16 loka 2020

2019: TOP 10 maata opiskella ulkomailla

Tietty yliopisto tai koulutusohjelma ei aina ratkaise, kun ollaan hakemassa ulkomaille opiskelemaan. Educations.com:in koostamassa 20 000 kansainvälisen opiskelijan kyselyssä valtaosa vastaajista kertoi, että tärkein tekijä opiskelupaikkaa valitessa on nimenomaan itse kohdemaa. Vastaajat kertoivat myös, mitkä tekijät vaikuttavat eniten kohdemaan valinnassa. Esille nousi seitsemän tekijää.

Ranking-listaus perustuu seitsemään tekijään:

  1. Uuden kulttuurin kokeminen
  2. Uranäkymät
  3. Seikkailujen kokeminen
  4. Uusien ystävyyssuhteiden solmiminen / verkostoituminen
  5. Opetuksen laatu
  6. Opiskelukustannukset
  7. Viisumin saaminen

Lue alempaa lisää siitä, miten ranking rakennettiin.


Top 10 maata opiskella ulkomailla – 2019 ranking

Ranking-sijoitus

#10

Kansainvälisiä opiskelijoita

270 000

Väkiluku

25.1 miljoonaa

Rankingissa sijalla 10 on Vegemiten, kenguruiden ja koalien luvattu maa, Australia! Kuusi Australian yliopistoa kipusi maailmanlaajuiselle World University Rankings TOP 100 -listalle, ja opetuksen laadussa maa pääsi Educations.com:in listauksessa sijalle 4. Opetuksen lisäksi maa tarjoaa paljon muutakin. Australia on tunnettu paitsi suurkaupungeistaan Sydneystä, Melbournesta ja Brisbanesta, myös ainutlaatuisesta luonnostaan ja eläinkunnastaan. Seikkailujen kokemisen listauksessa Australia sijoittui sijalle 7., eikä ihme! Olit sitten menossa tutkimaan Australian takamaita, roadtripille läpi maan tai sukeltamaan isolle valliriutalle, seikkailuista tuskin on pulaa!

Koulutukset Australiassa

Ranking-sijoitus

#9

Kansainvälisiä opiskelijoita

260 000

Väkiluku

67.3 miljoonaa

Ranska on tyyliniekkojen tyyssija. Ranskan Riviera pitää pintansa suosittuna matkakohteena, ja Pariisin nähtävyydet aina Eiffel-tornista Notre Damen katedraaliin ovat monelle tuttuja. Ranskassa on arvostettu koulutusjärjestelmä ja yli 3 500 korkeakoulutusta tarjoavaa oppilaitosta. Kulttuurin kokemisen mittarilla Ranska pääsi kärkijoukkoon sijalle 3. ja seikkailujen kokemisessa sijalle 11. Ranskassa voit kokea ääripäät aina Alppien lumisista maisemista Cannesin glamouriin ja hohtoon.

Koulutukset Ranskassa

Ranking-sijoitus

#8

Kansainvälisiä opiskelijoita

50 000

Väkiluku

8.5 miljoonaa

Opiskele Sveitsissä ja nauti maailman onnellisimman kansan seurasta! Sveitsillä on opiskelijalle paljon tarjottavaa. Koulutuksen tasonsa ansiosta Sveitsi nousi toiselle sijalle opetuksen laadun mittarilla ja sijalle 6. uratavoitteiden saavuttamisessa. Melko vaikuttavaa pieneltä maalta, vai mitä? Sveitsistä löytyy myös kaksi maailman parhaimpien joukkoon listattua yliopistoa. Sveitsistä saat taatusti eväät lähteä rakentamaan unelmauraasi. Opiskelun lomassa voit lasketella Alppien valkoisena kimaltavilla rinteillä, haahuilla satumaisten linnojen saleissa tai helliä makunystyröitäsi maistelemalla maailman herkullisimpia suklaita.

Koulutuksia Sveitsissä

Ranking-sijoitus

#7

Kansainvälisiä opiskelijoita

82 000

Väkiluku

17.2 miljoonaa

Sijalla 7. majaileva Hollanti sijoittuu kolmanneksi opetuksen laadussa ja neljänneksi uratavoitteiden saavuttamisessa. Yliopistojen Top 100 -listalta löytyy kahdeksan hollantilaista yliopistoa, mikä kertoo paljon pienen maan koulutustasosta. Voit valita 2000:n englanninkielisen yliopisto-ohjelman joukosta, joten valinnanvaraa riittää. Koska Hollannissa on paljon kansainvälisiä opiskelijoita, ilmapiiri houkuttelee heitä lisää. Moni maassa opiskellut päättää jäädä puukenkämaahan myös opintojensa päätyttyä. Jäämistä puoltavat myös hallituksen asettamat kannustimet, mutta maan omalla vetovoimalla on oma vaikutuksensa. Värikkään tulppaanipellot, tasainen pyöräilymaasto ja hollantilaisten terveellinen ja tasapainoinen elämäntyyli houkuttelevat jäämään. 

