08 helmi 2018

Opiskelijakaupunki Turku

Julkaistu 3.1.2018 Koulutusliitteessä

Joka neljäs turkulainen on opiskelija

KUVA: Minna Kankare

Joka neljäs turkulainen on opiskelija

Tervetuloa opiskelijakaupunkiin! Turun kuudessa korkeakoulussa ahertaa noin 40 000 opiskelijaa. Asuminen on kohtuuhintaista ja kaupunki on käveltävän ja pyöräiltävän kokoinen. Keskustan jokivarsi sykkii elämää ja kaupungin edustalta aukeaa ainutlaatuinen saaristo. Turulla on ison kulttuurikaupungin sielu pikkukaupungin helpoissa puitteissa.

Turkuun tutkitusti rakastutaan: Varsinais-Suomessa asuvista nuorista 96 prosenttia suosittelisi Turkua opiskelukaupungiksi ystävälleen. Turun korkeakouluopiskelijoista 75 prosenttia haluaisi jäädä asumaan Turkuun valmistumisen jälkeen*.

Työmahdollisuuksia tarjolla

Turun seudulla on jo 20 000 yritystä ja 130 000 työpaikkaa. Lisää tulee koko ajan, koska Varsinais-Suomessa on käynnissä voimakas positiivinen rakennemuutos. On arvioitu, että vuoteen 2020 mennessä korkeakoulutetun henkilöstön rekrytointitarve alueella lähes kaksinkertaistuu, jolloin opiskelijoille avautuu varmasti kiinnostavia harjoittelupaikkoja ja työmahdollisuuksia alueen yrityksissä.

Old town, but pretty funky

Turun kulttuuritarjonta on kaupungin kokoon nähden huimaa ja opiskelija nauttii kulttuurista edullisesti. Miltä kuulostaisi kolmella eurolla konserttiin tai museoon? Ympäri vuoden järjestetään erilaisia musiikki-, kuvataide- ja elokuvafestivaaleja, joista legendaarisin lienee Ruisrock. Turusta on viime vuosina kuoriutunut myös Suomen ravintolapääkaupunki. Opiskelijoiden suosimia kuppiloita löytyy paljon esimerkiksi kampuksien läheltä Hämeenkadulta. Myös ostosmahdollisuudet ovat mainiot. Jos sisustat mieluiten kierrättämällä, suuntaa johonkin Turun lukuisista kirpputoreista, kierrätyskeskuksista tai vintage-liikkeistä.

Asu opiskelijaystävällisesti

Turussa voi asua lähellä kaikkea, mutta rauhassa ja edullisesti. Turun Ylioppilaskyläsäätiöllä (TYS) on noin 7 000 asuntopaikkaa 18 eri asuntokohteessa ympäri kaupunkia. Kampuksien tuntumaan on valmistumassa täysin uusia asuntoja syksyksi 2018. Vuokrataso on opiskelijaystävällinen. Myös yksityisten asuntojen vuokrataso on Turussa muita suuria kaupunkeja edullisempi ja asuntojen saatavuus parempi.

Koko Turku liikkuu

Isossa kaupungissa on mahdollista harrastaa käytännössä mitä tahansa, koska seuroja ja saleja riittää. Turkulaisten opiskelijoiden omat liikuntapalvelut järjestää CampusSport, joka tarjoaa mm. 5 kuntosalia, palloiluvuoroja sekä yli 100 tuntia ohjattua liikuntaa viikossa showburlesquesta karateen. Myös luonto on lähellä. Laajat ja kiinnostavat retkeilyreitistöt, kansallispuistomaisemat, lenkki- ja pyöräilymaastot sekä maailman suurenmoisin saaristo ovat opiskelijan ulottuvilla.

* Lähde: Taloustutkimus Oy ja ryhma40k.fi

Tutustu Koulutusliitteeseen!

Viimeksi päivitetty: 08 helmi 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 25.10.2018

Muistoja ylioppilaskirjoituksista

Kaikille ylioppilaille on varmasti jäänyt hauskoja tai traumaattisia muistoja ylioppilaskokeista. Voitko samaistua näihin?

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 10.5.2019

Taitaja2019: Ammattitaidon SM-kilpailut

Taitaja2019 järjestetään Joensuu Areenalla Joensuussa 21.– 23.5.2019. Nuoret tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat ammattitaitokilpailun SM-mitaleista 43 lajissa yli neljänsadan kilpailijan voimin.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 3.6.2019

Viherrakentamisen SM-kilpailun voittajan mielestä alalla parasta on oman kädenjäljen näkeminen

Tuore kultamitalisti Wilhelmiina Saarijärvi, 20, kertoo kilpailun jälkeisistä tunnelmista sekä kivialan opinnoista.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi