Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

TOP 10 maata opiskella ulkomailla

TOP 10 maata opiskella ulkomailla

Tietty yliopisto tai koulutusohjelma ei aina ratkaise, kun ollaan hakemassa ulkomaille opiskelemaan. Educations.com:in koostamassa 30 000 kansainvälisen opiskelijan kyselyssä valtaosa vastaajista kertoi, että tärkein tekijä opiskelupaikkaa valitessa on nimenomaan itse kohdemaa. Vastaajat kertoivat myös, mitkä tekijät vaikuttavat eniten kohdemaan valinnassa. Esille nousi seitsemän tekijää.

Ranking-listaus perustuu seitsemään tekijään:

  1. Uratavoitteiden saavuttaminen
  2. Henkilökohtainen kehitys
  3. Uuden kulttuurin tai elämäntyylin kokeminen
  4. Opetuksen laatu
  5. Seikkailujen kokeminen
  6. Uusien ystävyyssuhteiden solmiminen / verkostoituminen
  7. Uuden kielen oppiminen

Lue alempaa lisää siitä, miten ranking rakennettiin.

Top 10 maata opiskella ulkomailla  - 2020 ranking

#10 - Ranska

🌍

Ranking-sijoitus Euroopassa #7

🍴

Uuden kulttuurin tai elämäntyylin kokeminen

Ranking-sijoitus #7 

💬

Uuden kielen oppiminen

Ranking-sijoitus #9

Rankingissa sijalla 10 on maa, joka on maailmankuulu ruoastaan, kulttuuristaan ja viineistään. Ranskalla on paljon tarjottavaa opiskelijalle, jota kiehtoo uuden kulttuurin tai elämäntyylin kokeminen. Pariisi edustaa muotia, ruokaa, taidetta ja romantiikkaa, joista Ranska on erityisen tunnettu. Vaikka Pariisi on suosittu matkakohde, ei Ranskan eläväisiä ja opiskelijaystävällisiä kaupunkeja, kuten Lilleä, Toulousea, Grenoblea ja Lyonia tule unohtaa. Ranskassa on arvostettu koulutusjärjestelmä ja yli 3 500 korkeakoulutusta tarjoavaa oppilaitosta. Olet sitten suuntaamassa piknikille Champ de Marsin puistoon Eiffel-tornin juurelle tai nauttimaan Ranskan Rivieran kuvankauniista rannoista, uusista kokemuksista tuskin on pulaa!

Koulutuksia Ranskassa

#9 - Espanja

🌍

Ranking-sijoitus Euroopassa #6 

🍴

Uuden kulttuurin tai elämäntyylin kokeminen

Ranking-sijoitus #1 

🎒

Seikkailujen kokeminen

Ranking-sijoitus #3

Opiskelijoiden keskuudessa jo kestosuosikiksi muodostunut Espanja on erityisesti niille, jotka kaipaavat uusia kokemuksia uuden kulttuurin parissa. Olet sitten nauttimassa tapaksia pikkukujilla, tutustumassa Barcelonan ainutlaatuisiin nähtävyyksiin, kuten Gaudín arkkitehtuuriin tai seuraamassa maailmanluokan jalkapalloa paikan päällä, et taatusti tule pettymään. Espanjan ensimmäinen yliopisto on perustettu vuonna 1218 ja pitkien perinteiden myötä maasta löytyy laaja kirjo opiskelumahdollisuuksia, joista voit valita itsellesi sopivimman. Seikkailunhaluisille Espanjalla on tarjota lukuisia mahdollisuuksia. Voit esimerkiksi matkustaa junalla Andalusian maalauksellisten kaupunkien läpi, vaeltaa Valencian upeissa maisemissa tai tanssia läpi yön Ibizalla. Seuraava suuri seikkailusi voi odottaa sinua Espanjassa, joten mitä vielä odotat?

Koulutuksia Espanjassa

#8 - Iso-Britannia

🌍

Ranking-sijoitus Euroopassa #5

🎓

Opetuksen laatu

Ranking-sijoitus #2 

🍴

Uuden kulttuurin tai elämäntyylin kokeminen

 Ranking-sijoitus #4 

Hyvämaineinen Iso-Britannia sijoittuu rankingin kahdeksannelle sijalle. Erityishuomion ansaitsee Iso-Britannian sijoittuminen toiseksi koko maailmassa opetuksen laadun mittarilla. Ei ihme, sillä sieltä löytyvät maailmankuulut Oxford ja Cambridge sekä monet muut huippuluokan yliopistot. Iso-Britannia on loistokohde myös siinä mielessä, että se tarjoaa opiskelijalle monenlaista nähtävää aina Lontoon eläväisestä urbaanista ympäristöstä Edinburghin keskiaikaiseen miljööhön. Myös vapaa-ajanviettomahdollisuuksia on lukuisia. Voit esimerkiksi nauttia iltapäiväteetä englantilaisittain, tutustua paikalliseen pubikulttuuriin tai käydä ihailemassa maan upeita keskiaikaisia linnoja. Koska yliopistoja on lähes jokaisessa kaupungissa, pääset taatusti kokemaan jännittävää opiskelijaelämää.

Koulutuksia Iso-Britanniassa

#7 - Hollanti

🌍

Ranking-sijoitus Euroopassa #4 

💖

Henkilökohtainen kehitys

Ranking-sijoitus #6

🎓

Opetuksen laatu

Ranking-sijoitus #6

Miltä kuulostaisivat viihtyisät kahvilat, värikkäät tulppaanipellot ja kävelyt kanaalin viertä pitkin? Jos mielenkiintosi heräsi, voi Hollanti olla juuri sinua varten. Rankingin sijalta seitsemän löytyvä Hollanti sijoittuuitsensä kehittämisen mittarilla neljänneksi ja opetuksen laadun mittarilla kuudenneksi. Hollanti on tunnettu siitä, että siellä englannin kielen osaaminen on korkealla tasolla ja kansainvälisille opiskelijoille löytyykin paljon mahdollisuuksia. Maan tasainen maasto on otollinen pyöräilylle ja Hollannissa ihmiset pyöräilevätkin joka paikkaan. Hollannissa opiskelu on oiva tilaisuus tutustua muihin kansainvälisiin opiskelijoihin ja maantieteellisen sijaintinsa puolesta se tarjoaa hyvät matkustusmahdollisuudet muualle Eurooppaan.

Koulutuksia Hollannissa

#6 - Ruotsi

🌍

Ranking-sijoitus Euroopassa #3 

👩‍💼

Uratavoitteiden saavuttaminen

Ranking-sijoitus #1

🎓

Opetuksen laatu

Ranking-sijoitus #7 

Naapurimaamme Ruotsi yltää sijalle kuusi, ja mainitsemisen arvoista on, että educations.com:in listauksessa se on arvioitu maailman parhaaksi uratavoitteiden saavuttamisen osalta. Koottavista huonekaluista, lihapullista ja ABBA-yhtyeestä tunnetulla maalla on paljon tarjottavaa erityisesti uraorientoituneille opiskelijoille. Ruotsalaiset ovat kuuluisia kekseliäisyydestään ja lukuisista innovaatioistaan ja Ruotsin nopeaan tahtiin kasvava startup-skene kiinnostaakin monia kansainvälisiä opiskelijoita. Maan suurimmat yliopistot löydät Tukholmasta, Uppsalasta ja Lundista. Yhteensä yliopistoja on kuitenkin yli kolmekymmentä. Ruotsissa opiskelu on myös oiva tilaisuus kehittää toisen kotimaisen kielen osaamista ja siten erottautua työmarkkinoilla. Oletko valmis nauttimaan talven riemuista, tutustumaan paikalliseen “fika”-kahvittelukulttuuriin ja juhlimaan ruotsalaisittain tanssimalla juhannussalon ympärillä?

Koulutuksia Ruotsissa

#5 - Yhdysvallat

🌎

Ranking-sijoitus Pohjois-Amerikassa #2 

🍴

Uuden kulttuurin tai elämäntyylin kokeminen

Ranking-sijoitus #5 

🎓

Opetuksen laatu

Ranking-sijoitus #5 

Yhdysvaltoja ei turhaan kutsuta mahdollisuuksien maaksi. Educations.com:in listauksessa se sijoittuu viidenneksi sekä korkean opetuksen laadun että uuden kulttuurin kokemisen mittareilla mitattuna. Yhdysvallat tarjoaa opiskelijalle lukemattomia mahdollisuuksia sekä korkeakoulujen että opintoalojen osalta. Opiskelijaelämä on myös olennainen osa yhdysvaltalaista kulttuuria, mikä näkyy esimerkiksi oppilaitosten tarjoamassa harrastustoiminnassa ja pitkissä perinteissä. Opiskelun vastapainoksi löytyy myös paljon hauskoja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Miltä kuulostaisi lomakaudella toteutettava road trip eri osavaltioiden halki? Halusit sitten nauttia auringosta Kalifornian rannikolla, tutustua maailmankuuluihin luonnonpuistoihin tai vierailla New Yorkin Wall Streetilla, löytyy Yhdysvalloista jokaiselle jotakin. Tartu tilaisuuteen ja lähde toteuttamaan unelmiasi Yhdysvaltoihin!

Koulutuksia Yhdysvalloissa

#4 - Sveitsi

🌍

Ranking-sijoitus Euroopassa #2 

💖

Henkilökohtainen kehitys

Ranking-sijoitus #3 

🎒

Seikkailujen kokeminen

Ranking-sijoitus #10

Sveitsissä niin elämänlaatu kuin koulutuskin ovat korkeatasoisisa. Sveitsi ihastuttaa valokuvauksellisilla maisemillaan ja viehättävillä kaupungeillaan. Vaikka Sveitsi tunnetaankin parhaiten suklaasta, rannekelloista sekä mielettömistä näköaloista, löytyy sieltä myös useita huipputason yliopistoja, jotka sijoittuvat vuodesta toiseen korkealle eri listauksissa. Opiskelun lomassa voit lasketella Alppien valkoisena kimaltavilla rinteillä, haahuilla satumaisten linnojen saleissa tai helliä makunystyröitäsi maistelemalla maailman herkullisimpia suklaita ja juustoja. Sveitsiä pidetään myös yhtenä maailman turvallisimmista maista asua, joten opiskelijat voivat huoletta keskittyä opiskeluun ja uusien kokemusten kartuttamiseen.

Koulutuksia Sveitsissä

#3 - Saksa

🌍

Ranking-sijoitus Euroopassa #1

🎓

Opetuksen laatu

Ranking-sijoitus #1

👨‍💼

Uratavoitteiden saavuttaminen

Ranking-sijoitus #6 

Saksa on suosittu ulkomaankohde opiskelijoiden keskuudessa ja sijoittuu rankingissa kärkikolmikkoon. Educations.com:in listauksessa se sijoittuu komeasti ensimmäiselle sijalle sekä Euroopan kohteiden kokonaisvertailussa että korkean opetuksen laadun mittarilla mitattuna. Aika hienoa, eikö? Saksa tunnetaan lukuisista juhlista ja festivaaleistaan tietenkään olutta ja bratwurstia unohtamatta. Jos Euroopassa matkustelu kiinnostaa, on Saksasta helppo matkustaa junalla sitä ympäröiviin naapurimaihin. Houkutteleeko sinua Munchenin, Berliinin tai Frankfurtin urbaani ympäristö vai sittenkin Marburgin tai Freiburgin satumaiset kaupungit? Saksa Euroopan suurimpana taloutena voi myös auttaa sinua saavuttamaan uratavoitteesi. Saksaa pidetään Euroopan parhaana maana opiskella, joten mitä vielä odotat?

Koulutuksia Saksassa

#2 - Australia

🌏

Ranking-sijoitus Oseaniassa #1

👋

Uusien ystävyyssuhteiden solmiminen / verkostoituminen

Ranking-sijoitus #3

🎓

Opetuksen laatu

Ranking-sijoitus #3

Rankingissa aivan kirkkaimman kärjen tuntumaan toiselle sijalle on sijoittuu Australia. Opetuksen laadun mittarilla Australia sijoittuu educations.com:in listauksessa kolmanneksi  ja Melbournesta, Sydneysta ja Brisbanesta löytyykin useita huipputason yliopistoja. Korkealaatuisen opetuksen lisäksi maassa asuminen nähdään myös loistavana mahdollisuutena solmia uusia ystävyyssuhteita ja verkostoitua, eikä ihme! Australia houkuttelee vuosittain paljon nuoria ympäri maailmaa monimuotoisen luontonsa ja eläinkuntansa sekä ainutlaatuisten seikkailumahdollisuuksiensa ansiosta. Tiesitkö, että Australiassa sijaitsee jopa 20 UNESCO:n maailmanperintökohdetta? Tunnetuimpia näistä ovat iso valliriutta ja Sydneyn oopperatalo. Tartu tilaisuuteen ja suuntaa kohti koalien ja kenguruiden luvattua maata!

Koulutuksia Australiassa

#1 - Kanada

🌎

Ranking-sijoitus Pohjois-Amerikassa #1 

🎓

Opetuksen laatu

Ranking-sijoitus #3

💬

Uuden kielen oppiminen

Ranking-sijoitus #3

Kanada päihitti muut ja nappaa rankingin ykkössijan. Kanada on tunnettu henkeäsalpaavasta luonnostaan, ystävällisistä ja vieraanvaraisista asukkaistaan sekä suurkaupungeistaan, kuten Montrealista, Torontosta ja Vancouverista. Kanadan yliopistot ovat kuuluisia teknologisista innovaatioistaan erityisesti tietotekniikan alalla. Kanada ottaa avosylin vastaan kansainväliset opiskelijat ja onkin tunnettu monikulttuurisesta väestöstään. Kanadassa opiskelu on myös ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää kielitaitoa, sillä englannin lisäksi viidesosa kanadalaisista puhuu ranskaa äidinkielenään. Luentosalien ulkopuolella voit liikkua ja retkeillä luonnon helmassa tai kokea Niagaran putousten jylinän ja voiman. Upeat luontoelämykset ja suurkaupunkien syke odottavat sinua Kanadassa.

Koulutuksia Kanadassa


Katso myös nämä:

Miten ranking rakennettiin?

Educations.com:in kyselyyn vastasi 20 000 opiskelijaa ympäri maailmaa. Ranking-listauksessa huomioitiin ne syyt, jotka kyselyyn vastanneet opiskelijat listasivat itselleen tärkeimmiksi. Kyselystä nousi esiin seitsemän tekijää (listaus yllä). Tämän jälkeen näille seitsemälle tekijälle annettin paino sen mukaan, kuinka tärkeäksi opiskelijat sen kokivat.

Ranking-listauksessa hyödynnettin opiskelijoiden vastauksia sekä ulkopuolisia raportteja. Eri raporttien data yhdistettiin yhteen, ja kullekin maalle laskettiin pistemäärä jokaisella seitsemällä mittarilla. Pisteet laskettiin yhteen, josta saatiin jokaiselle maalle yhteispistemäärä. TOP 10 -listauksessa ovat ne kymmenen maata, jotka saivat korkeimmat pisteet.

Educations.com kuuluu samaan konserniin kuin Studentum.fi. Educations.com -sivustolla on listattuna tutkintokoulutuksia ympäri maailmaa. 

Haluatko tietää lisää?

 Katso 2020 ranking (englanniksi)

 Katso 2020 ranking Euroopassa (englanniksi)

 Katso 2020 ranking Aasiassa (englanniksi)

 Lue lisää siitä, miten ranking rakennettiin (englanniksi)

educations.com study abroad country rankings 2020 - Global

Viimeksi päivitetty: 15 loka 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 31.10.2018

Muotiopinnot Tanskassa

Stina Henriksson opiskelee muotia Tanskan Herningissa VIA University Collegessa Fashion Design AP-degree -ohjelmassa.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 8.2.2018

Opiskele lakia kansainvälisessä ympäristössä

Alan Haji opiskelee lakia Tallinnan yliopiston Helsingin yksikössä. “Tutkinnosta erityisen kiinnostavan tekee Tallinnan yliopiston tarjoama mahdollisuus suorittaa osa opinnoista ulkomailla sekä tehdä harjoitteluja Suomessa ja ulkomailla", Haji kertoo.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 8.3.2019

Maaopas - Viro

Studentum.fi:n Viron maaoppasta voit lukea informaatiota Virossa opiskelusta.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi