUKAAN – RAJOITETTU MÄÄRÄ PAIKKOJA!
This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Täytä ilmoittautumislomake


🎒 Q&A: Kysymyksiä ja vastauksia – osio täydentyy kiertueen aikana!

 

Q: Miten ja milloin voin hakea korkeakouluihin?

A: Korkeakouluihin haetaan yhteishaussa Opintopolun kautta. Yhteishaku järjestetään kolme kertaa vuodessa, kaksi kertaa keväällä sekä kerran syksyllä. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan vieraskielisiin koulutuksiin, Taideyliopiston koulutuksiin sekä Tampereen yliopiston teatterityön koulutukseen. Toisessa yhteishaussa haetaan syksyllä alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin. Syksyn yhteishaussa haetaan tammikuussa alkaviin koulutuksiin. Voit lukea lisää korkeakoulujen yhteishausta täältä.

 • Kevään 1. yhteishaku: 5.1. klo 8.00 − 19.1.2022 klo 15.00
 • Kevään 2. yhteishaku: 16.3. klo 8.00 − 30.3.2022 klo 15.00
 • Syksyn yhteishaku: 31.8. klo 8.00 − 14.9.2022 klo 15.00

 

Q: Milloin voin hakea toisen asteen oppilaitoksiin (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset)?

A: Toisen asteen yhteishaku pidetään keväisin, ja siinä haetaan syksyllä alkaviin ammatillisiin koulutuksiin ja lukiokoulutuksiin yhdellä hakulomakkeella. Yhteishaussa hateaan Opintopolun kautta. Yhteishaku on tarkoitettu pääasiassa peruskoulun ja lukion päättäneille. Ammatilliseen koulutukseen voi hakea jatkuvan haun kautta, jos on jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon. Voit lukea lisää toisen asteen yhteishausta täältä ja jatkuvasta hausta täältä.

 • Toisen asteen yhteishaku (ammatilliset koulut ja lukiot) 22.2. klo 8.00 – 22.3.2022 klo 15.00

Viimeksi päivitetty: 27 loka 2021