Koulutuksia Hollannissa

Ranking-sijoitus

#6

Kansainvälisiä opiskelijoita

2 000

Väkiluku

4.8 miljoonaa

Costa Rica asettuu tukevasti ranking-listauksen kuudennelle sijalle. Mahtava luonto houkuttelee matkailijoilta vuosi toisensa jälkeen, ja maa tarjoaa myös erinomaiset puitteet extreme-urheilulle. Costa Rica sijoittuukin toiselle sijalle sekä seikkailumittarilla että verkostoitumisessa. Costa Rica on eläväinen ja värikäs maa, jonka asukkaat ovat iloisia ja onnellisia. Ehkäpä syynä ovat maan tuottamat aromikkaat kahvipavut, paikallisten liputtama 'Pura Vida' -asenne tai jokin muu syy. Kuka tietää! Maasta löydät yli 60 yliopistoa ja asumiskustannukset ovat lompakollesi varsin suopeita.

Koulutukset Costa Ricassa

Ranking-sijoitus

#5

Kansainvälisiä opiskelijoita

12 000

Väkiluku

123.6 miljoonaa

Meksiko on monen matkaajan suosikkikohde. Fantastinen ilmasto, matalat elinkustannukset ja ystävälliset paikalliset ylläpitävät maan elinvoimaa. Meksiko sijoittuu ykkössijalle ystävien saamisen mittarilla ja sijalle kolme seikkailujen metsästyksessä. Selvitä asteekkien ja mayojen muinaiset salaisuudet ja nauti samalla modernista kulttuurista ja taiteesta! Kulttuurikokemusten listalla Meksiko sijoittui sijalle 10. Maasta löytyy kulttuurinnälkäiselle 35 UNESCO:n maailmanperintökohdetta, reippailijalle runsaasti vuoristomaastoa vaellettavaksi, auringonpalvojalle kilometreittäin rantoja ja seikkailijoille sademetsiä samoiltavaksi. Tartu tilaisuuteen oppia uusi kieli, nauti sivussa muutama herkullinen enchilada ja koe Dia de Los Muertoksen väristyttävä tunnelma!

Koulutukset Meksikossa

Ranking-sijoitus

#4

Kansainvälisiä opiskelijoita

200 000

Väkiluku

37 miljoonaa

Kummelienkin rakastama Kanada sijoittuu listauksessa kunnioitettavalle neljännelle sijalle. Koulutuksen laadun mittarilla maa kohosi sijalle neljä ja uratavoitteiden saavuttamisessa sijalle 8. Luentosalien ulkopuolella voit kokea Niagaran putousten jylinän ja voiman, retkeillä maan monissa kansanpuistoissa tai vaikkapa tavata jääkarhun Churchillissä! Kansainväliset opiskelijat maa vastaanottaa avosylin. Paikalliset nauttivat korkeista elinoloista, samoin maahan matkaavat opiskelijat. Kanadaa pidetään yhtenä maailman parhaista maista opiskella, joten mitä vielä odotat?

Koulutukset Kanadassa

Ranking-sijoitus

#3

Kansainvälisiä opiskelijoita

20 000

Väkiluku

68.8 miljoonaa

Oletko lomaillut Thaimaassa tai tunnetko jonkun, joka on paennut talvea Thaimaan lämpöön? Et ole ainoa! Thaimaa on kuitenkin paljon muutakin kuin lomakohde. Educations.com:in listauksessa se nousee kärkikolmikkoon, ja Aasian listalla ensimmäiselle sijalle. Sekä uuden kulttuurin kokemisen että seikkalujen kokemisen listauksessa maa sijoittui sijalle kahdeksan. Opiskelujen lomassa voit piipahtaa upeissa temppeleissä ja palatseissa, maistella ruokaa katukeittiökojuista tai vierailla kelluvilla markkinoilla. Thaimaa tunnetaan hymyjen maana, ja paikalliset ovat ystävällisiä, iloisia ja vieraanvaraisia. Houkutteleeko sinua Bangkokin sykkivä yöelämä, Koh Samuin upeat hiekkarannat vai Aasian kiehtova luonto? Valitse suosikkisi ja lähde Thaimaahan opiskelemaan!

Koulutuksia Thaimaassa

Ranking-sijoitus

#2

Kansainvälisiä opiskelijoita

60 000

Väkiluku

46.7 miljoonaa

Espanja nousee listauksessa aivan kirkkaimman kärjen tuntumaan toiselle sijalle. Samalla se sijoittuu Euroopan listalla ykköseksi. Espanjan houkuttimina toimivat matalat elinkustannukset, erinomainen koulutusjärjestelmä ja yli 70 yliopistoa, joista valita. Valinnanvaikeus voi siis todellakin iskeä. Tämä aurinkoinen, historiallinen ja kaunis maa toivottaa kansainväliset opiskelijat avosylin tervetulleeksi. Seikkalujen kokemisen listalla Espanja komeilee listauksen kärjessä, kulttuurilistalla se sijoittui kolmanneksi. Halusit sitten maistella tapaksia pikkukujilla, ihailla Picasson ja Gaudin taideteoksia tai seurata maailman parasta jalkapalloa paikan päällä, et taatusti tule pettymään.

Koulutuksia Espanjassa

ja voittaja on...

Ranking-sijoitus

#1

Kansainvälisiä opiskelijoita 

53 000

Väkiluku

4.9 miljoonaa

Mitä Kiivit tietävät, mitä me muut emme? Uusi-Seelanti nappasi ykkössijan Educations.com:in listalla monestakin syystä. Olet varmasti kuullut maan mahtavista maisemista, loistavista extreme-urheilumahdollisuuksista sekä kuvankauniista vaellusreiteistä. Maisemat ovat varmasti tulleet tutuksi, jos olet katsonut Taru sormusten herrasta -trilogian. Tiesitkö, että jylhien maisemien lisäksi maa tarjoaa myös ensiluokkaista koulutusta? Maan kaikki kahdeksan yliopistoa sijoittuvat maailman kolmeen parhaimpaan prosenttiin, joten ykköspaikka listalla on ansaittu. Uratavoitteiden saavuttamisen mittarilla Uusi-Seelanti sijoittui täpärästi toiseksi, ja seikkailujen kokemisessa kuudenneksi. Oletko valmis aloittamaan oman seikkailusi Uudessa-Seelannissa?

Koulutuksia Uusi-Seelannissa


Katso myös nämä:

Top 10 Countries to Study Abroad - Europe badge

Top 10 Countries to Study Abroad - Asia badge


Miten ranking rakennettiin?

Educations.com:in kyselyyn vastasi 20 000 opiskelijaa ympäri maailmaa. Ranking-listauksessa huomioitiin ne syyt, jotka kyselyyn vastanneet opiskelijat listasivat itselleen tärkeimmiksi. Kyselystä nousi esiin seitsemän tekijää (listaus yllä). Tämän jälkeen näille seitsemälle tekijälle annettin paino sen mukaan, kuinka tärkeäksi opiskelijat sen kokivat.

Ranking-listauksessa hyödynnettin opiskelijoiden vastauksia sekä ulkopuolisia raportteja. Eri raporttien data yhdistettiin yhteen, ja 61 maalle laskettiin pistemäärä jokaisella seitsemällä mittarilla. Pisteet laskettiin yhteen, josta saatiin jokaiselle maalle yhteispistemäärä. TOP 10 -listauksessa ovat ne kymmenen maata, jotka saivat korkeimmat pisteet.

Listauksen laatimisessa käytetyt raportit:

Educations.com kuuluu samaan konserniin kuin Studentum.fi. Educations.com -sivustolla on listattuna tutkintokoulutuksia ympäri maailmaa. 

Haluatko tietää lisää?

 Katso 2019 ranking (englanniksi)

 Katso 2019 ranking Euroopassa (englanniksi)

 Katso 2019 ranking Aasiassa (englanniksi)

 Lue lisää siitä, miten ranking rakennettiin (englanniksi)

Viimeksi päivitetty: 16 loka 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 10.2.2020

Maaopas - Australia

Haluaisitko opiskella maailman suurimmalla saarella, Australiassa? Studentum.fi:n Opiskele Australiassa -maaoppaasta löydät paljon hyödyllistä informaatiota Australiassa opiskelusta.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 8.2.2018

Opiskele lakia kansainvälisessä ympäristössä

Alan Haji opiskelee lakia Tallinnan yliopiston Helsingin yksikössä. “Tutkinnosta erityisen kiinnostavan tekee Tallinnan yliopiston tarjoama mahdollisuus suorittaa osa opinnoista ulkomailla sekä tehdä harjoitteluja Suomessa ja ulkomailla", Haji kertoo.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 28.9.2022

Kansainvälisyys kutsuu, vastaatko huutoon?

Kansainvälisyyteen ja kansainvälistymiseen on monta polkua. Täältä löydät kootusti tietoa nuorille suunnatuista kansainvälistymisvaihtoehdoista. 

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi