Miten ystävystyä ulkomailla?

Haluaisitko lähteä ulkomaille opiskelemaan, mutta sinua huolestuttaa, jäätkö ilman ystäviä? Pelko pois! Usko tai älä, ulkomailla uusien ystävien saaminen on oikeastaan yllättävän helppoa.

Miten ystävystyä ulkomailla opiskellessa?

Jaiks, ei yhtään tuttuja! Miten saan ystäviä ulkomailla opiskellessa?

Haluaisitko lähteä ulkomaille opiskelemaan, mutta sinua huolestuttaa, jäätkö ilman ystäviä? Pelko pois! Usko tai älä, ulkomailla uusien ystävien saaminen on oikeastaan yllättävän helppoa. Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla pysyt sosiaalisena ja luot elämänmittaisia ystävyyssuhteita ulkomailla opiskellessa.

1. Osallistu orientaatioon

Orientaatio voi olla valinnainen ja harmittavan usein myös vähän tylsä juttu, mutta orientaatio on hyvä paikka tutustua kaikkiin kansainvälisiin opiskelijoihin ennen kuin kukaan ehtii muodostaa kuppikuntia.

Kun tutustut mukaviin tyyppeihin, joiden kanssa voisit kuvitella hengailevasi useamminkin, kutsu heidät kahville tai istuskelemaan lähikuppilaan. Kun olet avoin ja kysyt reippaasti itsellesi seuraa, sinutkin kutsutaan todennäköisesti mukaan, jos muut opiskelijat suunnittelevat jotain keskenään.

2. Varmista, että sinulla on toimiva puhelinliittymä ASAP

Joissain maissa SIM-kortin saaminen on melkoinen show, johon kuluu aikaa ja joka vaatii jopa paperitöitä. Joissain maissa riittää, kun löytää kaupan, jossa myydään SIM-kortteja.

Oli asia miten tahansa, toimivan puhelinliittymän hankkimisen tulisi olla kärkipäässä to-do -listallasi. Ilman toimivaa liittymää jää helposti paitsi kutsuista kivoihin tapahtumiin tai yleisestä yhteydenpidosta muiden oppilaiden kanssa.

3. Liity opiskelijakerhoihin tai -ryhmiin

Lähestulkoon jokaisella oppilaitoksella on kerhoja, joihin voi liittyä. Kerhot yhdistävät samasta harrastuksesta pitävät ja kerhojen kautta voi tehdä esimerkiksi hyväntekeväisyystyötä. Ennen kaikkea kerhoissa on helppoa tutustua uusiin ihmisiin.

Kannattaa liittyä sellaisiin kerhoihin, jotka eivät ole ensisijaisesti ulkomaisille oppilaille, sillä silloin mahdollisuutesi tutustua paikallisiin paranee. Kannattaa yrittää tutustua myös paikallisiin opiskelijoihin, ettei tule hengailtua vain muiden kansainvälisten opiskelijoiden kanssa. Siinä ei tietysti ole mitään vikaa, mutta onhan se mukavaa, jos on muutama paikallinen kaveri.

4. Hanki kämppis tai useampi

Kun on yksin vieraassa maassa ja koulussa tai ylipäätään uusissa kuvioissa, kämppisten kanssa on helppo mennä yhdessä erilaisiin tapahtumiin ja juhliin. Kun kämppikset raahaavat sinut ulos, et jää niin helposti nyhjöttämään perjantai-iltana peiton alle koti-ikävän kourissa.

Vaikka sinulla ei olisikaan paljoa yhteistä kämppisten kanssa, löydät varmasti ystäviä kämppisten ystävistä ja kämppisten ystävien ystävistä. Ennemmin tai myöhemmin tapaat ihmisiä, joista todella pidät ja joista saat hyviä ystäviä.

5. Suunnittele yhteistä tekemistä uusien ystävien kanssa

Kun sinulla on ystäviä, suunnitelkaa yhdessä päiväretkiä nähtävyyksille, kiinnostaviin ravintoloihin, kaupoille tai menkää yhdessä tutustumaan yöelämään. Älä ujostele, vaan kutsu myös paikallisia ystäviä mukaan, sillä hekään eivät välttämättä ole käyneet kaikilla nähtävyyksillä, vaikka ovat asuneet maassa koko ikänsä.

Paikalliset voivat tietää paremmin ravintoloita tai muita paikkoja, jossa kannattaa käydä. Yhdessä tekeminen lähentää sinua uusien ystäviesi kanssa. Luotte yhdessä uusia muistoja, joita on hauska muistella jälkikäteen.

Haluaisitko opiskella ulkomailla? Selaa koulutuksia!

Opas ulkomailla opiskeluun


Mainokset