Vakuuta vanhempasi ulkomailla opiskelun hyödyistä

Listasimme viisi vinkkiä, joiden avulla vanhempiesi vakuuttaminen ulkomaan opintojen hyödyllisyydestä on helpompaa!

vakuuta vanhempasi ulkomailla opiskelusta

Kuinka ylipuhua vanhempasi päästämään sinut opiskelemaan ulkomaille

Viisi vinkkiä, joilla vakuutat vanhempasi

Olet vanhempiesi silmäterä, heidän oma ilon ja ylpeyden aiheensa. Ajatuskin siitä, että sinä, heidän oma kultamussukkansa, karkaisit yhtäkkiä maailman toiselle puolelle vieraaseen maahan ja kulttuuriin pois heidän valvovan silmänsä alta saattaa olla vähintäänkin kauhistuttava. Tästä syystä he eivät välttämättä heti ensiyrittämällä ihan täysin ymmärrä, mitä loistavia mahdollisuuksia ulkomailla opiskelulla on sinulle tarjota ja kuinka paljon se voi vaikuttaa tulevaisuuteesi. He luultavasti kuulevat puheestasi vain sen, että sinä haluat lähteä yksin teille tuntemattomille isoon ja kylmään maailmaan.

Jos osaat valita lähestymistapasi asiaan oikein, voit onnistua jo heti kättelyssä perustelemaan heille, kuinka ulkomailla opiskelu voi johtaa akateemiseen menestykseen, parantaa uramahdollisuuksiasi ja auttaa sinua itsenäistymään.  Olemme listanneet sinulle muutaman vinkin avuksi tätä keskustelua varten,  jotta vanhempiesi vakuuttaminen olisi helpompaa

Infograafi, Ulkomailla opiskelu

1. Valmistaudu neuvotteluun

Tutustu tähtäimessäsi olevaan kohdemaahan, koulutusohjelmaan sekä oppilaitokseen mahdollisimman hyvin. Tutki myös, miten koulutukseen voisi hakea ja varmista, että läpäiset ohjelman hakukriteerit. Varmista lisäksi, että oma koulumenestyksesi on kunnossa ulkomaan opiskelua varten. Aloita kohentamaan kielitaitoasi kohdemaasi kielessä sekä laajenna tietämystäsi maan kulttuurista. Näin voit näyttää vanhemmillesi, että olet oikeasti vakavissasi ulkomailla opiskelun suhteen, etkä ota asiaa puheeksi vain hetken mielijohteesta.

Jos et tiedä vielä, missä haluaisit opiskella, voit tutustua mahdollisiin kohdemaihin täällä: Maaoppaat ulkomailla opiskeluun 

2. Tutki rahoitusvaihtoehtoja

Ulkomailla opiskelu saattaa muodostua melko hintavaksi reissuksi. Kustannuskysymys saattaa olla yksi ensimmäisistä asioista, joihin vanhempasi tarttuvat, etenkin jos he ajattelevat sinun asettavan heidät maksajan paikalle.

Tarkasti suunnitellun budjetin esittäminen, listaus mahdollisista rahoituskeinoista ja haettavista stipendeistä sekä jopa omien säästöjesi  investoiminen unelmaasi  toteuttamiseen voivat vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka myötämielisiä vanhempasi ovat ulkomaan opintojesi rahoituksen suhteen. Tämä näyttää myös konkreettisesti sen, kuinka sitoutunut olet itse toteuttamaan ulkomaan opintosi.

Voit aloittaa ulkomaan opintojesi rahoituksen suunnitelun täältä: Opintojen rahoitus ulkomailla.

3. Tee lista kokemuksen hyödyistä

Varmista, että vanhempasi ymmärtävät, ettei kyseessä ole mikään pidennetty bilelomamatka. Olet lähtemässä vieraaseen maahan ennen kaikkea oppiaksesi  uusia asioita ja opiskellaksesi haluamaasi alaa. Samalla tulet kokemaan ja tutkimaan ihan uudenlaisia kulttuurillisia kokemuksia ja varmasti kohtaat myös mielenkiintoisia kulttuurieroja. Tämä taas auttaa sinua laajentamaan maailmankatsomustasi.

Ihmisillä, jotka puhuvat useampaa kieltä sujuvasti tai tuntevat enemmän kuin yhden liiketoiminta-alan ja -alueen hyvin, on huomattavasti paremmat lähtökohdat luoda kansainvälisesti menestyvää uraa myös tulevaisuudessa. Jo yhden lukukauden vietto ulkomailla voi auttaa sinua löytämään uuden inspiraation opintojesi suorittamiseen, mikä taas maksaa itsensä takaisin parempina arvosanoina.

Saat myös tilaisuuden tehdä tutkimusmatkan elämään kotimaasi ulkopuolella sekä matkustella ja tutustua uusiin paikkoihin kohdemaasi lähistöllä. Näin pääset kehittämään maailmankuvaasi entistä laajemmaksi.

4. Todista, kuinka helppoa yhteydenpito on

Vanhempasi tulevat kaipaamaan sinua varmasti paljon! Onneksi  yhteydenpito jopa valtamerien yli on nykyään täysin vaivatonta Whatsappin, Skypen, FaceTimen ja muiden sosiaalisen median palveluiden avulla. Näin perheesi ja ystäväsi eivät varmasti jää unholaan, vaikka etäisyys välillänne kasvaisikin tuhansiin kilometreihin. Jos vanhempasi eivät ole vielä tutustuneet näihin yhteydenpitosovelluksiin, asenna ne heille valmiiksi ja opasta heitä niiden käytössä. Voitte myös laatia yhdessä aikataulutetun yhteydenpitosuunnitelman, niin että he voivat olla huoletta ja tietävät, että sinulla on kaikki hyvin.

5. Aseta itsesi heidän kenkiinsä

Tärkein asia on, että osaat nähdä asian heidän kannaltaan ja tiedät, mitä ajatuksia ja minkälaisia tunteita koko prosessin eri vaiheet voivat heissä herättää. Näin osaat myös itse ennakoida ja valmistautua mahdollisesti esiin nouseviin kysymyksiin ja ongelmiin. Valmistele vanhemmillesi kattavat ja yksityiskohtaiset vastaukset heidän epäilyksiinsä. Näin lievennät heidän ennakkoluulojaan ja pelkojaan asiasta sekä samalla vahvistat omaa kantaasi.

Lisätietoja ulkomailla opiskelusta löydät täältä: https://www.opiskeleulkomailla.fi/

Etsi koulutuksia ulkomailta

Opas ulkomailla opiskeluun


Mainokset