Kielimatkat
09 loka 2020

Kielimatkat

Kielimatkat tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden sukeltaa kielten kiehtovaan maailmaan aidossa ympäristössä. Vaihtoehtoja on lukuisia – opiskele esimerkiksi englantia Australiassa, arabiaa Egyptissä, espanjaa Karibialla, italiaa Sisiliassa, ranskaa Kanadassa – sinä päätät! 

Lähde sinäkin kielimatkalle!

Kielimatkat ovat tehokas, nopea ja kätevä tapa oppia vierasta kieltä. Matkojen pituus vaihtelee parin viikon mittaisista tehokursseista pidempiin akateemisiin ohjelmiin, joten valikoimasta on helppo löytää itselleen parhain vaihtoehto. Kielikurssit myös sopivat kaikille iästä riippumatta!

Kielikursseihin kuuluu päivittäisiä oppitunteja kielikouluissa. Useimmiten kielikurssilaiset asuvat paikallisissa perheissä tai asuntolassa, joka jaetaan muiden opiskelijoiden kesken. Kieliopetuksen lisäksi kurssilaisille järjestetään yleensä yhteistä vapaa-ajanohjelmaa ja retkiä, joiden myötä on helppo tutustua kurssitovereihin. Opiskelun ohessa järjestettävät tapahtumat ovat oiva tapa tutustua pakalliseen kulttuuriin ja lisäksi jokainen kurssilainen kerää kielimatkasta itselleen upeita kokemuksia! 

Kielimatkoilla kartoitetaan usein kurssilaisen lähtötaso, jonka jälkeen hän valitsee juuri hänelle sopivan kurssin. Kursseja on eritasoisia, joten niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kieltenopiskelijoille löytyy oma vaihtoehtonsa.

Kielimatkoja on eritasoisia ja eriteemaisia. Erityisiin teemamatkoihin sisältyy usein harrastustoimintaa, kuten esimerkiksi erilaisia urheilulajeja. Kielimatkoja on tarjolla niin nuorille kuin aikuisille.

Kielikurssijärjestäjät

Kotimaiset ja ulkomaiset kielikoulut järjestävät kielimatkoja ja kielikursseja niin nuorille kuin aikuisillekin. Tarjonta on hyvin laajaa, joten juuri sinulle sopivan kielikurssin, opiskelumuodon, osaamistason ja majoituksen valitsemiseen kannattaa käyttää hetki aikaa. Oikean kurssin valinta onkin ratkaisevaa onnistuneen ja ikimuistoisen kielikurssin takaamiseksi.

Monet kurssien järjestäjistä on kaupallisia toimijoita, minkä vuoksi laajaa kurssitarjontaa on hyvä vertailla huolellisesti, etenkin hintojen ja kurssien pituuden puolesta. Osa kielikouluista voi kuulua kohdemaan opetusviranomaisten tunnustamaan verkostoon, mikä yleensä takaa sen, että toiminta on laillista ja korkealaatuista

Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia kielimatkoista

Kuinka pitkiä kielimatkat ovat?

Kielimatkojen pituudet vaihtelevat suuresti, mutta matkanjärjestäjästä riippuen yleensä kahdesta viikosta eteenpäin eikä tarkkaa ylärajaa ole.

Pitääkö kieltä osata ennen matkaa?

Kieltä ei tarvitse osata ennen kielimatkaa, vaan opiskelun voi mainiosti aloittaa juuri kielimatkalla. Kielimatkojen tasot vaihtelevat aloittelijoista jo edistyneimpiin.

Miten kielen osaamistaso määritellään?

Useimmiten kielitaso määritellään matkan ensimmäisenä päivänä, jolloin opiskelija tekee kielitestin. Tämän perusteella hänet jaetaan kielitaitoa vastaavaan ryhmään.

Kuinka paljon kielimatka maksaa?

Kielimatkojen hinnat vaihtelevat matkajärjestäjittäin, ja hintaan vaikuttaa mm. matkakohde, matkan pituus ja opetuksen intensiivisyys. Tarkat hinnat löydät kielimatkojen järjestäjien omilta sivuilta.

Viimeksi päivitetty: 09 loka 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 7.3.2019

Maaopas - Ranska

Studentum.fi:n Ranskan maaoppaasta löydät paljon hyödyllistä informaatiota Ranskassa opiskelusta.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.3.2019

Maaopas - Ruotsi

Studentum.fi:n Ruotsin maaoppaasta löydät paljon tärkeää informaatiota opiskelusta Pohjoismaiden suurimmassa valtiossa.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 16.10.2018

Opiskeluvaihtoehdot ulkomailla

Sopisiko sinulle kielikurssi, lukiovaihto, vaihto-opiskelu tai koko tutkinnon suorittaminen ulkomailla? Lue tarinoita ulkomailla opiskelusta.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi