Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Kielikurssien hinta ja rahoitus

Kielikurssien hinta ja rahoitus

Kielimatkojen kestot ja hinnat vaihtelevat suuresti kielimatkajärjestäjien mukaan. Vertailussa tulee ottaa huomioon etenkin ryhmien koko, tasotestaus, opettajien pätevyys ja käytetyt opiskelumateriaalit sekä mahdollinen oheistoiminta.

Saako kielikursseille apurahaa?

Kielikursseilla opiskelun joutuu rahoittamaan yleensä itse. Kielimatkoihin haettavia aurahoja on vähän eikä kielikurssille myönnetä myöskään Kelan opintotukea. Kielikurssiapurahoja kannattaa kuitenkin tutkia esimerkiksi CIMOn kautta. Myös Opetushallitus myöntää apurahoja kielen ja kulttuurin kesäkursseille Tšekkiin ja Bulgariaan. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että Opetushallituksen ja CIMOn kielikurssiapurahat on tarkoitettu kyseisen kielen vähintään ainetason opiskelijoille tai tietyn maan kieleen ja kulttuuriin liittyviin opintoihin maisteritason opiskelijoille. Jos unelmanasi on lähteä kielikurssille, kannattaa alkaa kerätä säästöjä matkaa varten hyvissä ajoin.

Kielikurssien majoitus

Kielimatkojen majoitusvaihtoehtoja on useita. Useimmilla kielikursseilla majoitutaan paikallisiin isäntäperheisiin. Tällaisen majoituksen myötä opiskelija saa erinomaisen mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja päästä harjoittelemaan kieltä. Muita asumismuotoja ovat esimerkiksi oppilaitosasuntolat, jotka jaetaan muiden opiskleijiden kanssa sekä yksityisiltä markkinoilta itse etsittävät asunnot.

Viimeksi päivitetty: 09 loka 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 9.10.2020

Lähde kielimatkalle!

Opiskele esimerkiksi englantia Australiassa, arabiaa Egyptissä, espanjaa Karibialla, italiaa Sisiliassa, ranskaa Kanadassa – sinä päätät! 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 25.6.2018

TOEFL - Test of English as a Foreign Language

Haluatko opiskella ulkomailla? Suurin osa englanninkielisistä yliopistoista ja korkeakouluista vaatii, että ulkomailla koulunsa käynyt hakija on suorittanut englannin kielen testin.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 19.10.2020

Apurahat ja stipendit - rahallista tukea opintoihin

Opintojen rahoittaminen on monien opiskelijoiden mielessä. Koulumateriaaleihin sekä elämiseen kuluu rahaa ja työssäkäynti opintojen aikana ei ole aina mahdollista tai järkevää. Tutustu opiskelijoille haettavissa oleviin apurahoihin ja stipendeihin tämän artikkelin siivittämänä!

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi