Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Vaihdossa ja matkalla Euroopassa

Vaihdossa Euroopassa

Miltä kuulostaisi viettää ajanjakso ulkomailla vaihto-opiskelujen merkeissä? Ihmisten vapaa liikkuvuus Euroopassa antaa EU-kansalaisille mahdollisuuden opiskella ja matkustaa vapaasti Euroopan unionissa. Kansainvälisestä kokemuksesta on hyötyä myös kotiin palatessa, sillä ulkomailla kehittyneet kieli- sekä muut taidot voivat antaa sinulle etulyöntiaseman esimerkiksi työnhaussa. Erasmus-ohjelman käynnistymisen jälkeen yli 5 miljoonaa nuorta on päässyt ulkomaille opiskelemaan.

Huomioithan, että koronaviruspandemian aikana osa EU-maista on rajoittanut vapaata matkustamista ja saattaa valvoa tarkennetusti myös muista EU-maista tulevia matkustajia. Matkustaessasi ulkomailla seuraathan viranomaisten hygienia- ja karanteeniohjeita. Lisätietoa EU:ssa matkustamisesta löytyy Re-open EU-sivulta » 


Erasmus+ -opiskelijavaihto

Erasmus+ -ohjelma tarjoaa korkeakouluopiskelijoille sekä väitöskirjaa valmisteleville tutkijoille mahdollisuuden suorittaa osan opinnoistaan toisessa maassa. Vaihdon pituus on 3–12 kuukautta. Ulkomailla opiskelu antaa nuorelle tilaisuuden tutustua toiseen kulttuuriin, parantaa kielitaitoa, itsenäistyä ja saada itseluottamusta aivan eri tavalla kuin kotimaassa.

Erasmus+ -opiskelijavaihtoon haetaan ensisijaisesti oman oppilaitoksen kautta. Jokaisella korkeakoululla on yleensä omat kumppanimaansa ja -koulunsa, joiden joukosta voi pyrkiä vaihtoon. Vuoden 2020 lokakuussa Euroopan komissio suunnittelee pidettävän kaksi ylimääräistä hakukierrosta, ja Euroopan pandemiatilanteesta riippuen ulkomaanjakson voisi myös mahdollisesti aloittaa virtuaalisesti.


Erasmus Mundus -maisteritutkinto

Erasmus Mundus on kansainvälinen yhteinen maisteriohjelma, johon voivat osallistua maisteritason opiskelijat kaikkialta maailmasta. Ohjelmassa maisterinopinnot suoritetaan vähintään kahdessa ohjelmamaassa, yleensä EU:n sisällä. Erasmus Mundus -maisteritutkintoa varten on mahdollista hakea Erasmus+ -apurahaa koko tutkinnon suorittamista varten. 


Nuorisovaihto

Erasmus+ -ohjelmaan voivat osallistua myös nuoret, jotka eivät opiskele tällä hetkellä korkeakoulussa tai yliopistossa. Nuorisovaihtohanke on tarkoitettu 13–30-vuotiaille nuorille, ja se tarjoaa tilaisuuden tutustua, asua ja viettää aikaa toisessa Euroopan maassa eri maista kotoisin olevien nuorten kanssa. Enintään 21 päivää kestävään vaihtojaksoon voi kuulua monenlaisia aktiviteetteja, kuten työpajoja, tehtäviä, keskusteluja, ilmaisutaidon harjoituksia, ulkoilua yms.


Erasmus nuorille yrittäjille

Kiinnostaako sinua yrittäminen? Erasmus nuorille yrittäjille on rajat ylittävä vaihto-ohjelma, joka antaa uusille yrittäjille tai yrittäjiksi haluaville mahdollisuuden oppia kokeneilta pienyrittäjiltä muissa yrittäjävaihto-ohjelmaan osallistuvissa maissa. Kokemuksia vaihdetaan viettämällä aikaa kokeneen yrittäjän kanssa, jolloin uusi yrittäjä pystyy hankkimaan pienyrityksen hoitamiseen tarvittavat tiedot. 


Palaa pääsivulle »

Yhteistyössä:

Euroopan komissio

Viimeksi päivitetty: 11 syys 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 23.10.2020

Viestintäharjoittelijana Euroopan parlamentin Suomen-toimistolla

Lue Eeva Kallaksen viestintäharjoittelusta Euroopan parlamentin Suomen-toimistolla.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 8.9.2020

Vapaaehtoisena Euroopassa

Vapaaehtoistyöstä voi oppia monenlaisia uusia taitoja ja päästä samalla tekemään positiivista muutosta maailmassa. EU:lla on useita vapaaehtoisuushankkeita, joiden kautta on mahdollista hakeutua vapaaehtoiseksi Eurooppaan sekä sen ulkopuolelle.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 8.9.2020

Euroopan unioni tutuksi!

Täällä voit tutustua EU:n eri ohjelmiin ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin aina opiskelijavaihdosta ja työharjoittelusta matkustamiseen ja vapaaehtoistyöhön Euroopassa. Lue lisää!

Lue lisää