Miten pitää yhteyttä läheisiin ulkomailla opiskellessa?

Hyvällä suunnittelulla ja teknologian avustuksella kuulumisten vaihto kotiväen kanssa on yllättävä helppoa.

Miten pitää yhteyttä läheisiin ulkomailla opiskellessa?

Viisi vinkkiä yhteydenpitoon – pysy yhteyksissä!

Haluaisitko lähteä opiskelemaan ulkomaille, mutta olet huolissasi siitä, miten pidät yhteyttä läheisiisi? Hyvällä suunnittelulla ja teknologian avustuksella kuulumisten vaihto kotiväen kanssa on yllättävä helppoa. Emmehän kuitenkaan elä enää 1980-luvulla, jolloin lankapuhelin ja postilaitos olivat ainoat yhteydenpitovälineet.

1. Sovi säännölliset soitot ja videopuhelut etukäteen

Kalenteri täyttyy yllättävän helposti kouluhommista ja sosiaalisista tapahtumista. Perheesi ja ystäväsi eivät halua tuntea tulleensa hylätyiksi, koska elät jännittävää elämää uudessa ympäristössä, etkä ehdi kertoa heille kuulumisiasi. Kannattaa jättää aikaa läheisten ja ystävien kanssa soitteluun Skypellä tai Whatsappilla. Jos välillänne on suuri aikaero, puhelut kannattaa järjestää viikonloppuisin.

2. Pidä yksi laitteistasi kotimaan ajassa

Yhteydenpito kotiin ulkomailla opiskellessa voi olla hiukan hankalaa. Etenkin jos opiskelumaa on aivan eri aikavyöhykkeellä kotimaan kanssa. Joko heräät kotiväen viesteihin keskellä yötä, tai häiritset heidän uniaan. Yksi taktiikka on pitää joku laitteesi, esimerkiksi läppäri tai tabletti, kotimaan ajassa. Jos se on mielestäsi liian hämmentävää, muista aina tarkistaa ennen yhteydenottoa, paljonko kello on kotimaassasi. Tämä tapa voi osoittautua myöhemminkin hyödylliseksi, kun haluat pitää yhteyttä eri puolella maailmaa asuviin ystäviisi.

3. Lähetä postikortti

Tiedetään, etanaposti on viime vuosituhannen juttuja. Ei kuitenkaan kannata väheksyä käsinkirjoitetun postikortin arvoa. Tuntuu spesiaalilta saada kortti tekstiviestin sijaan, sillä lähettäjä on nähnyt vaivaa sen lähettämiseen. Postikortista jää pysyvämpi muisto, eikä se katoa  bittiavaruuteen. Postikortti kansallispuistosta, museosta tai historiallisesta kaupungista kertoo, että olet ajatellut kortin saajaa nähtävyyksiä katsellessasi. Kerro kortissa muutamalla lauseella kuulumisiasi tai kuvaile sinulle sattunutta hauskaa kommellusta.

4. Kirjoita blogia elämästäsi ulkomailla

Jos perustat blogin, perheesi ja ystäväsi ovat todennäköisesti blogisi aktiivisimpia lukijoita. He haluavat tietää miten sinulla menee, keihin ystävystyt, mitä eksoottisia ruokia syöt sekä millaisessa ympäristössä saat opiskella ja asua. Monet aloittavat blogin lähtiessään ulkomaille opiskelemaan, mutta aina blogia ei välttämättä ehditä tai jakseta ylläpitää.

Jos muut kiireet vievät voiton etkä saa nipistettyä aikaa blogikirjoitteluun, pidä yhteyttä sosiaalisen median avulla. Kuvan lataaminen sosiaalisen mediaan pienellä saatetekstillä on huomattavasti helpompaa kuin pitkän blogipostauksen kirjoittaminen.

5. Älä unohda suunnitella elämää kotiinpaluun jälkeen

On helppoa (ja myös toivottavaa), että sinulla on niin hauskaa opiskellessasi ulkomailla, että unohdat tehdä kotiinpaluun jälkeisiä suunnitelmia. Jos opiskelet ulkomailla kauemmin kuin yhden lukukauden, voit suunnitella matkaa kotimaahasi, kutsua perheesi ja ystäväsi uuteen kotimaahasi tai mennä matkalle johonkin yhdessä.

Kun oleskelusi ulkomailla on päättymässä, muista suunnitella kotiinpaluujuhla ystäviesi ja perheesi kanssa, jotta saatte vaihtaa kuulumisia heti palattuasi. Liian varhaisessa vaiheessa ei kannata suunnitella kotiinpaluuta, sillä silloin saatat helposti lietsoa koti-ikävää.

Opas ulkomailla opiskeluun


Mainokset